JRE-Nederland houdt inspiratiesessie voor chefs en sommeliers
Activiteit - Onlangs organiseerde JRE-Nederland in samenwerking met Big Green Egg, Swinkels Family Brewers, Résidence Wijnen, Het Proefstation, Kaasfort Amsterdam, van der Zee (Hanos), Livar, De Oesterij en Rungis op landgoed Arcadia een JRE-Inspired by dag voor leden en medewerkers.
Het landgoed Arcadia bestaat niet alleen uit acht hectare natuur en 600 walnotenbomen, maar is vanaf 2021 ook de plek waar de officiële Big Green Egg workshop is gehuisvest. Normaal staan onder een overkapping zo’n 50 Big Green Egg Large met werkblad opgesteld voor de workshops, maar voor leden van JRE werd de ruimte omgetoverd tot inspiratiecentrum voor JRE-Inspired by.
De chefs kregen na het welkomstwoord van Michèl Lambermon, Executive Chef van Big Green Egg Europe, een masterclass van Albert Ensing & Steef Haarsma, van Van der Zee, partner van Hanos. Tijdens de masterclass werd een pistola van het Nederlandse Black Angus rund uitgebeend, die daarna werd bereid op de Big Green Egg. De sommeliers begonnen de bijeenkomst met een Riedel glas tasting van Vincent Veer van Résidence wijnen. Hierbij werd diverse wijnen in verschillende glasvormen geproefd om te beoordelen welk glas het best geschikt is voor de betreffende druivensoort.
Na de masterclasses werd de groep opgesplitst om de inpiratiesessies te volgen van de verschillende partners. Swinkels Family Brewers en Kaasfort Amsterdam verzorgden een kaas- en biertasting. De Oesterij gaf een proeverij van Zeeuwse, Franse en Ierse oesters met uitleg over de verschillende soorten, gebieden, kweekmethoden en smaak. Résidence Wijnen schonk daarbij als pairing, Montenidoli – La Venaccia Tradizionale di San Gimignano uit Toscane van 2022. Gemaakt door de beste vrouwelijke wijnmaker voor witte wijnen in Toscane, Maria Elisabetta Fagiuoli. Livar verzorgde buikspek gegaard op de Big Green Egg, waarmee Swinkels Family Brewers La Trappe combineerde. Het proefstation en Rungis inspireerden met diverse groentebereidingen met alcoholvrije pairings.
Bron: JRE/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Pasquale Carfora is JRE Chef of the Year 2025
Verkiezing - Pasquale Carfora, chef-kok van Restaurant Aroma Italian Fine Dining in Vaassen, mag zich komend jaar JRE Chef van het Jaar noemen. Afgelopen week werd hij in Maastricht daartoe uitgeroepen door zijn veertig collega’s van JRE Nederland.
Lees berichtVakprijs voor Restaurant Spetters in Breskens
Verkiezing - Restaurant Spetters in Breskens is uitgeroepen tot Restaurant van het Jaar door restaurantvereniging JRE-Nederland. Het Zeeuwse restaurant van topkok Laurent Smallegange kreeg de vakprijs toegekend tijdens het Eindejaarsdiner van JRE-Nederland in Maastricht.
Lees berichtSmilde maakt gevulde koek voor Vereniging Zonnebloem
Actie - Royal Smilde en Vereniging de Zonnebloem gaan samen voor toegankelijkheid met de lancering van de Zonnebloem Gevulde Koek. De Zonnebloem Gevulde Koek werd gelanceerd in de Week van de Toegankelijkheid, die dit jaar plaatsvond van 7 tot 12 oktober.
Lees berichtEberhardjes verbinden Amsterdam tijdens jubileumjaar
Actie – Eberhardjes, - de koekjes die vernoemd zijn naar voormalig burgemeester Eberhard van der Laan, krijgen een prominente rol in de viering van het jubileumjaar waarin Amsterdam 750 jaar bestaat. De koekjes die bedoeld zijn om verbinding aan te gaan in Amsterdam worden op diverse plaatsen aangeboden en krijgen een speciale verpakking.
Lees berichtHANOS SHOP plaatst eerste twee bestelzuilen
Groothandel - Groothandel HANOS heeft in de vestigingen in Zwolle en Apeldoorn de eerste twee bestelzuilen geplaatst. Op de locaties kunnen bestellingen in het non-food assortiment worden gedaan, die op elk gewenst adres geleverd kunnen worden.
Lees berichtDry Aged Biet Chefs Club gaat de ‘gedroogde biet’ promoten
Actie - Dinsdag 8 juli is de Dry Aged Biet Chefs Club gelanceerd. De club is een samenwerking tussen vier chefs, die de dry aged biet willen gaan promoten binnen foodservice.
Lees bericht