Joris Bijdendijk gaat koken voor het Smakenrad in Amsterdam


Bram Verleg van Smakenrad (l) en Joris Bijdendijk

Horeca – Na Den Bosch en Groningen komt het Smakenrad ook in Amsterdam. Op het terrein van de Rai gaat Joris Bijdendijk, executive chef van RIJKS® restaurant van het Rijksmuseum, maaltijden serveren in het grootste reuzenrad van Nederland. De 27 verwarmde gondels worden omgebouwd tot privé restaurants, die in het rad tot 50 meter hoogte komen.

Het Smakenrad staat van 13 oktober 2020 tot en met 3 januari 2021 in de voortuin van RAI Amsterdam. Initiatiefnemer Bram Verleg van Smakenrad: “We gaan niet de breedte in, maar de hoogte. Een plek waar gasten kunnen genieten van eten en drinken van de bekendste chef van Amsterdam, op de mooiste plek van de stad. En dat volledig covid-proof, want het rad leent zich uitstekend voor een veilige ontvangst van gasten”.

Overdag wordt het eten en drinken verzorgd door het Smakenrad zelf, maar ’s avonds komt het diner uit handen van Joris Bijdendijk. Zijn menu wisselt iedere drie weken en zal bestaan uit diverse gerechten van Wils en RIJKS, zijn restaurants bij respectievelijk het Olympisch Stadion en het Rijksmuseum. Verder wordt er gezamenlijk nog gewerkt aan enkele exclusieve culinaire avonden, waarvan de inhoud later bekendgemaakt zal worden.

Bezoekers die overdag het Smakenrad willen bezoeken kunnen er terecht voor koffie met patisserie en een uitgebreide lunch of een borrel. In het weekend wordt er ook een ontbijt en high tea verzorgd.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Bijdendijk en Brandt & Levie lanceren SNERT uit blik

Introductie - Chef Joris Bijdendijk en Brandt & Levie worstmakers lanceren gezamenlijk een soep uit blik: SNERT. De erwtensoep  is geboren uit liefde voor deze Nederlandse klassieker en wil blikvoer opnieuw op de kaart zetten. Daarnaast dient de introductie ook een goed doel; van elk SNERT-pakket wordt namelijk één blik soep aan Voedselbank Amsterdam gedoneerd.

Lees bericht
Restaurant Rijks niet open op 1 juni, maar 1 juli

Horeca – Chefkok Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS in Amsterdam laat weten met zijn restaurant niet op 1 juni open te gaan, maar op z’n vroegst pas op 1 juli. Volgens de chefkok kan hij zijn restaurant met maximaal 30 personen, inclusief eigen personeel, niet runnen. Bijdendijk laat dat weten in een tweet.

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid