Jumbo Food Groep krijgt predicaat Koninklijk bij 100-jarig jubileum


Familie Van Eerd ontving uit handen van commissaris van de Koning Ina Adema het predicaat Koninklijk (v.l.n.r.: Karel van Eerd, Kitty van Eerd, Monique Groenewoud-van Eerd, Colette Cloosterman-van Eerd, Frits van Eerd, commissaris van de Koning Ina Adema burgemeester Kees van Rooij)

Bekroning – Jumbo Food Group heeft bij de viering van het 100 jarig jubileum het predicaat Koninklijk gekregen. Het recht om de aanduiding Koninklijk te mogen voeren wordt door Koning Willem-Alexander verleend. Het betekent dat de holding voortaan verder gaat onder de naam Koninklijke Jumbo Food Groep.

Het nieuws over de koninklijke beschikking  werd bekend gemaakt tijden de jubileumviering van het bedrijf in aanwezigheid van de familie Van Eerd en een groot aantal leveranciers, ondernemers, medewerkers en overige relaties. Karel van Eerd en zijn kinderen Colette, Frits en Monique kregen de bijbehorende oorkonde namens de Koning uitgereikt door mr. Ina Adema, commissaris van de Koning in de provincie Noord-Brabant, en burgemeester Kees van Rooij van Meierijstad, de gemeente waartoe Veghel behoort.

Bekroning

Jumbo Food Groep CEO Frits van Eerd noemt de koninklijke titel een bekroning op 100 jaar ondernemerschap van het familiebedrijf en geeft nadrukkelijk aan dat dat het afstraalt op alle mensen binnen de totale Jumbo-organisatie

Landelijke betekenis

Jumbo voegt zich met het predicaat Koninklijk bij een illuster gezelschap vaderlandse ondernemingen. Volgens Burgermeester Kees van Rooij een erkenning waar Jumbo Food Groep trots op mag zijn. van harte feliciteert. “Alleen organisaties die in hun vakgebied een zeer belangrijke plaats innemen en van landelijke betekenis zijn, komen in aanmerking voor deze eretitel.”

Groei

Op 3 oktober 1921 startte ondernemersfamilie van Eerd te Veghel een groothandel in levensmiddelen. Het familiebedrijf is inmiddels uitgegroeid tot de tweede supermarktketen van het land en verwelkomt wekelijks ruim 10 miljoen klanten. In 2019 opende Jumbo haar eerste winkels in België. Komende jaren zullen daar tientallen nieuwe vestigingen bij komen.

Bron: Jumbo/@FoodClicks

De kroon op het jubileumjaar van ons familiebedrijf (v.l.n.r.: burgemeester Kees van Rooij, Frits van Eerd, Kitty van Eerd, Karel van Eerd, Monique Groenewoud-van Eerd, Colette Cloosterman-van Eerd, commissaris van de Koning Ina Adema).
De familie Van Eerd viert samen met collega’s het 100-jarig bestaan van het familiebedrijf

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Introductie weiderund bij Jumbo dient ‘dubbeldoel’

Supermarkt - Jumbo introduceert als eerste Nederlandse supermarktketen een assortiment rundvleesproducten afkomstig van zogeheten weiderunderen. De koeien grazen ten minste 120 dagen per jaar en zes uur per dag op de Nederlandse weides. De melk van deze koeien is tevens de basis van de weidezuivel, dat verwerkt wordt in onder meer (karne)melk, vla en yoghurt. De dieren dienen op die...

Lees bericht
Jumbo start in december in België met Jumbo City

Formulenieuws - Jumbo brengt haar binnenstedelijke winkelconcept Jumbo City naar België. De eerste winkel gaat op woensdag 15 december open. De eerste gemakswinkel van de supermarktketen uit Veghel komt aan de Teniersplaats 5 in het centrum van Antwerpen.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid