Tweede Kamer neemt motie aan om snel terrassen te openen


Tweede Kamer roept kabinet op snel te kijken naar veilige heropening van de terrassen

Politiek - Het kabinet moet snel gaan bekijken of na 15 maart de terrassen weer openkunnen. Een motie daartoe werd donderdag door alle fracties in de Tweede Kamer gesteund.

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is niet onder de indruk van de motie en schaart de motie meer in de categorie ‘pappen en nathouden’. De fractieleiders Heerma (CDA) en Dijkhoff (VVD) hebben het kabinet opgeroepen met KHN te overleggen op welke manier de terrassen veilig en verantwoord weer open kunnen. De inhoud van dit gesprek zou dan bij het volgende besluitmoment van 8 maart kunnen worden meegenomen. In theorie zou dat er toe kunnen leiden dat terrassen onder strikte voorwaarden per 15 maart weer (deels) openkunnen.

KHN heeft inmiddels de kat de bel aangebonden met het kabinet en is op twee fronten de strijd aangegaan. Enerzijds is KHN een rechtszaak met bodemprocedure gestart om te achterhalen wat de motivatie is achter het dichthouden van de horeca en anderzijds is de belangenvereniging een kortgeding gestart vanwege het uitblijven van betalingen aan ondernemers van de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Ondernemers hadden hierover een schrijven ontvangen dat de regeling pas over zestien weken zou worden uitbetaald. Veel te laat, volgens KHN omdat veel ondernemers nu al het water tot over de lippen staat.

Ondertussen groeit de irritatie bij horecaondernemers en daalt het draagvlak bij consumenten over de huidige coronamaatregelen. Buitenlucht lijkt synoniem te worden met gering risicogevaar op besmetting met corona. Voor het kabinet het risico dat ruimte geven aan verdere versoepelingen, met de oplopende besmettingscijfers, alle eerder genomen maatregelen, in korte tijd teniet worden gedaan.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsRVO besluit toch tot snellere uitbetaling voor steun vaste lasten

Politiek - Door lobbyinspanningen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) kunnen alle ondernemers, waaronder horecaondernemers, alsnog snellere uitbetaling van de extra vaste lastenvergoeding (TVL) verwachten. Gistermorgen nog verklaarde de voorzieningenrechter van de rechtbank Den Haag KHN niet-ontvankelijk in het kort geding om de staat te dwingen tot snellere betaling middels een voorschot.

Lees bericht

Boze horecaondernemers dreigen dinsdag terrassen te openen

Actie – Regionale afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) willen volgende week dinsdag 2 maart hun terrassen openen. Eet- en drinkgelegenheden moeten hun deuren als gevolg van de coronamaatregelen nog gesloten houden, maar zo’n 65 afdelingen van KHN vinden dat onzinnig voor de buitenruimtes.

Lees bericht

Nieuwe harde klap biermarkt, snel perspectief nodig

Biermarkt - De bierverkoop in de horeca is in januari met 92 procent gedaald. Deze daling toont de enorme impact van de tweede lockdown op de horecasector. Er is veel nodig om de horeca er weer bovenop te helpen. Daarom is het belangrijk werk te maken van een snelle heropening van de horeca. Dat zeggen de Nederlandse Brouwers, die daarom de...

Lees berichtKHN presenteert horecaroutekaart voor verantwoorde heropening

Actie - De commissie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) nam maandag de petitie ‘Meer steun en een snelle heropening van de horeca’ in ontvangst. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) startte de petitie in december omdat de situatie in de horeca kritiek is. De petitie is sinds december ruim 86.000 keer ondertekend. De petitie werd samen aangeboden met de door KHN opgestelde...

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid