Jumbo test nieuwe servicebalie zonder tabaksverkoop


Vier servicepunten bij Jumbo krijgen als test een invulling zonder tabaksverkoop. Op de foto een servicepunt bij Jumbo Leussink met nog wel tabaksverkoop

Supermarkten - Jumbo start in een viertal supermarkten een nieuwe servicebalie, die een antwoord moet geven op het verkoopverbod van tabak in supermarkten volgend jaar. De servicebalie is daarvoor ook op een andere plek geplaatst in de winkel en zit nu voor de kassagroep. Feit is wel dat er geen tabak meer wordt verkocht.

Bij de test gaat om drie Brabantse supermarkten en eentje in Zuid-Holland. De supermarkten zijn gevestigd Vught, Heeswijk-Dinther, Nuenen en Krimpen aan de IJssel. De komende twee weken worden de locaties omgebouwd met de nieuwe servicebalie, waar ook bloemen en andere zaken als krasloten worden verkocht. Klanten kunnen bij de servicebalie in de supermarkt ook terecht met vragen over de winkel en andere zaken. In de nieuwe invulling krijgt de balie ook echt de functie van servicebalie. Maar verkoop van tabak is niet meer aan de orde.

Tabaksverbod

Met de nieuwe invulling van de servicebalie wil Jumbo zich voorbereiden op het tabaksverbod dat vanaf 1 januari 2024 ingaat. Over het algemeen wordt gevreesd dat het verbod een aanzienlijk omzetverlies gaat betekenen voor de supermarkten. Met de nieuwe indeling wil Jumbo zich voorbereiden op die nieuwe toekomst. Supermarken vrezen door het verbod op de tabaksverkoop ook dat het aantal klanten over de dag aanzienlijk zal gaan teruglopen en dat daardoor ook omzetverlies wordt geleden op de impulsaankopen van klanten.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Jumbo sluit zich aan bij twee internationale inkooppartijen

Inkoop - Jumbo Supermarkten gaat samenwerken op het gebied van inkoop met andere Europese supermarktketens. Jumbo sluit zich hiervoor aan bij Everest en Epic Partners, twee Europese inkooporganisaties. De samenwerking gaat per direct van start en biedt vanaf 2024 voor Jumbo belangrijke schaalvoordelen.

Lees bericht


Jumbo Eerbeek plaatst eerste bulkfeed emballage-automaat

Statiegeld – Klanten van Jumbo Eerbeek kunnen vanaf woensdag in één keer - tot 100 stuks - zowel PET als blik leegschudden in de emballage-automaat van Tomra. De zogenaamde ‘bulkfeed-automaat’ is de eerste in Nederland. Bovendien vindt de uitbetaling van het statiegeld direct en snel plaats via een Tikkie QR-code.

Lees bericht
SNACKWITHBENEFITS kleurt vriesvak groen bij Sligro

Actie – SNACKWITHBENEFITS kleurt op duurzame dinsdag 5 september het vriesvak van Sligro groen met het eerste compleet duurzame vriesvak. Niet alleen in eigen producten, maar ook andere producten die de wereld beter maken. De groene vriezer staat tot en met 30 september bij de Sligro in Rotterdam Zuid.

Lees bericht

Nettorama en Boni samen verder als Nettorama

Fusie - Nettorama en Boni gaan fuseren, zo hebben de bedrijven vandaag bekend gemaakt. Boni verdwijnt als supermarktformule en alle winkels worden omgebouwd naar de formule van merkendiscounter Nettorama. Gezamenlijk hebben Nettorama en Boni circa 80 supermarkten en zo’n 6.800 medewerkers.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid