Jumbo eerste super met plantaardige specials van YB


Plantaardig - Als eerste supermarktketen zal Jumbo de nieuwe plantaardige producten van foodserviceketen YB in de schappen opnemen. Het gaat om de smaken Overnight Oats en beide varianten van de Soya Specials.

YB speelt al bijna tien jaar in op de trend van verantwoord genietenvanuit de eigen winkelketen. Supermarkt Jumbo gaat nu een tweetal van deze producten in het plantaardige zuivelschap voeren. De producten zijn ook online en in België verkrijgbaar. YB CEO, Wouter Staal: “We hebben jarenlange ervaring met het maken van plantaardige combinaties in onze dertien Barns. Prachtig om deze kennis nu bij een ondernemende organisatie als Jumbo te lanceren.”

Klimaat positief

De producten van YN zijn ook klimaatpositief. Staal: “En daarnaast voorzien van Nutriscore A en gluten- en nootvrij. Bovendien zijn de producten een bron van vezels en eiwitten en bevatten ze geen geraffineerde suikers.” Voor Olaf de Boer, directeur Commercie Jumbo, een belangrijke reden om de producten op te nemen: “Jumbo is altijd op zoek naar innovaties om het aanbod verder te verduurzamen. We zien daarbij een toenemende vraag naar lekkere, gezonde en plantaardige producten. Deze nieuwe producten van YB sluiten hier uitstekend bij aan.”

13 eigen Barns

YB, opgericht in 2012, is een Nederlands missie-gedreven bedrijf. Sinds 2020 opereert het bedrijf klimaat positief. De dertien eigen Barns zijn gevestigd in de grotere binnensteden, stations en Schiphol Airport. YB is certified B Corp.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Introductie weiderund bij Jumbo dient ‘dubbeldoel’

Supermarkt - Jumbo introduceert als eerste Nederlandse supermarktketen een assortiment rundvleesproducten afkomstig van zogeheten weiderunderen. De koeien grazen ten minste 120 dagen per jaar en zes uur per dag op de Nederlandse weides. De melk van deze koeien is tevens de basis van de weidezuivel, dat verwerkt wordt in onder meer (karne)melk, vla en yoghurt. De dieren dienen op die...

Lees berichtJumbo start in december in België met Jumbo City

Formulenieuws - Jumbo brengt haar binnenstedelijke winkelconcept Jumbo City naar België. De eerste winkel gaat op woensdag 15 december open. De eerste gemakswinkel van de supermarktketen uit Veghel komt aan de Teniersplaats 5 in het centrum van Antwerpen.

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid