Jumbo-topman Van Eerd wil La Place internationaal uitrollen


De La Place Express-locatie in Kopenhagen / Foto bij: La Place

Formulenieuws - Jumbo-topman Frits van Eerd wil met de formule La Place de komende jaren vooral groeien in het buitenland. La Place moet een internationale keten worden van enkele honderden vestigingen, waarvan zeker honderd in Nederland, zo zegt hij tegen NU.nl.

La Place heeft momenteel naast 60 vestigingen in Nederland en ook locaties in de Verenigde Staten, Canada, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk en Duitsland. Een belangrijk deel van die vestigingen wordt gerund door franchisenemers. Zo exploiteert het horecabedrijf Vermaat Groep 44 La Place-locaties in Nederland en is er ook nog een tweetal Nederlandse vestigingen uitbesteed door Jumbo Holding aan de hotelgroep GR8.

De afgelopen jaren heeft Jumbo in Nederland ook verschillende restaurant-locaties moeten sluiten. Niet alleen de locaties die gevestigd waren binnen de inmiddels verdwenen warenhuizen van Hudson’s Bay, maar ook meer dan 20 zelfstandige locaties.

La Place Express

La Place richt zich nu vooral op het on-the-go-format La Place Express. Dit gemaksformat wordt niet alleen in combinatie met de Jumbo supermarkten ingezet, maar ook als stand alone-locatie op high traffic-locaties. En hoewel Nederland belangrijk blijft om met La Place Express te groeien, ziet Van Eerd ook mogelijkheden in het buitenland voor dit concept. “We zullen heel veel zaadjes planten in andere landen en kijken wat het best aanslaat ”, aldus de topman.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsHMS-Host opent eerste BackWERK-locatie op Utrecht CS

Formulenieuws – Dit weekend opende de eerste BackWERK-locatie die door HMSHost geëxploiteerd gaat worden op Utrecht CS. Beide partijen sloten eerder een overeenkomst om de voormalige Boordzaken en de TRECK-locaties om te bouwen naar BackWERK. Het is tevens de eerste locatie met digitale schermen.

Lees bericht

Jubilerend Marketing4Results organiseerde zes impactvolle sessies

Jubileum – Marketing4Results bestaat vijftien jaar. Voor het marketingbureau voor foodservice reden iets waardevols te organiseren. Het werden zes sessies gewijd aan een betekenisvolle economie. Thema’s als plasticreductie, voedselverspilling, onderwijs en true pricing kwamen voorbij, met vooral schokkende cijfers. De foodsector staat voor uitdagingen en wel op korte termijn.

Lees bericht

Jumbo presteert goed, het wachten is op La PLace

Cijfers - Jumbo doet op alle fronten goede zaken, alleen de coronamaatregelen blijven de La Place-restaurants parten spelen. De omzet over het eerste half jaar nam vrijwel volledig autonoom toe met 5,3% ten opzichte van eerste helft 2020 en kwam uit op €5,36 miljard. Een stijging met €268 miljoen. Omdat de groei van 5,3% hoger is dan de gemiddelde marktgroei in de sector van circa 5%,...

Lees bericht


Bar Bistro Saam van Vermaat in MECC opent in september

Congres – MECC Maastricht opent in september Bar Bistro Saam. De opening van het restaurant vindt gelijktijdig plaats met de officiële opening van het vernieuwde congrescentrum. Bar Bistro Saam wordt geëxploiteerd door Vermaat. Woensdag 7 juli werd de samenwerking tussen Vermaat Groep en MECC Maastricht ondertekend.

Lees bericht

InstockMarket verdubbelt capaciteit na corona

Voedselverspilling – InstockMarket, een online horeca groothandel in geredde voedselproducten, heeft geïnvesteerd in technologie en vierkante meters waardoor een groter aantal boeren, telers en producenten met reststromen zich kan aansluiten. Door de uitbreiding kunnen 400 horecaklanten in heel Nederland nu duurzamer koken.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid