Jubilerende De Bloemenbeek sluit zich aan bij Alliance Gastronomique
Restaurants - De Bloemenbeek in De Lutte sluit zich per 1 januari 2021 aan bij Alliance Gastronomique, Europa’s langst bestaande samenwerkingsverband van restaurants. De toetreding valt samen met het 55-jarig bestaan van het familiebedrijf.
Behalve De Bloemenbeek treden nog vier andere restaurants toe: Alma (Oisterwijk), Brut172 (Reijmerstok), Joann (Enschede) en Tilia (Etten-Leur). Daarmee groeit het aantal Nederlandse restaurants in de Alliance tot 45 leden. De leden vinden elkaar in een passie voor perfectie.
Bestuursvoorzitter Gerard Wollerich is trots dat hij vijf nieuwe restaurants tegelijk kan verwelkomen bij Alliance Gastronomique. In verband met COVID-19 konden de nieuwe leden niet zoals gebruikelijk tijdens de laatste ledenvergadering van het jaar worden geïnaugureerd en gepresenteerd aan alle leden.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Italiaanse restaurants blijven populair bij Nederlanders
Onderzoek – Ondanks een lichte daling in het aantal Italiaanse restaurants in Nederland, blijft de ‘Romeinse keuken’ onverminderd populair. Dat komt vooral omdat de pizzaketens als NY Pizza en Domino’s fors blijven groeien. Dit blijkt uit een analyse van horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners over de Italiaanse restaurants.
Lees berichtPannenkoekenrestaurants doen het goed
Analyse - Pannenkoekenrestaurants in Nederland doen het goed . Door een efficiënte bedrijfsvoering, aantrekkelijke prijsstelling en gunstige locaties, weten zij blijvend mensen te trekken. Bovendien lijken personeelstekorten in deze branche niet aan de orde te zijn. Dat meldt ABN Amro in een analyse van de leisuremarkt.
Lees berichtGerrit de Kiewit Trofee voor Chiel Dohmen van ‘By Chiel’
Onderscheiding - Chiel Dohmen, eigenaar van restaurant By Chiel in Zutphen, heeft de Gerrit de Kiewit Trofee ontvangen. Hij kreeg de onderscheiding als erkenning voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van jong culinair talent. De onderscheiding werd uitgereikt door Siebe Stellingwerff Beintema, Bailli Délégué van de Chaîne des Rôtisseurs Nederland.
Lees berichtLagere pinomzetten in horeca tijdens EK-wedstrijden
Analyse - Consumenten geven tijdens belangrijke EK-wedstrijden hun geld anders uit in cafés en restaurants. Zo noteerden restaurant tot 10 procent lagere omzetten, zo analyseerde ING Research op transactiedata tijdens de afgelopen paar wedstrijden van Oranje.
Lees berichtMinder uitbundige tijden voor de horeca in 2024 en 2025
Analyse - De vooruitzichten voor de horeca voor zowel 2024 als 2025 zijn, met een verwachte volumegroei van 2%, minder uitbundig dan voorgaande drie jaren. Dit komt onder meer door een aanhoudend lage economische groei, een laag consumentenvertrouwen en nog altijd oplopende prijzen in de horeca. Dit meldt ING Research in het woensdag gepubliceerde Vooruitzicht Horeca.
Lees berichtVijf nieuwe leden bij culinaire vereniging JRE-Nederland
Horeca - Restaurant SILLYFOX was onlangs het middelpunt ter gelegenheid van de jaarlijkse JRE-Jeunes Restaurateurs ‘Pers- & Partnerlunch’. Tijdens deze middag werden vijf nieuwe leden van JRE-Nederland voorgesteld. Gastheer tijdens deze ‘gastronomische kennismaking’ was dit maal Joppe Sprinkhuizen van SILLYFOX in Veghel.
Lees bericht