Jumbo neemt vier La Place-stationslocaties over van HMSHost


Stationslocaties – Jumbo heeft eind december vier La Place-locaties overgenomen van horecabedrijf HMSHost. Het betreft de stationslocaties Utrecht, Leiden, Rotterdam en Den Haag. Dat blijkt uit de jaarcijfers van Jumbo, zoals die vandaag bekend zijn gemaakt.

Met de overname heeft Jumbo nu toegang tot het stationsgebied van NS, het gebied achter de poortjes. Hiervoor kende Jumbo alleen een Jumbo City-locatie op het station in Eindhoven, maar die is net gevestigd buiten de toegangspoortjes van het stationsgebied.

Omzetstijging Jumbo

Supermarktketen Jumbo heeft een goed jaar achter de rug, mede door de coronacrisis. Agelopen jaar steeg de omzet met 15 procent tot 9,68 miljard euro. Volgend jaar verwacht het bedrijf de magische omzet van 10 miljard euro te realiseren. Bij de jaarcijfers maakte het bedrijf teven

Sluiting La Place

Het afgelopen boekjaar bestond uit 53 in plaats van 52 weken. Gecorrigeerd voor deze extra omzetweek zou de groei ten opzichte van 2019 circa 13 procent bedragen. Pijn zat er vooral bij La Place. De omzetbijdrage van deze foodserviceformule viel terug tot €50 miljoen (2019: € 165 mln) als gevolg van de noodgedwongen sluitingen van de La Place-locaties door de coronamaatregelen.

Inzet La Place-medewerkers

Gedurende het jaar zijn La Place medewerkers zoveel mogelijk ingezet bij Jumbo winkels waar sprake was van zeer grote drukte. Dat geldt ook voor de medewerkers van de 23 restaurants die niet zullen heropenen onder de La Place vlag en waarvoor alternatieve exploitatiemogelijkheden worden onderzocht.

Vernieuwingen

Jumbo heeft de coronacrises aangepakt om een aantal vernieuwingen en verbeteringen door te voeren bij La Place. Zo is er nieuwe restaurantconcept geïntroduceerd in december in de restaurants in Laren en Bruchem-De Lucht aan de A2. In 2021 zal dit concept verder worden uitgerold naaar de andere vestigingen. Voor deze uitrol is Vermaat gevonden als exploitatiepartner.

Stationslocaties

Daarnaast heeft La Place, zoals gezegd, per 21 december 2020 vier La Place franchisevestigingen op de NS Stations van Utrecht, Leiden, Rotterdam en Den Haag overgenomen van HMS Host. Alle medewerkers van deze vestigingen gaan over naar La Place. Deze stap past in de strategie van Jumbo om de eigen portfolio uit te breiden met kleinere La Place Express locaties waar veel passantenstromen samenkomen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Opsplitsen ZorgTotaal in Zorg & food en Zorg & ICT goede zet

Vakbeurzen - Eigenlijk is er maar relatief weinig ruchtbaarheid aan gegeven, maar van 8 tot en met 11 april worden voor de eerste keer de drie vakevents Zorg & food, Zorg & facility en Zorg ICT gezamenlijk gehouden als opvolger van de vroegere beurs ZorgTotaal. Dat wil niet zeggen dat belangstellenden de weg naar de Jaarbeurs in Utrecht niet wisten te vinden. In tegenstelling....

Lees bericht


‘HEMA populairste keten voor koffie en lunch’

Onderzoek – HEMA is de populairste keten voor koffie en lunch in Nederland. Nederlanders halen ruim een kwart (27%) van de bestellingen af bij koffie- en lunchketens. De locatie vormt de belangrijkste keuzereden. Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Koffie- en Lunchketens, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder bijna 5.000 Nederlanders.

Lees bericht


FEBO opent vestiging op Schiphol Plaza

Formulenieuws - Snackbarketen FEBO heeft haar deuren geopend op Amsterdam Schiphol Airport. De winkel van travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) is de eerste vestiging van het merk op een luchthaven in Nederland.

Lees bericht


Avolta start pilot om footprint van F&B-aanbod te meten

Duurzaamheid – Avolta, wereldleider op het gebied van reiservaringen waar HMSHost onderdeel vanuit maakt, start een pilot in samenwerking met duurzaamheidsbedrijven HowGood en PS in Foodservice. Deze pilot richt zich op het meten van de CO2-voetafdruk van de Nederlandse toeleveringsketen in F&B.

Lees bericht

La Place heropent op nieuwe locatie vliegveld Madrid Barajas

Formulenieuws - La Place, de Nederlandse foodserviceformule, heeft een nieuwe locatie gekregen op het vliegveld Madrid Barajas. Terminal T4 heeft een aanpassing ondergaan om de groeiende aantallen reizigers op de luchthaven nu en in de toekomst beter van dienst te kunnen zijn. Als onderdeel van de renovatie heeft La Place een nieuwe vestiging geopend in de terminal.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid