Just Eat Takeaway ziet omzet en kosten fors toenemen


Maaltijdbezorging - Maaltijdbezorgbedrijf Just Eat Takeaway heeft in het eerste halfjaar van 2020 de omzet fors zien toenemen, maar ook de kosten. Het verlies nam daardoor ook toe.

De stijging van de kosten komt met name door de overnamehonger van het bedrijf. Dat vraagt om het inhuren van veel deskundigen. Daar staat tegenover dat het bedrijf sterk profiteert van de virusuitbraak, waardoor mensen vaker bestellen en hun maaltijd thuis laten bezorgen. Het bedrijf opereerde niet alleen goed in Duitsland, maar ook Nederland en Engeland deden het goed volgens topman Jitse Groen.

Just Eat Takeaway realiseerde een omzet in het eerste half jaar van 675 miljoen euro. Een groot deel van de omzettoename komt ook op het conto van Just Eat dat in april werd toegevoegd aan Takeaway. Maar ondanks de omzetgroei kwam het verlies uit op 59 miljoen euro, terwijl dat in dezelfde periode vorig  nog  een tekort was van 33 miljoen euro. Vooral de advieskosten in het eerste half jaar in het kader van de overname van Amerikaanse branchegenoot Grubhup van 142 miljoen drukte zwaar op het resultaat.

Over de overname van Grubhub toonde Groen zich overigens in diverse publicaties positief. Hij verwacht de overname in de eerste helft van volgend jaar af te kunnen ronden. Daarmee wordt het  bedrijf de tweede wereldspeler in thuisbezorging.

Minder enthousiast is hij over allerlei nieuwe bezorgtechnieken, zoals drones en robots. Groen blijft wat dat betreft vasthouden aan bezorging door mensen. Mooie technieken noemt hij die alternatieven bezorgingen, maar leg mij maar uit hoe die ergens binnen moeten komen. “Ik zie een drone nog niet tegen een raam aan tikken”, aldus de topman eerder deze week tegen Business Insider.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
La Place sluit 23 eigen filialen, maar is succesvol met takeaway

Formulenieuws - De 23 La Place-locaties die Jumbo gaat sluiten zijn allemaal eigen filialen. De locaties in handen van de franchisers, zoals Schiphol en de Fashion Outlet Center in Roermond van HMSHost, blijven open. Franchisers zijn ook geenszins van plan deze La Place restaurants te beëindigen. Ook de takeaway-activiteiten, die tijdens de coronaperiode zijn opgestart en recent zijn uitgebreid, verlopen...

Lees bericht

Uber neemt Postmates over in Amerika

Overname – Maaltijdbezorger Uber neemt voor bijna 2,7 miljard dollar het Amerikaanse Postmates over. Door de overname van deze maaltijdbezorger wordt Uber in Amerika groter dan branchegenoot Just Eat Takeaway.

Lees bericht


‘Bezorgtijd van 36 minuten bij een maaltijd is acceptabel’

Onderzoek - Smaak en kwaliteit zijn het belangrijkste bij bezorgmaaltijden, gevolgd door gemak. De prijs wordt door 13% van de Nederlanders op één gezet bij bezorgen en een bezorgtijd van 36 minuten vinden mensen acceptabel. Dat zijn enkele uitkomsten uit een onderzoek naar maaltijdenbezorging gedaan door maaltijdenbezorgdienst Deliveroo.

Lees bericht
© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid