Kabinet ziet mogelijkheden terrassen te openen op 31 maart


KHN is van mening dat de horeca weer gefaseerd open kan

Coronamaatregelen – Het kabinet ziet mogelijkheden dat de terrassen op 31 maart weer open kunnen. Voorwaarde is wel dat het aantal besmettingen laag wordt gehouden en dan met name het besmettingsgetal, de zogenoemde R-waarde. Als deze onder de 1 kan worden gehouden, ziet demissionair minister De Jonge wel degelijk ruimte om de horecaterrassen weer te openen. De eerst volgende datum daarvoor zou zijn 31 maart.

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) toonde zich na afloop van de persconferentie blij over het feit dat rond Pasen de terrassen weer open mogen als de coronacijfers dat toestaan, maar het perspectief dat daarmee aan de horeca wordt geboden absoluut onvoldoende te vinden. KHN-directeur Dirk Beljaarts sprak daarom van een stap, maar wel een heel kleine stap. “Absoluut onvoldoende", zo zei hij.

Perspectief

Beljaarts is ook blij dat het kabinet iets van perspectief geeft, want dat is beter dan wat er de afgelopen tijd steeds moest worden gedaan. “Dit is beter dan in het duister tasten wat we hiervoor moesten doen,” aldus de KHN-man. Demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) zei tijdens de persconferentie wel dat, als de terrassen opengaan er wel een maximaal aantal gasten aan tafel en op het terras komt. Aan welke aantallen De Jonge denkt is nog niet duidelijk.

Avondklok blijft

Hoewel het kabinet eerder de avondklok als een van de eerste maatregelen wilde afschaffen wordt deze ook verlengd tot 31 maart. Volgens demissionair minister president Mark Rutte heeft het Outbreak Management Team (OMT) geadviseerd deze maatregel nog in stand te houden, omdat die in combinatie met andere maatregelen positief uitwerkt in het terugdringen van het besmettingsgetal.

Positief

In tegenstelling tot eerdere persconferenties bood de inhoud van de vanavond gehouden persconferentie toch een duidelijk positiever beeld. De hogere vaccinatiegraad en de oplopende buitentemperaturen geven aanleiding om toch een aantal maatregelen de komende periode te versoepelen. Voorwaarde daarvoor is wel dat de mensen zich zoveel mogelijk aan de nu geldende maatregelen houden.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Schiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon

Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.

Lees bericht


Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht


CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht


Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid