Joris Bijdendijk opent Wils Bakery Café


Horeca - Joris Bijdendijk opent een nieuwe zaak aan het Amsterdamse Stadionplein in Amsterdam-Zuid. De horecagelegenheid, die Wils Bakery Café gaat heten, wordt een combinatie van een bakkerij en een bistro.

Wils Bakery Café moet het bourgondische zusje van sterrenrestaurant Wils gaan worden, dat gevestigd is op de derde etage van het gebouw. “Het team van Wils barst van de kennis en daar wilden we meer mee doen,” aldus Bijdendijk.”Tijdens de lockdown zijn we gaan experimenteren met de verkoop van brood en patisserie en dat werd een groot succes. Dat was voor ons een eye-opener”.

Waar restaurant Wils* en Wils Bakery Café op veel vlakken van elkaar verschillen, ziet de 37-jarige chef ook overeenkomsten: “Beide zaken ademen het vakmanschap dat wij in ons team hebben, dat is echt de gemene deler.” Wils Bakery Café opent woensdag 2 februari 2022.

De nieuwe zaak zal in eerste instantie van woensdag tot en met zaterdag vanaf het middaguur geopend zijn voor lunch, borrel en diner. De menukaart kent klassieke lunch- en broodgerechten zoals de Reuben Sandwich, een aspergequiche en paté en croute. Daarnaast serveren Bijdendijk en team er hun beste uitvoeringen van een schnitzel, slavink en softijs. Ook kan er in de bakkerij zelf brood, patisserie en lunch to go gekocht worden.

Bron: Vermaat/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsMike Boks nieuwe General Manager van STACH

Benoeming – Mike Boks treedt per 1 januari 2023 aan als nieuwe General Manager van STACH. Hij neemt de taak over van Stach Schaberg, oprichter van STACH. Schaberg blijft als adviseur betrokken bij Vermaat. Vermaat voegde in 2019 STACH toe aan haar portfolio.

Lees bericht
Gr8 opent deuren derde La Place op Maastricht Airport

Formulenieuws - La Place Maastricht Airport opent op dinsdag 7 december haar deuren naast het GR8 Hotel. Reizigers en bezoekers uit Maastricht en omgeving kunnen elke dag in het nieuwe restaurant terecht voor ontbijt, lunch en diner of een tussendoortje. De vestiging valt onder de vlag van Gr8, die eerder het restaurant van La Place in Bergen op Zoom en La...

Lees bericht

Vermaat neemt belang in bedrijfscatering-disrupter Join Program

Catering - Vermaat Groep neemt een meerderheidsbelang in bedrijfscatering-disrupter Join Program, dat is opgericht door conceptontwikkelaar enbiun. Vermaat gaat zorgen voor verdere groei van Join Program en moet de maatschappelijke impact van de activiteiten gaan vergroten. Join Program’s richt zich met een vernieuwende aanpak op bedrijven die hun medewerkers gezonder en duurzamer willen laten eten.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid