Tweede Kamer neemt motie aan om snel terrassen te openen


Politiek - Het kabinet moet snel gaan bekijken of na 15 maart de terrassen weer openkunnen. Een motie daartoe werd donderdag door alle fracties in de Tweede Kamer gesteund.

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is niet onder de indruk van de motie en schaart de motie meer in de categorie ‘pappen en nathouden’. De fractieleiders Heerma (CDA) en Dijkhoff (VVD) hebben het kabinet opgeroepen met KHN te overleggen op welke manier de terrassen veilig en verantwoord weer open kunnen. De inhoud van dit gesprek zou dan bij het volgende besluitmoment van 8 maart kunnen worden meegenomen. In theorie zou dat er toe kunnen leiden dat terrassen onder strikte voorwaarden per 15 maart weer (deels) openkunnen.

KHN heeft inmiddels de kat de bel aangebonden met het kabinet en is op twee fronten de strijd aangegaan. Enerzijds is KHN een rechtszaak met bodemprocedure gestart om te achterhalen wat de motivatie is achter het dichthouden van de horeca en anderzijds is de belangenvereniging een kortgeding gestart vanwege het uitblijven van betalingen aan ondernemers van de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Ondernemers hadden hierover een schrijven ontvangen dat de regeling pas over zestien weken zou worden uitbetaald. Veel te laat, volgens KHN omdat veel ondernemers nu al het water tot over de lippen staat.

Ondertussen groeit de irritatie bij horecaondernemers en daalt het draagvlak bij consumenten over de huidige coronamaatregelen. Buitenlucht lijkt synoniem te worden met gering risicogevaar op besmetting met corona. Voor het kabinet het risico dat ruimte geven aan verdere versoepelingen, met de oplopende besmettingscijfers, alle eerder genomen maatregelen, in korte tijd teniet worden gedaan.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Ruime Kamermeerderheid wijst vleestaks af

Vleestaks – Een Kamermeerderheid wijst net als de vleessector zelf een vleestaks af. Tegenstanders van een extra belasting op vlees zijn van mening dat boodschappen al duur genoeg zijn en de vleessector zelf is van mening dat de vleestaks contraproductief werkt.

Lees berichtAchterban FNV Horeca zegt massaal ‘ja’ tegen nieuwe cao

Horecapersoneel - De achterban van FNV Horeca is akkoord met het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao horeca 2022-2023. Medewerkers in de sector - leden en niet-leden - konden hun mening geven over het voorstel en van de uitgebrachte was 88,6% positief. Ook Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is akkoord. De nieuwe cao horeca is vanaf 1 januari 2022 een feit.

Lees bericht
KHN wil snelle opening horeca en krijgt bijval

Actie -Koninklijke Horeca Nederland (KHN) bood vanmorgen voorafgaand aan het coronadebat de nieuwe horecaroutekaart en petitie aan Tweede Kamerleden aan. Met deze actie wil KHN duidelijk maken dat de horeca op een veilige en verantwoorde manier open kan en daar nog deze week duidelijkheid over wil. KHN riep voorafgaand aan het debat het kabinet op per direct versoepelingen voor de...

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid