Jumbo eerste super met plantaardige specials van YB


Plantaardig - Als eerste supermarktketen zal Jumbo de nieuwe plantaardige producten van foodserviceketen YB in de schappen opnemen. Het gaat om de smaken Overnight Oats en beide varianten van de Soya Specials.

YB speelt al bijna tien jaar in op de trend van verantwoord genietenvanuit de eigen winkelketen. Supermarkt Jumbo gaat nu een tweetal van deze producten in het plantaardige zuivelschap voeren. De producten zijn ook online en in België verkrijgbaar. YB CEO, Wouter Staal: “We hebben jarenlange ervaring met het maken van plantaardige combinaties in onze dertien Barns. Prachtig om deze kennis nu bij een ondernemende organisatie als Jumbo te lanceren.”

Klimaat positief

De producten van YN zijn ook klimaatpositief. Staal: “En daarnaast voorzien van Nutriscore A en gluten- en nootvrij. Bovendien zijn de producten een bron van vezels en eiwitten en bevatten ze geen geraffineerde suikers.” Voor Olaf de Boer, directeur Commercie Jumbo, een belangrijke reden om de producten op te nemen: “Jumbo is altijd op zoek naar innovaties om het aanbod verder te verduurzamen. We zien daarbij een toenemende vraag naar lekkere, gezonde en plantaardige producten. Deze nieuwe producten van YB sluiten hier uitstekend bij aan.”

13 eigen Barns

YB, opgericht in 2012, is een Nederlands missie-gedreven bedrijf. Sinds 2020 opereert het bedrijf klimaat positief. De dertien eigen Barns zijn gevestigd in de grotere binnensteden, stations en Schiphol Airport. YB is certified B Corp.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Jumbo sluit zich aan bij twee internationale inkooppartijen

Inkoop - Jumbo Supermarkten gaat samenwerken op het gebied van inkoop met andere Europese supermarktketens. Jumbo sluit zich hiervoor aan bij Everest en Epic Partners, twee Europese inkooporganisaties. De samenwerking gaat per direct van start en biedt vanaf 2024 voor Jumbo belangrijke schaalvoordelen.

Lees bericht


Jumbo Eerbeek plaatst eerste bulkfeed emballage-automaat

Statiegeld – Klanten van Jumbo Eerbeek kunnen vanaf woensdag in één keer - tot 100 stuks - zowel PET als blik leegschudden in de emballage-automaat van Tomra. De zogenaamde ‘bulkfeed-automaat’ is de eerste in Nederland. Bovendien vindt de uitbetaling van het statiegeld direct en snel plaats via een Tikkie QR-code.

Lees bericht

Jumbo test nieuwe servicebalie zonder tabaksverkoop

Supermarkten - Jumbo start in een viertal supermarkten een nieuwe servicebalie, die een antwoord moet geven op het verkoopverbod van tabak in supermarkten volgend jaar. De servicebalie is daarvoor ook op een andere plek geplaatst in de winkel en zit nu voor de kassagroep. Feit is wel dat er geen tabak meer wordt verkocht.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid