Just Eat Takeaway boekt 54% omzetplus, maar ook verlies


Just Eat Takeaway ziet winstgevendheid dichterbij komen

Bezorgdienst - Just Eat Takeaway, het bedrijf achter de maaltijdleverancier Thuisbezorgd, boekte vorig jaar een omzet van 2,4 miljard euro. Dat is 54 procent meer dan in 2019. Maar ondanks dit resultaat boekte het bezorgbedrijf een verlies van 151 miljoen euro, 31 procent meer dan in het jaar voor corona. Dat heeft het bedrijf woensdag bekendgemaakt.

2020 was niet alleen het jaar van corona, maar ook het jaar waarin de bundeling van Just Eat plaatshad. Mede hierdoor kwam de omzet ook beduidend hoger uit. Voor de Nederlandse groep had de toevoeging van Just Eat geen gevolgen. Just Eat had vooral gevolgen voor het nettoverlies van 151 miljoen over 2020, net als het Amerikaanse bezorgbedrijf Grubhub. Zoals Takeaway al eerder had aangegeven waren dat vooral eenmalige kosten als gevolg van inschakelen van juristen en andere adviseurs.

In klanten steeg Takeaway Just Eat wel fors. Mede door corona werd er fors meer besteld. In 2020 steeg het aantal klanten met 23 procent en werden er 42 procent meer bestellingen gedaan. In Nederland steeg het aantal bestellingen met 30 procent naar 49 miljoen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Carnavalsvierders laten zich niet remmen door prijsstijgingen

Onderzoek – Carnavalsvierders zijn van plan vooral feest te gaan vieren en niet te letten op de prijzen. Na jaren van beperkte carnavalsvieringen en flinke prijsstijgingen, laten de feestgangers zich dit jaar niet remmen. Twee op de vijf carnavalsvierders gaat komend weekend dan ook nergens op bezuinigen. Ook houdt de ruime meerderheid (84%) geen rekening meer met het coronavirus.

Lees bericht


Wijzigingen in RvB en RvC bij Just Eat Takeaway

Benoemingen - De Raad van Commissarissen van Just Eat Takeaway.com, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, heeft besloten Andrew Kenny en Jörg Gerbig te benoemen tot lid van de Raad van Bestuur. Daarnaast is Mieke De Schepper en ‘Aholder’ Dick Boer voorgedragen voor de Raad van Commissarissen. Dit laat het bezorgbedrijf woensdag weten.

Lees bericht

Just Eat Takeaway opent eigen supermarkt in Berlijn

Bezorgdienst - Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd, opent een eigen darkstore in Berlijn. De pilot-locatie van Lieferando Express, waaronder Thuisbezorgd in Duitsland werkt, volgt op de succesvolle introductie van het model in Canada, waar het bekend staat als Skip Express Lane.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid