Jumbo opent in Breda vijfde hub voor thuisbezorging


Bezorgdienst - Jumbo Supermarkten heeft maandag een nieuwe centrale thuisbezorglocatie in Breda geopend. Vanuit deze zogenaamde hub wordt directe bezorging van de online bestelde boodschappen verzorgd voor de regio West-Brabant. De boodschappen werden voorheen bezorgd vanuit diverse Jumbo winkels.

Door de grote groei van de online bestellingen liepen de vestigingen echter tegen de grenzen van hun bezorgcapaciteit aan. De nieuwe hub moet zorgen voor extra groei. Ook kan het aantal bezorgmomenten nu worden vergroot.

De nieuwe hub is gevestigd aan de Neerloopweg in Breda. Vanaf deze locatie worden de boodschappen direct thuisbezorgd bij online klanten in de regio West-Brabant. Na de zomer worden ook de klanten in de Drechtsteden bediend vanuit deze thuisbezorglocatie.

Snel en efficiënt bezorgen

Omdat het aantal onlinebestellingen hard blijft groeien, opent Jumbo op meerdere plekken kleinere distributiecentra voor online bestellingen. Volgens de supermarktorganisatie is met een centrale thuisbezorglocatie de capaciteit beter te benutten en zijn de ritten beter in te plannen. Hierdoor worden minder kilometers gemaakt.

Online bezorgcapaciteit

De hub in Breda is de vijfde centrale thuisbezorglocatie. De andere hubs zitten in Amsterdam, ’s-Hertogenbosch (bij het E-Fulfilment Center - EFC), Middelburg en Utrecht. Begin volgend jaar opent nog een nieuw EFC geopend in Bleiswijk dat tevens dienst zal doen als hub.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Fooddelivery blijft onveranderd hard doorgroeien

Marktcijfers – De Nederlandse bezorgmarkt in de foodsector blijft groeien. Fooddelivery stijgt in 2021 met 27,9 procent ten opzichte van 2020. Dit blijkt uit het nieuwe Dossier Delivery van het FoodService Instituut Nederland (FSIN). Bezorging door supermarkten en andere retailers is verantwoordelijk voor de grootste groei: 36 procent. Restaurants en andere foodserviceformules zijn goed voor 19 procent groei in 2021.

Lees bericht


Jumbo gaat samenwerken met Makro in zakelijke markt

Samenwerking - Jumbo Supermarkten en foodservicegroothandel Makro bundelen vanaf deze maand hun krachten om zakelijke klanten van Jumbo beter te kunnen bedienen. Dat laten beide bedrijven maandag weten. Met de samenwerkingsovereenkomst worden bijna duizend artikelen uit het assortiment van Makro aan het zakelijke online winkelkanaal van Jumbo toegevoegd.

Lees bericht

Chef-kok Klaver ontwikkelt culinaire gerechten met 3 weken houdbaarheid

Culinair - Smaakvolle, knapperige gerechten van restaurantkwaliteit met een houdbaarheid van twee tot drie weken. Onmogelijk? Chef-kok Nico Klaver van restaurant ’t Kalkoentje in Rhenen, bewijst het tegendeel met Ami Culinaire. In coronatijd ontwikkelde hij een lijn voorverpakte gerechten, die de strijd aankan met een versbereid culinair gerecht op tafel.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid