Jumbo scherpt strategie aan en vernieuwt topstructuur


De Raad van Bestuur van Koninklijke Jumbo Food Groep houdt in haar huidige vorm op te bestaan. Bestuurders Colette Cloosterman - van Eerd en Ton van Veen treden toe tot de Raad van Commissarissen met aanvullend een aantal gedelegeerde verantwoordelijkheden. Frits van Eerd geeft als algemeen directeur leiding aan het vernieuwde Directieteam, waar ook Cees van Vliet onderdeel van uit zal maken

Formulenieuws - Op basis van een uitgebreide strategische analyse heeft Koninklijke Jumbo Food Groep haar nieuwe Meerjarenplan geïntroduceerd met daarin een aanscherping van de koers. De nieuwe strategie is erop gericht de sterke positie van Jumbo verder uit te bouwen in zowel de winkels als online. Tegelijkertijd past het bedrijf haar topstructuur aan. Dat meldt de supermarktketen donderdag in een persbericht.

Het aantal bestuurslagen gaat van drie naar twee en zal voortaan bestaan uit een Raad van Commissarissen en een Directie. Het nieuw samengestelde directieteam - onder leiding van Frits van Eerd - wordt verantwoordelijk voor de uitvoering van de aangescherpte strategie. De Raad van Bestuur houdt op te bestaan; bestuurders Colette Cloosterman-van Eerd en Ton van Veen worden toegevoegd aan de Raad van Commissarissen. Daarnaast krijgen zij gedelegeerde verantwoordelijkheden op enkele belangrijke thema’s van het Meerjarenplan. De Centrale Ondernemingsraad heeft inmiddels een positief advies gegeven over de aanpassingen.

Focus op de klant

Jumbo wil de komende tijd met extra investeringen nóg steviger het accent leggen op uitbreiding van de omnichannel aanpak en verdere kwaliteitsverbetering doorvoeren in het aanbod, zo laat zij weten. Parallel hieraan bouwt het bedrijf aan een versteviging van haar organisatie, met de nadruk op vereenvoudigde bedrijfsprocessen, digitalisering en verbeterde systemen voor ICT en dataverwerking. Frits van Eerd, algemeen directeur van het nieuwe directieteam: “Met deze aanpassingen gaan we bij Jumbo een volgende fase in. We hebben ons in relatief korte tijd opgewerkt tot een financieel gezonde organisatie met een sterke marktpositie. Dit willen we niet alleen vasthouden, maar ook verder uitbouwen. Dat kunnen we uitsluitend doen als we scherp blijven inspelen op de veranderende wensen en behoeften van de klant. Daarnaast zien we allerlei snelle veranderingen in het foodretaillandschap op ons afkomen. Hierop moeten we scherp reageren en dat vraagt om een robuuste, ondernemende organisatie met korte lijnen en een eenduidige aansturing.”

Samenstelling Directie

Het vernieuwde Directieteam onder aanvoering van Frits van Eerd bestaat per 28 maart a.s. uit Cees van Vliet (Operatie), Frances Franken (Commercie), Ralph Bertrand (Formule), Tim Hehenkamp (Tech & Data), Claire Saes (HR) en Peter van Erp (Finance). De aangepaste topstructuur heeft geen personele consequenties voor andere lagen in de organisatie. De rollen van Theo Willemse (Sales & Operations), Karel de Jong (Supply Chain), Peter Isaac (België) en Douwe Snel (Franchise & Real Estate) blijven ongewijzigd. Zij rapporteren aan Cees van Vliet. Alice Theunissen blijft directeur La Place en rapporteert aan Frits van Eerd.

Uitbreiding Raad van Commissarissen

Colette Cloosterman-van Eerd wordt op 28 maart a.s. benoemd tot lid van de RvC. Zij krijgt een aantal gedelegeerde verantwoordelijkheden op het gebied van strategievorming, de ontwikkeling van het “winkelconcept van de toekomst” alsmede duurzaamheid. Ton van Veen wordt benoemd tot vice-voorzitter van de RvC en wordt hij aanspreekpunt voor de Ondernemers Vereniging Jumbo (OVJ). Daarnaast krijgt hij een aantal gedelegeerde verantwoordelijkheden op het gebied van strategievorming, fusies en overnames alsmede de toekomstige financieringsstrategie. Na deze aanpassingen bestaat de Raad van Commissarissen van Koninklijke Jumbo Food Groep uit Karel van Eerd (voorzitter), Ton van Veen (vice-voorzitter), Colette Cloosterman-van Eerd, Antony Burgmans, Wilco Jiskoot, Jacqueline Hoogerbrugge en Piet Coelewij.

Bron: Jumbo/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Valora Food Service Duitsland vergroot slagkracht management

Benoeming –  Valora Food Service Duitsland, het moederbedrijf van onder andere de BackWerk-formule, breidt het management uit met twee nieuwe leden. Dick de Vilder treedt toe en krijgt de algehele verantwoordelijkheid voor de BackWerk formule en Angelo Mans zal verantwoordelijk worden voor alle product gerelateerde zaken, van productontwikkeling tot supply chain management.

Lees bericht


La Place breidt thuisbezorging uit met Uber Eats

Formulenieuws – Na Thuisbezorgd.nl gaat La Place de thuisbezorging verder uitbreiden met Uber Eats. Voortaan is het mogelijk om alle producten en gerechten van La Place via het online bestelplatform Ubereats.com of de Uber Eats-app thuisbezorgd te krijgen.

Lees bericht

EG Group opent supermarkt in Blackburn

Buitenland – De EG Group, in Nederland bekend van Texaco, ESSO en Spar Express, heeft in de Blackburn, de plaats waar het hoofdkantoor zit, een supermarkt geopend met zo’n 15.000 artikelen. De supermarkt, Euro Grocers, is 1 april opengegaan en moet een breed en divers publiek aanspreken. Producten uit verschillende werelddelen zijn er terug te vinden.

Lees bericht
Negende Jumbo Foodmarkt opent in Dordrecht

Formulenieuws – Inwoners van Dordrecht kunnen vanaf woensdag terecht in de nieuwe Jumbo Foodmarkt in winkelcentrum Sterrenburg. Het gaat om de negende foodmarkt in Nederland en betreft een franchiselocatie, die gerund wordt door het ondernemers-duo Jan-Willem en Jeroen Lemkes.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid