Jumbo neemt vier La Place-stationslocaties over van HMSHost


Stationslocaties – Jumbo heeft eind december vier La Place-locaties overgenomen van horecabedrijf HMSHost. Het betreft de stationslocaties Utrecht, Leiden, Rotterdam en Den Haag. Dat blijkt uit de jaarcijfers van Jumbo, zoals die vandaag bekend zijn gemaakt.

Met de overname heeft Jumbo nu toegang tot het stationsgebied van NS, het gebied achter de poortjes. Hiervoor kende Jumbo alleen een Jumbo City-locatie op het station in Eindhoven, maar die is net gevestigd buiten de toegangspoortjes van het stationsgebied.

Omzetstijging Jumbo

Supermarktketen Jumbo heeft een goed jaar achter de rug, mede door de coronacrisis. Agelopen jaar steeg de omzet met 15 procent tot 9,68 miljard euro. Volgend jaar verwacht het bedrijf de magische omzet van 10 miljard euro te realiseren. Bij de jaarcijfers maakte het bedrijf teven

Sluiting La Place

Het afgelopen boekjaar bestond uit 53 in plaats van 52 weken. Gecorrigeerd voor deze extra omzetweek zou de groei ten opzichte van 2019 circa 13 procent bedragen. Pijn zat er vooral bij La Place. De omzetbijdrage van deze foodserviceformule viel terug tot €50 miljoen (2019: € 165 mln) als gevolg van de noodgedwongen sluitingen van de La Place-locaties door de coronamaatregelen.

Inzet La Place-medewerkers

Gedurende het jaar zijn La Place medewerkers zoveel mogelijk ingezet bij Jumbo winkels waar sprake was van zeer grote drukte. Dat geldt ook voor de medewerkers van de 23 restaurants die niet zullen heropenen onder de La Place vlag en waarvoor alternatieve exploitatiemogelijkheden worden onderzocht.

Vernieuwingen

Jumbo heeft de coronacrises aangepakt om een aantal vernieuwingen en verbeteringen door te voeren bij La Place. Zo is er nieuwe restaurantconcept geïntroduceerd in december in de restaurants in Laren en Bruchem-De Lucht aan de A2. In 2021 zal dit concept verder worden uitgerold naaar de andere vestigingen. Voor deze uitrol is Vermaat gevonden als exploitatiepartner.

Stationslocaties

Daarnaast heeft La Place, zoals gezegd, per 21 december 2020 vier La Place franchisevestigingen op de NS Stations van Utrecht, Leiden, Rotterdam en Den Haag overgenomen van HMS Host. Alle medewerkers van deze vestigingen gaan over naar La Place. Deze stap past in de strategie van Jumbo om de eigen portfolio uit te breiden met kleinere La Place Express locaties waar veel passantenstromen samenkomen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Horecasector richt platform op in strijd tegen personeelscrisis

Horecaplatform – Partners uit verschillende hoeken van de horeca sector richten gezamenlijk het platform mijnhorecabaan.nl op. Onder andere HMSHost International, Heineken, Coca Cola, Vrumona, McDonald’s, Restaurant Company Europe, Bidfood en Bram Ladage slaan de handen ineen om de nationale personeelscrisis aan te pakken.

Lees berichtAH, Jumbo, Vrumona en Coca-Cola schaffen plastic handgreepjes af

Samenwerking – In een gezamenlijke boodschap maken Albert Heijn, Jumbo, Coca-Cola en Vrumona bekend dat zij stoppen met de plastic handgrepen op alle multiverpakkingen frisdrank en water zoals deze in Nederland worden aangeboden. De stap leidt tot besparing van bijna 40.000 kilo plastic en maakt meer dan 550.000 kilo plastic beter te recyclen.

Lees bericht

Groei La Place helpt Jumbo doorbreken omzetgrens van €10 miljard

Formulenieuws - Jumbo ligt nog steeds op koers om de grens van 10 miljard euro omzet te doorbreken. De groei in omzet van de La Place-restaurants, zit na  de coronasluitingen weer aardig in de lift en kan daarbij helpen. Daarnaast zet Jumbo als het gaat om de online-bestellingens en de La Place-restaurants volop in op bezorging.

Lees bericht


BenBits opent nieuwe kauwgomfabriek in Nederland

Zoetwaren – Het kauwgommerk BenBits heeft woensdag haar nieuwe kauwgomfabriek in Heerhugowaard geopend. Het kauwgommerk dat in de jaren zeventig een van de eerste suikervrije kauwgoms was, keert nu in Nederland vanuit Italië terug als een natuurlijke, plasticvrije kauwgom.

Lees bericht

Valora Food Service Duitsland vergroot slagkracht management

Benoeming –  Valora Food Service Duitsland, het moederbedrijf van onder andere de BackWerk-formule, breidt het management uit met twee nieuwe leden. Dick de Vilder treedt toe en krijgt de algehele verantwoordelijkheid voor de BackWerk formule en Angelo Mans zal verantwoordelijk worden voor alle product gerelateerde zaken, van productontwikkeling tot supply chain management.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid