Kabinet ziet mogelijkheden terrassen te openen op 31 maart


KHN is van mening dat de horeca weer gefaseerd open kan

Coronamaatregelen – Het kabinet ziet mogelijkheden dat de terrassen op 31 maart weer open kunnen. Voorwaarde is wel dat het aantal besmettingen laag wordt gehouden en dan met name het besmettingsgetal, de zogenoemde R-waarde. Als deze onder de 1 kan worden gehouden, ziet demissionair minister De Jonge wel degelijk ruimte om de horecaterrassen weer te openen. De eerst volgende datum daarvoor zou zijn 31 maart.

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) toonde zich na afloop van de persconferentie blij over het feit dat rond Pasen de terrassen weer open mogen als de coronacijfers dat toestaan, maar het perspectief dat daarmee aan de horeca wordt geboden absoluut onvoldoende te vinden. KHN-directeur Dirk Beljaarts sprak daarom van een stap, maar wel een heel kleine stap. “Absoluut onvoldoende", zo zei hij.

Perspectief

Beljaarts is ook blij dat het kabinet iets van perspectief geeft, want dat is beter dan wat er de afgelopen tijd steeds moest worden gedaan. “Dit is beter dan in het duister tasten wat we hiervoor moesten doen,” aldus de KHN-man. Demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) zei tijdens de persconferentie wel dat, als de terrassen opengaan er wel een maximaal aantal gasten aan tafel en op het terras komt. Aan welke aantallen De Jonge denkt is nog niet duidelijk.

Avondklok blijft

Hoewel het kabinet eerder de avondklok als een van de eerste maatregelen wilde afschaffen wordt deze ook verlengd tot 31 maart. Volgens demissionair minister president Mark Rutte heeft het Outbreak Management Team (OMT) geadviseerd deze maatregel nog in stand te houden, omdat die in combinatie met andere maatregelen positief uitwerkt in het terugdringen van het besmettingsgetal.

Positief

In tegenstelling tot eerdere persconferenties bood de inhoud van de vanavond gehouden persconferentie toch een duidelijk positiever beeld. De hogere vaccinatiegraad en de oplopende buitentemperaturen geven aanleiding om toch een aantal maatregelen de komende periode te versoepelen. Voorwaarde daarvoor is wel dat de mensen zich zoveel mogelijk aan de nu geldende maatregelen houden.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Omzet horeca mogelijk tien procent hoger dan in 2019

Analyse - Rien de Koning van More2market heeft drie scenario’s opgesteld van te verwachten ontwikkelingen in de Nederlandse horeca. De scenario’s zijn gebaseerd op de cijfers van het Foodservice Instituut Nederland (FSIN) en het CBS. De drie scenario’s laten in alle drie de gevallen een positief beeld zien.

Lees berichtKick-off Week van de horeca tijdens Gastvrij Rotterdam

Actieweek - Na een succesvolle editie vorig jaar wordt ook dit jaar weer de Week van de horeca georganiseerd. De week, die van 19 tot en met 24 september wordt gehouden, staat volledig in het teken van alle horecaprofessionals, ondernemers, leveranciers, opleiders – en studenten binnen de horeca. De week wordt afgetrapt samen met de officiële opening van Gastvrij Rotterdam op 19 september...

Lees bericht

Baro, bohemien kustplaats aan de Amsterdamse gracht

Horeca - Openluchtrestaurant Baro brengt de bohemien flair van badplaatsen op Ibiza en de energie van Tulum aan de Postjesweg in Amsterdam West. Met kleurrijk streetfood en verfrissende tequilacocktails serveert Baro zorgeloze vakantiedagen. Donderdag ging de locatie open.

Lees bericht


CBS ziet forse groei horeca in eerste kwartaal 2022

Analyse - De omzet in de horeca groeide in het eerste kwartaal van 2022 met 9,7 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dat komt vooral door versoepeling van de coronamaatregelen. Vergeleken met het eerste kwartaal vorig jaar lag de horecaomzet 92,2 procent hoger, maar ook dat werd veroorzaakt door een strenge lockdown in het eerste kwartaal 2021. De cijfers zijn afkomstig van het...

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid