Just Eat Takeaway ziet omzet en kosten fors toenemen


Just Eat Takeaway ziet winstgevendheid dichterbij komen

Maaltijdbezorging - Maaltijdbezorgbedrijf Just Eat Takeaway heeft in het eerste halfjaar van 2020 de omzet fors zien toenemen, maar ook de kosten. Het verlies nam daardoor ook toe.

De stijging van de kosten komt met name door de overnamehonger van het bedrijf. Dat vraagt om het inhuren van veel deskundigen. Daar staat tegenover dat het bedrijf sterk profiteert van de virusuitbraak, waardoor mensen vaker bestellen en hun maaltijd thuis laten bezorgen. Het bedrijf opereerde niet alleen goed in Duitsland, maar ook Nederland en Engeland deden het goed volgens topman Jitse Groen.

Just Eat Takeaway realiseerde een omzet in het eerste half jaar van 675 miljoen euro. Een groot deel van de omzettoename komt ook op het conto van Just Eat dat in april werd toegevoegd aan Takeaway. Maar ondanks de omzetgroei kwam het verlies uit op 59 miljoen euro, terwijl dat in dezelfde periode vorig  nog  een tekort was van 33 miljoen euro. Vooral de advieskosten in het eerste half jaar in het kader van de overname van Amerikaanse branchegenoot Grubhup van 142 miljoen drukte zwaar op het resultaat.

Over de overname van Grubhub toonde Groen zich overigens in diverse publicaties positief. Hij verwacht de overname in de eerste helft van volgend jaar af te kunnen ronden. Daarmee wordt het  bedrijf de tweede wereldspeler in thuisbezorging.

Minder enthousiast is hij over allerlei nieuwe bezorgtechnieken, zoals drones en robots. Groen blijft wat dat betreft vasthouden aan bezorging door mensen. Mooie technieken noemt hij die alternatieven bezorgingen, maar leg mij maar uit hoe die ergens binnen moeten komen. “Ik zie een drone nog niet tegen een raam aan tikken”, aldus de topman eerder deze week tegen Business Insider.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

FSIN ziet bezorgmarkt in Nederland minder hard groeien

Analyse – De boodschappen- en maaltijdbezorging in Nederland is na de coronaperiode minder hard doorgegroeid. De markt groeide dit jaar weliswaar nog met 4,6% naar een omzet van €7.982 miljoen, maar is in vergelijking met de groei van 2021 en 2020 fors lager. Toen bedroeg de groei respectievelijk nog 29% en 52%. De cijfers zijn afkomstig uit het FSIN Dossier Delivery 2022 van het FoodService Instituut Nederland. De...

Lees berichtWijzigingen in RvB en RvC bij Just Eat Takeaway

Benoemingen - De Raad van Commissarissen van Just Eat Takeaway.com, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, heeft besloten Andrew Kenny en Jörg Gerbig te benoemen tot lid van de Raad van Bestuur. Daarnaast is Mieke De Schepper en ‘Aholder’ Dick Boer voorgedragen voor de Raad van Commissarissen. Dit laat het bezorgbedrijf woensdag weten.

Lees bericht

Just Eat Takeaway opent eigen supermarkt in Berlijn

Bezorgdienst - Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd, opent een eigen darkstore in Berlijn. De pilot-locatie van Lieferando Express, waaronder Thuisbezorgd in Duitsland werkt, volgt op de succesvolle introductie van het model in Canada, waar het bekend staat als Skip Express Lane.

Lees berichtNog meer onrust bij Just Eat Takeaway

Bezorgdienst – Bij Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, was er al gerommel vanwege een onrustige aandeelhouder over de aankoop van het Amerikaanse Grubhub. Daar komt het vertrek van president-commissaris Adriaan Nühn bij. En vervolgens is er dan ook nog het voorlopige vertrek van Operationeel directeur Jörg Gerbig vanwege mogelijk grensoverschrijdend gedrag. Het zorgt voor nog meer...

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid