Jumbo-familie en investeerder Parcom nemen definitief HEMA over


HEMA-artikelen lagen al bij de Jumbo-supermarkten

Overname - De Nederlandse investeringsmaatschappij Parcom Capital Management en Mississippi Ventures B.V. van de familie Van Eerd hebben vandaag bekend gemaakt een definitieve overeenkomst te hebben bereikt over de volledige overname van alle uitstaande aandelen HEMA.

Op 21 oktober jl. liet het consortium, waarin investeerder Parcom en de familie van Eerd zich beide voor 50% hebben verenigd, al weten dat een voorlopige overeenkomst was gesloten. Het wachten op een definitieve overeenkomst was afhankelijk van het due dilligence onderzoek en de vraag of de financiering kon worden zekergesteld. Deze stappen zijn nu afgerond. Ook de Ondernemingsraad van HEMA heeft positief advies gegeven over de overeenkomst. De kapitaalstructuur wordt nog wel aan de Ondernemingsraad ter advisering voorgelegd. Ook moet er nog goedkeuring van de relevante mededigingsautoriteiten worden verkregen. De partijen verwachten in februari 2021 de transactie te kunnen afronden, waarna HEMA de toekomst onder de nieuwe eigenaren bekend zal maken. Frits van Eerd, Mississippi Ventures: “We gaan HEMA klaarmaken voor een nieuwe fase, met behoud van het bijzondere karakter van het merk en de mensen: de goede prijs-kwaliteitverhouding, de prettige sfeer, het kenmerkende design. We realiseren ons dat we in een onzekere tijd zitten, maar we zien de toekomst van HEMA met vertrouwen tegemoet en hebben ongelofelijk veel zin om hiervan deel uit te maken.”

Rustiger vaarwater

Parcom en Mississippi Ventures benadrukken dat zij bijzonder veel waardering hebben voor de voortvarendheid waarmee het HEMA management, tot voor kort samen met Ramphastos Investments van Marcel Boekhoorn, het winkelbedrijf door roerige tijden heeft geleid.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

HEMA verkoopt bakkerijen aan BACU

Bakkerijen – HEMA heeft besloten om haar bakkerijen onder te brengen bij BACU, de in Uden gevestigde leverancier van brood, banket en broodspecialiteiten. BACU levert al brood en banket aan Jumbo Supermarkten en zal in de toekomst ook aan HEMA gaan leveren.

Lees bericht


Rechtbank wijst alle vorderingen van Jumbo en Coop op Sligro af

Rechtbank -  De rechtbank in Amsterdam heeft alle vorderingen van Jumbo en Coop op groothandel Sligro, voortvloeiend uit de transactie rond de verkoop van EMTÉ in 2018, afgewezen. Beide partijen maken geen aanspraak op de gevorderde 83 miljoen euro. Bovendien zijn Jumbo en Coop veroordeeld tot het betalen van de proceskosten. De uitspraak is in lijn met de verwachtingen die Sligro meermaals...

Lees bericht

Jumbo zet met ‘van Dichtbij’ Nederlandse producten centraal

Formulenieuws  - Vanaf eind dit jaar kunnen klanten Jumbo huismerkproducten van Nederlandse bodem terugvinden in het schap onder de noemer ‘van Dichtbij’. Jumbo speelt met ‘van Dichtbij’ in op de toenemende vraag van klanten naar producten zoals eieren, groenten en fruit, vlees en zuivel uit Nederland.

Lees berichtJumbo opent nieuwe hub voor Overijssel en Flevoland

Bezorging - Vandaag opende Jumbo Supermarkten in Zwolle haar 14e thuisbezorghub. Vanuit deze nieuwe distributielocatie worden de online bestelde boodschappen via jumbo.com en de Jumbo app rechtstreeks bezorgd bij klanten in Overijssel, Flevoland en omstreken.

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid