Just Eat Takeaway boekt 54% omzetplus, maar ook verlies


Bezorgdienst - Just Eat Takeaway, het bedrijf achter de maaltijdleverancier Thuisbezorgd, boekte vorig jaar een omzet van 2,4 miljard euro. Dat is 54 procent meer dan in 2019. Maar ondanks dit resultaat boekte het bezorgbedrijf een verlies van 151 miljoen euro, 31 procent meer dan in het jaar voor corona. Dat heeft het bedrijf woensdag bekendgemaakt.

2020 was niet alleen het jaar van corona, maar ook het jaar waarin de bundeling van Just Eat plaatshad. Mede hierdoor kwam de omzet ook beduidend hoger uit. Voor de Nederlandse groep had de toevoeging van Just Eat geen gevolgen. Just Eat had vooral gevolgen voor het nettoverlies van 151 miljoen over 2020, net als het Amerikaanse bezorgbedrijf Grubhub. Zoals Takeaway al eerder had aangegeven waren dat vooral eenmalige kosten als gevolg van inschakelen van juristen en andere adviseurs.

In klanten steeg Takeaway Just Eat wel fors. Mede door corona werd er fors meer besteld. In 2020 steeg het aantal klanten met 23 procent en werden er 42 procent meer bestellingen gedaan. In Nederland steeg het aantal bestellingen met 30 procent naar 49 miljoen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Ginjaar (Postillion Hotels) stapt uit publieke debat na grimmige kritiek

Hotels – Bijna twee jaar lang presenteerde algemeen directeur Erik-Jan Ginjaar van Postillion Hotels na afloop van elke persconferentie of kabinetsmededeling over de bestrijding van de coronapandemie een filmpje waarin hij inging op het door de overheid geformuleerde coronabeleid. Hij gaf daarin aan hoe Postillion daar op een positieve manier mee omging. Daaraan is nu een einde gekomen omdat de toon...

Lees bericht


‘NVBF wil geen coronatoegangsbewijs voor bioscoop- en theaterbezoek’

Bioscopen - De Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) spreekt in een  open brief aan het demissionaire kabinet haar zorgen uit over het vervallen van de anderhalvemeterregel per 20 september als het aantal besmettingen en ziekenhuizen die versoepeling toestaan. Consequentie daarvan zou zijn dat de bedrijven in deze sector bezoekers moet vragen om een coronatoegangsbewijs wanneer meer dan 75 mensen in...

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid