Joris Peters zoekt opvolger Aan de Zweth in Schipluiden


De 43-jarige chef Joris Peters wil de exploitatie van Aan de Zweth overdragen om elders een nieuwe uitdaging aan te gaan

Restaurant - Chef-eigenaar Joris Peters zoekt een opvolger voor de exploitatie van zijn restaurant Aan de Zweth in Schipluiden. Het tussen Rotterdam en Delft gelegen restaurant wordt ter overname aangeboden omdat de ondernemer elders een nieuwe uitdaging wil aangaan in een kleiner restaurant.

De 43-jarige chef wil de exploitatie overdragen om elders een nieuwe uitdaging aan te gaan. Joris Peters: “Na ruim acht jaar in dit veelzijdige, maar ook grote pand heb ik gemerkt dat ik steeds meer de behoefte heb om een wat kleinere en intiemere zaak te beginnen. Daarom heb ik besloten om afscheid te nemen van Aan de Zweth en een opvolger te zoeken voor de exploitatie.” Totdat een opvolger gevonden is, kunnen gasten blijven genieten van de met een Michelinster bekroonde keuken.

Aan de Zweth

De nieuwe exploitant krijgt de beschikking over een instapklare zaak met een interieur dat afgelopen jaren fasegewijs is vernieuwd. Peters: “Aan de Zweth is mijn eerste eigen zaak en heeft me, mede door de grootte, veel gebracht. Het pand heeft ook een fraai terras aan het water van de Delftse Schie, een ruime lounge en diverse andere ruimten.”

Michelinster

Peters opende het voormalige restaurant De Zwethheul in januari 2015 en doopte het om tot Aan de Zweth. Hij kwam over van restaurant Inter Scaldes in Kruiningen. Daarvoor werkte hij onder meer bij De Heeren van Harinxma in Lauswolt en De Librije in Zwolle. Binnen een jaar na opening werd Aan de Zweth onderscheiden met een Michelinster en volgden hoge noteringen in restaurantgidsen Gault&Millau en Lekker.

Bron: Aan de Zweth/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Landal GreenParks grote winnaar Parkvakanties Awards

Verkiezing - Bij de jaarlijkse uitreiking van de Parkvakanties Awards is Landal GreenParks opnieuw flink in de prijzen gevallen. Zo won het bedrijf niet alleen de prestigieuze award ‘Populairste aanbieder’, maar werden ook vier individuele vakantieparken bekroond. Hof van Saksen verzilverde maar liefst vier van zijn vijf nominaties, wat het totaal voor Landal GreenParks dit jaar op negen Parkvakanties Awards...

Lees bericht

Bierkantine zet extra 0.0 bieren op menu tijdens Dry january

Horeca – Speciaal voor Dry january, de maand waarin veel mensen trachten geen alcohol te drinken, heeft de Utrechtse Bierkantine extra veel 0.0 bieren op het menu gezet. Met zo’n veertig verschillende alcoholvrije en -arme bieren in de koeling heeft het horecabedrijf wellicht het grootste assortiment alcoholvrije en -arme bieren in huis.

Lees bericht

Pianeta Terra opnieuw Nederlands beste Italiaanse restaurant

Verkiezing – Het Italiaanse Slow Food restaurant Pianeta Terra in Amsterdam is voor de vijfde achtereenvolgende keer uitgeroepen tot het beste Italiaanse restaurant van Nederland. Het restaurant is op een lijst van de 50 beste Italiaanse restaurants ter wereld terecht gekomen op de 31 plaats.

Lees bericht


Vakprijs voor Restaurant Spetters in Breskens

Verkiezing - Restaurant Spetters in Breskens is uitgeroepen tot Restaurant van het Jaar door restaurantvereniging JRE-Nederland. Het Zeeuwse restaurant van topkok Laurent Smallegange kreeg de vakprijs toegekend tijdens het Eindejaarsdiner van JRE-Nederland in Maastricht.

Lees bericht




© 2025 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid