Jumbo sluit zich aan bij twee internationale inkooppartijen


De verskeuken bij Jumbo

Inkoop - Jumbo Supermarkten gaat samenwerken op het gebied van inkoop met andere Europese supermarktketens. Jumbo sluit zich hiervoor aan bij Everest en Epic Partners, twee Europese inkooporganisaties. De samenwerking gaat per direct van start en biedt vanaf 2024 voor Jumbo belangrijke schaalvoordelen.

Everest en Epic Partners hebben de afgelopen jaren een internationaal netwerk van retailers opgezet om de beste voorwaarden te creëren. Zij richten zich beide op onderhandelingen met internationale A-merk leveranciers. Jumbo blijft zelfstandig opereren in de Nederlandse en Belgische markt. Het bedrijf heeft recentelijk haar meerjarenstrategie aangescherpt. Daarbij wil het zich verder onderscheiden door meer te focussen op de unieke combinatie van prijs, assortiment en service.

Sterker

Ton van Veen, CEO van Jumbo: “Deze samenwerking leidt tot een meer gelijkwaardige inkooppositie ten opzichte van internationale A-merk leveranciers en biedt belangrijke schaalvoordelen. Daarmee draagt de samenwerking bij aan een betaalbaar, ruim en relevant assortiment voor onze klanten. Ook geeft het ons de ruimte om verder te investeren, niet alleen in ons assortiment, maar bijvoorbeeld ook in verdere verduurzaming.” Gianluigi Ferrari, CEO van Epic Partners en Everest: “Dankzij de samenwerking met Jumbo wordt Epic Partners de toonaangevende inkooporganisatie in Europa en wordt ook ons internationale inkoopkantoor Everest sterker.”

Bron: Jumbo/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Eerste ziekenhuislocatie van Bakker Bart in Rijnstate Elst

Interview – Het is de grootste Bakker Bart van Nederland en het is de eerste vestiging in een ziekenhuis. De nieuwste locatie van het horecaconcept in het net geopende Rijnstate Elst in Elst is in meerdere opzichten bijzonder. Ook voor de ondernemer zelf, want voor John Macleane, die twee Jumbo’s runt in het Gelderse plaatsje is het zijn eerste foodservicebedrijf.

Lees bericht


Ondernemersfamilie Macleane neemt Jumbo Beuningen over

Supermarkten - De Jumbo winkel in Beuningen van de familie Kalkman wordt op 20 november overgedragen aan de ondernemersfamilie Macleane. Na 32 jaar ondernemerschap in Beuningen, neemt de familie Kalkman afscheid van de vestiging om van hun vrije tijd te genieten. De familie Macleane beheert momenteel al twee Jumbo winkels in Elst en een Bakker Bart in Rijnstate Elst.

Lees bericht

Jumbo Eerbeek plaatst eerste bulkfeed emballage-automaat

Statiegeld – Klanten van Jumbo Eerbeek kunnen vanaf woensdag in één keer - tot 100 stuks - zowel PET als blik leegschudden in de emballage-automaat van Tomra. De zogenaamde ‘bulkfeed-automaat’ is de eerste in Nederland. Bovendien vindt de uitbetaling van het statiegeld direct en snel plaats via een Tikkie QR-code.

Lees berichtEerste zuivel met twee sterren Beter Leven Keurmerk

Zuivel – Kees Schutte uit Agelo ontvangt als eerste veehouder het twee sterren Beter Leven keurmerk voor zuivel van de Dierenbescherming. Dit geeft aan dat bij de productie van zuivelproducten van zijn boerderij de integrale duurzaamheid is geborgd. Daarbij wordt gekeken naar dierenwelzijn, biodiversiteit en natuur. De volle melk is verkrijgbaar bij Jumbo onder de Direct van de Boerderij-zuivellijn. 

Lees bericht
© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid