Kees Baars uit Callantsoog wint Kampioenschap ijsbereiding
_1080_720_90.jpg)
Verkiezing - Kees Baars van ijssalon IJsie Prima uit Callantsoog is Nederlands Kampioen IJsbereiding geworden. Hij won dinsdag de Gelato Festival Challenge van Carpigiani Ambachtelijk Benelux, die gehouden werd bij Curio in Breda.
Baars werd uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd waar zo'n 25 concurrenten aan meededen. Zijn winnende creatie is De 'Seaside Delight', oftewel 'Genot van de Kust'. De ijscreatie bestaat uit een combinatie van mascarpone, duindoorn, zoute amandel en zeekraal. Nummer twee is geworden Stefaan Beerens van De Smaak! Bladel (Bladel) en nummer drie Peter ter Laak van Van der Poel IJsmakers in Hengelo. De winnaar en de nummers 2 en 3 hebben met de wedstrijd naast de erkenning een ticket te pakken voor de Europese finale. Van daaruit kunnen ze doorstoten naar het wereldkampioenschap in 2025.
Bron: Carpigiani/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
IJsmachinefabrikant Carpigiani gaat prijs uitreiken aan JRE-chefs
Samenwerking – De Italiaanse IJsmachinefabrikant Carpigiani en JRE-Jeunes Restaurateurs gaan samenwerken. De samenwerking omvat een nieuwe prijs die door Carpigiani wordt uitgereikt aan de JRE-chefs op ons tweejaarlijkse congres in Parijs, in april 2024.
Lees berichtIJsie Prima is IJssalon van het Jaar 2020/2021
Verkiezing - IJssalon IJsie Prima in Callantsoog heeft de titel IJssalon van het Jaar 2020/2021 ontvangen. Tijdens een livestream werd dit gisteren bekendgemaakt door presentatrice Mascha de Rooij. Vijf finalisten hadden zich voor de titel verzameld in de Next Level-foyer in Evenementenhal Gorinchem
Lees bericht