Jumbo’s EHB-BBQ Team verrast barbecuers in het park


Actie - Op de eerste tropische dag stuurde Jumbo een heus ‘Eerste Hulp Bij BBQ Team’ op pad om barbecuers  in het Rotterdamse Vroesenpark een handje te helpen.  Uitgerust met verschillende soorten vlees, sauzen en servetten zorgden de mannen van het team er voor dat het de barbecuers aan niets ontbrak. Er werden door het team tips gegeven over hoe je de beste burgers bakt en er werd voor verkoeling gezorgd door verfrissende drankjes uit te delen. Nederlanders barbecueën gemiddeld 6 á 7 keer per jaar. Bij voorkeur saté, hamburger en speklap op de gril boven het vuur. Maar ook gamba’s, gepofte aardappelen en groentespiesjes zijn populair en een barbecue zonder stokbrood is voor velen ondenkbaar. Dit blijkt uit onderzoek van Jumbo Supermarkten naar het barbecuegedrag van Nederlanders. Klanten van de supermarktketen leggen zo’n 1,5 miljoen burgers en worsten op de barbecue. Vlammen Tips die werden gegeven: gebruik je geen deksel, dan moet je regelmatig je vlees, kip of vis draaien. Zorg ervoor dat je rooster minimaal 15 cm boven je brandende briketten of houtskool ligt. Slaan de vlammen uit de barbecue? Doof ze door zout over de kolen te strooien en het deksel te sluiten. En een tip voor na het barbecueën: maak het rooster schoon door dit een nachtje in het gras te laten liggen of - bij gebrek aan gras - het te laten weken op een met water doordrenkte krant. Bron: Jumbo Supermarkten

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Opnieuw sterke stijging weekomzet supermarkten met +14,2%

Supermarkt – De combinatie van mooi weer en een feestdag droeg vorige week bij aan een sterke stijging in de verkoop van de supermarkten. Voor de week die eindigde op 24 mei (week 21) steeg de omzet van de Nederlandse supermarkten met 14,2% ten opzichte van het jaar ervoor, aldus analysebureau Nielsen.

Lees bericht

Groothandels per 1 juni weer gesloten voor particulieren

Groothandels - De Nederlandse foodservicegroothandels zijn per 1 juni weer alléén open voor pashouders. Dat heeft het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) dinsdagmorgen bekend gemaakt. Sinds 19 maart konden ook particulieren voor hun dagelijkse boodschappen bij de zelfbedieningsgroothandels terecht als gevolg van de grote drukte bij supermarkten en de grote versvoorraden in de foodservicebranche.

Lees bericht

Supermarkten stoppen met desinfecteren van elk winkelwagentje

Coronamaatregelen – Supermarktketen Albert Heijn is gestopt met het desinfecteren van de winkelwagentjes na elk gebruik. Bij sommige locaties moeten klanten het voortaan zelf doen en bij andere locaties wordt gemeld dat dit nog maar vier keer per dag gebeurt. De nieuwe hygiënerichtlijn vanuit het hoofdkantoor zou al sinds gisteren zijn ingegaan. Ook andere supermarktketen versoepelen de hygiëne richtlijnen...

Lees bericht

1 op de 12 avondmaaltijden wordt nu afgehaald of bezorgd

Analyse – Het bezorgen en afhalen neemt een gigantische vlucht. In de afgelopen weken van de lockdown werden er maar liefst drie keer zoveel maaltijden thuisbezorgd, terwijl het afhalen van maaltijden lijkt af te vlakken. Afhalen en bezorgen van maaltijden is daarmee een fenomeen dat ook na heropening van de horeca een definitieve plek gaat veroveren in het consumentengedrag.

Lees bericht


Omzet supers groeit in 2020 met 5,7% volgens Nielsen

Analyse - De omzet van de supermarkten in Nederland zal in 2020 met 5,7% groeien.  Voor de uitbraak van COVID-19 bedroeg de omzet van de supermarkten gemiddeld ongeveer 2,7%. Dat meldt Nielsen,  een wereldwijd opererend meet- en data-analysebedrijf, donderdag 30 april.

Lees bericht




© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid