Jumbo-topman Van Eerd wil La Place internationaal uitrollen


De La Place Express-locatie in Kopenhagen / Foto bij: La Place

Formulenieuws - Jumbo-topman Frits van Eerd wil met de formule La Place de komende jaren vooral groeien in het buitenland. La Place moet een internationale keten worden van enkele honderden vestigingen, waarvan zeker honderd in Nederland, zo zegt hij tegen NU.nl.

La Place heeft momenteel naast 60 vestigingen in Nederland en ook locaties in de Verenigde Staten, Canada, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk en Duitsland. Een belangrijk deel van die vestigingen wordt gerund door franchisenemers. Zo exploiteert het horecabedrijf Vermaat Groep 44 La Place-locaties in Nederland en is er ook nog een tweetal Nederlandse vestigingen uitbesteed door Jumbo Holding aan de hotelgroep GR8.

De afgelopen jaren heeft Jumbo in Nederland ook verschillende restaurant-locaties moeten sluiten. Niet alleen de locaties die gevestigd waren binnen de inmiddels verdwenen warenhuizen van Hudson’s Bay, maar ook meer dan 20 zelfstandige locaties.

La Place Express

La Place richt zich nu vooral op het on-the-go-format La Place Express. Dit gemaksformat wordt niet alleen in combinatie met de Jumbo supermarkten ingezet, maar ook als stand alone-locatie op high traffic-locaties. En hoewel Nederland belangrijk blijft om met La Place Express te groeien, ziet Van Eerd ook mogelijkheden in het buitenland voor dit concept. “We zullen heel veel zaadjes planten in andere landen en kijken wat het best aanslaat ”, aldus de topman.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Johnny’s Burger Company krijgt exclusieve franchiserechten O’Tacos

Het hamburger take-away en delivery bedrijf Johnny’s Burger Company krijgt de exclusieve rechten om O’Tacos te franchisen. Dankzij de overeenkomst tussen Johnny’s Burger Company en O’Tacos wordt een pad vrijgemaakt voor een nieuw type franchiseformule. Tijdens de pilot zal een dertigtal vestigingen van Johnny’s Burger Company starten met een zogenoemde virtual kitchen voor O’Tacos.

Lees bericht


HMSHost opent vernieuwde La Place Express op Schiphol Plaza

Formulenieuws - HMSHost Nederland opende deze week de deuren van de vernieuwde La Place Express op Schiphol Plaza. Bezoekers en reizigers kunnen hier elk moment van de dag terecht voor een ontbijt, lunch, diner of tussendoortje. Naast het on-the-go-assortiment, kunnen gasten hier ook hun producten bestellen en ter plekke laten bereiden.

Lees bericht

La Place de Efteling krijgt complete make-over

Formulenieuws - La Place gaat samen met exploitant Vermaat de La Place-vestiging op attractiepark de Efteling volledig verbouwen. Het restaurant krijgt een complete make-over en transformatie. Zowel interieur als exterieur wordt aangepast en krijgt een oriëntaalse look en feel passend het thema van het gebied, ‘De Wereld van Sindbad’.

Lees bericht

In ‘bewogen Jumbo’-jaar doet La Place het goed

Jaarcijfers – Het overlijden van Jumbo-grondlegger Karel van Eerd, de gebeurtenissen rondom algemeen directeur en medeaandeelhouder Frits van Eerd en de perikelen rondom de supermarktprijzen, mede door inflatie, zorgden voor een bewogen Jumbo-jaar. De gebeurtenissen hadden veel impact, zo laat Jumbo weten in een toelichting op de jaarcijfers. La Place vormde een goede uitzondering. Met een omzet van €107 miljoen zit de...

Lees bericht


La Place krijgt tweede locatie op de Efteling

Leisure – Restaurantketen La Place krijgt een tweede locatie op pretpark de Efteling in Kaatsheuvel. Naast het zelfbedieningsrestaurant Panorama, gaat La Place over een tijdje ook het gelijknamige à-la-carterestaurant runnen. Dat meldt Looopings, een nieuwssite over Europese attractieparken.

Lees bericht




© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid