Jumbo neemt vier La Place-stationslocaties over van HMSHost


Stationslocaties – Jumbo heeft eind december vier La Place-locaties overgenomen van horecabedrijf HMSHost. Het betreft de stationslocaties Utrecht, Leiden, Rotterdam en Den Haag. Dat blijkt uit de jaarcijfers van Jumbo, zoals die vandaag bekend zijn gemaakt.

Met de overname heeft Jumbo nu toegang tot het stationsgebied van NS, het gebied achter de poortjes. Hiervoor kende Jumbo alleen een Jumbo City-locatie op het station in Eindhoven, maar die is net gevestigd buiten de toegangspoortjes van het stationsgebied.

Omzetstijging Jumbo

Supermarktketen Jumbo heeft een goed jaar achter de rug, mede door de coronacrisis. Agelopen jaar steeg de omzet met 15 procent tot 9,68 miljard euro. Volgend jaar verwacht het bedrijf de magische omzet van 10 miljard euro te realiseren. Bij de jaarcijfers maakte het bedrijf teven

Sluiting La Place

Het afgelopen boekjaar bestond uit 53 in plaats van 52 weken. Gecorrigeerd voor deze extra omzetweek zou de groei ten opzichte van 2019 circa 13 procent bedragen. Pijn zat er vooral bij La Place. De omzetbijdrage van deze foodserviceformule viel terug tot €50 miljoen (2019: € 165 mln) als gevolg van de noodgedwongen sluitingen van de La Place-locaties door de coronamaatregelen.

Inzet La Place-medewerkers

Gedurende het jaar zijn La Place medewerkers zoveel mogelijk ingezet bij Jumbo winkels waar sprake was van zeer grote drukte. Dat geldt ook voor de medewerkers van de 23 restaurants die niet zullen heropenen onder de La Place vlag en waarvoor alternatieve exploitatiemogelijkheden worden onderzocht.

Vernieuwingen

Jumbo heeft de coronacrises aangepakt om een aantal vernieuwingen en verbeteringen door te voeren bij La Place. Zo is er nieuwe restaurantconcept geïntroduceerd in december in de restaurants in Laren en Bruchem-De Lucht aan de A2. In 2021 zal dit concept verder worden uitgerold naaar de andere vestigingen. Voor deze uitrol is Vermaat gevonden als exploitatiepartner.

Stationslocaties

Daarnaast heeft La Place, zoals gezegd, per 21 december 2020 vier La Place franchisevestigingen op de NS Stations van Utrecht, Leiden, Rotterdam en Den Haag overgenomen van HMS Host. Alle medewerkers van deze vestigingen gaan over naar La Place. Deze stap past in de strategie van Jumbo om de eigen portfolio uit te breiden met kleinere La Place Express locaties waar veel passantenstromen samenkomen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Bagels & Beans krijgt nieuwe mede-eigenaar

Formulenieuws - Bagels & Beans heeft een nieuwe mede-eigenaar. Naast oprichters Ronald Bakker en Ninande Thio is Lizan van der Pol, ruim twaalf jaar werkzaam bij het bedrijf en verantwoordelijk voor businessdevelopment, als derde lid toegetreden tot de directie.

Lees bericht


Overname HEMA bijna afgerond, Saskia Egas Reparaz nieuwe CEO

Overname – De officiële afronding van de HEMA door investeringsbedrijf Parcom en het investeringsbedrijf van de familie Van Eerd, Mississippi Ventures, wordt verwacht in de week van 1 februari. Na de benodigde goedkeuring van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) zal de huidige CEO Tjeerd Jegen aftreden. Saskia Egas Reparaz zal hem opvolgen. Tevens krijgt HEMA een nieuwe Raad van Commissarissen.

Lees bericht


Marktaandeel Jumbo stijgt het hardst in 2020

Analyse – Van alle supermarktketens in Nederland is Jumbo het afgelopen jaar het hardst gestegen. Het marktaandeel nam met een 0,5 procent toe, daar waar andere ketens niet verder groeiden dan 0,2%. Dat blijkt uit de jaarlijkse marktaandelen die onderzoeksbureau Nielsen vandaag bekendmaakt.

Lees bericht


Vermaat gaat exploitatie oppakken van 44 La Place-restaurants

Samenwerking - Jumbo Groep Holding, eigenaar van La Place, en horeca-en cateringspecialist Vermaat Groep maken vandaag bekend dat beide partijen een strategische samenwerking aan gaan voor de exploitatie van 44 La Place restaurants. Jumbo blijft eigenaar van het La Place merk, zes eigen restaurants, vier stationslocaties en de (inter)nationale franchiserelaties.

Lees bericht

Delftse supermarkten helpen de lokale horeca

Actie – Blijf bestellen bij de lokale horeca. Dat is de boodschap die de Delftse supermarkten meegeven aan hun klanten. Met deze speciale boodschap willen de supermarkten hun horecacollega’s een hart onder de riem steken, nu de foodservicetak hard wordt getroffen door de coronamatregelen.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid