Karma Kebab opent vestiging in Amsterdam
Formulenieuws – Wat ooit als experiment op festival Lowlands begon in 2018 is nu uitgegroeid tot echte foodformule. Naast de grote flagship-locatie in Utrecht is er nu een nieuw restaurant in Amsterdam geopend. En stappen naar het openen van meer locaties de komende jaren worden gezet.
De mannen achter Karma Kebab doen het allemaal ook net eventjes anders. Waar de foodtrucks van Karma Kebab te vinden zijn op festivals door heel Europa, zetten ze nu ook stappen in de horeca. Karma Kebab heeft de ambitie om zo’n 50 locaties te openen. “We hebben grootse plannen, maar blijven altijd trouw aan onze roots: lekker eten, lekker flirten en natuurlijk een dansje wagen”, laat Pascal Labrie, oprichter van Karma Kebab weten.
Duurzame festivalsnack
Karma Kebab is oorspronkelijk ontwikkeld als 'de meest duurzame festivalsnack ooit'. De plantaardige kebab, vervaardigd uit Noord-Hollandse knolselderij, is niet alleen populair op festivals, maar ook in restaurants en andere horecagelegenheden. “In het afgelopen jaar hebben we een miljoen eetmomenten omgezet in duurzame keuzes,” aldus Labrie.
Vijftig zaken
Inmiddels wordt de kebab niet enkel meer uit foodtrucks geserveerd. De focus ligt inmiddels ook op het openen van horecalocaties en het uitbreiden van de horecaconcepten. “Utrecht is onze flagshipstore, Amsterdam wordt onze kleine buurtlocatie en daarnaast hebben we plannen voor een tussenmodel met terras. We willen ons merk wereldwijd uitrollen en uiteindelijk vijftig zaken openen”, zegt Ivo van der Pauw, medeoprichter van Karma Kebab.
Samenwerking
Sinds 2022 is Karma Kebab officieel B Corp gecertificeerd. "Ons kebabassortiment blijft de basis, maar we staan altijd open voor nieuwe ideeën en samenwerkingen,” aldus Van der Pauw. “Ons product gebruiken we inmiddels niet meer alleen voor onszelf; zo ontwikkelen we met geselecteerde partners in de industrie gerechten en applicaties die passen binnen onze kernwaarden. Onze kebab is daardoor ineens veel meer dan alleen een ingrediënt, zo blijven we relevant en lopen we voorop met onze partners in de switch naar meer plantaardige voeding.”
Bron: Karma Kebab/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Nieuw platform maakt voortgang eiwittransitie inzichtelijk
Platform - ProVeg Nederland lanceert het nieuwe platform Eiwitstand.nl, dat laat zien welke doelen Nederlandse organisaties hebben gesteld voor de overstap naar een meer plantaardig voedingspatroon en hoe ver zij daarin zijn. Het is voor het eerst dat de eiwittransitie zo uitgebreid en transparant in kaart is gebracht.
Lees berichtHands Off introduceert vier nieuwe plantaardige chocoladerepen
Introductie - Chocolademerk Hands Off breidt zijn assortiment uit met vier nieuwe plantaardige chocoladerepen met zachte vulling. Het merk speelt daarmee in op de groeiende vraag naar duurzame en plantaardige alternatieven.
Lees berichtAnuga breekt records in exposanten en bezoek
Vakbeurzen - De 2025-editie van Anuga heeft geschiedenis geschreven. Met meer dan 8.000 exposanten uit 110 landen en ruim 145.000 bezoekers uit 190 landen vestigde de vakbeurs voor de wereldwijde voedingsmiddelenindustrie nieuwe records. Daarmee groeide het bezoekersaantal met 3,6 procent ten opzichte van de vorige editie.
Lees berichtIKEA viert 40 jaar Zweedse balletjes met introductie falafelballetje
Formulenieuws -IKEA viert de 40ste verjaardag van haar iconische Zweedse balletje met een nieuwe variant: het falafelballetje. De snack, gemaakt van kikkererwten, courgette, ui en kruiden, wordt vanaf deze maand in de restaurants geserveerd met couscous, aioli en citroen.
Lees berichtCas & Kas, GRO en Snackwize bundelen krachten in Snackwise Collective
Samenwerking – Met de opening van een nieuwe snackfabriek in Nieuw-Vennep zetten drie vernieuwende spelers uit de voedingsmiddelenindustrie een opvallende stap richting de toekomst van snackproductie. Cas & Kas, GRO en Snackwize slaan de handen ineen en beginnen onder de naam Snackwise Collective, een samenwerkingsverband dat inzet op smaakvolle én duurzame snacks.
Lees berichtInkoop plantaardig Rewe Group moet naar 60 procent
Buitenland - Rewe Group, het moederbedrijf achter (onder andere) Rewe en Penny – en eigenaar van Lekkerland -, publiceerde onlangs haar eiwitstrategie. Het maakte daarbij ook haar eigen eiwitdoelstelling bekend: het wil in 2035 de inkoop – dus niet de verkoop – van plantaardige producten bij Rewe en Penny Duitsland verhoogd hebben tot 60 procent. Dat meldt het foodvakblad FoodPersonality.
Lees bericht
_480_320_90_s_c1.jpg)