Kerstactie Lidl in het teken van kinderarmoede


Een bakkerijafdeling bij een van de Lidl-vestigingen

Supermarktactie - Vanaf maandag start Lidl haar nieuwe kerstactie die deze keer in het teken staat van kinderarmoede. Uit cijfers van het CPB blijkt dat in Nederland ruim 300.000 kinderen in armoede leven en gaat volgens het Jeugdeducatiefonds één op de vier kinderen zonder ontbijt naar school. Onacceptabel vindt Lidl en daarom steunt de discounter dit jaar het Jeugdeducatiefonds.

Vanaf vandaag tot en met 26 december 2022 kunnen alle klanten een ontbijtje doneren. Wij hopen zoveel mogelijk kinderen blij te kunnen maken met een feestelijk ontbijt. Want zonder eten kun je niet leren. Daarnaast kan iedereen het statiegeld doneren aan het Jeugdeducatiefonds. Lidl verhoogt aan het eind van de actie het bedrag door een extra donatie. “Door de inflatie en de gestegen energiekosten komen steeds meer gezinnen in de problemen. Wij zien dat terug in een toename van aanvragen voor eerste levensbehoeften. Wij zijn heel blij de handen ineen te slaan met Lidl.”, aldus Hans Spekman, directeur van het Jeugdeducatiefonds.

Bron: Lidl/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws‘Consument zoekt straks eerder de discounter op’

Onderzoek – Driekwart van de Nederlander gaat door hoge energierekeningen en inflatie straks andere keuzes maken aanzien van winkels. Discount supermarkten zoals Lidl zullen hiervan profiteren en zien naar verwachting klanten overlopen van o.a. Albert Heijn en Jumbo. Niet alleen worden andere winkels en merken gekozen, ook wordt langer op aanbiedingen gewacht. Dit blijkt uit onderzoek van Q&A.

Lees bericht

Lidl laat consument vacumeren tegen voedselverspilling

Voedselverspilling - In aanloop naar de Verspillingsvrije week (start 12 september) kondigen Lidl en Too Good To Go een volgende stap aan in hun strijd tegen voedselverspilling. Partijen starten een spaaractie voor vershoudbakjes waarin eten(sresten) thuis gevacumeerd bewaard kunnen blijven, zodat ze langer houdbaar zijn.

Lees berichtPLUS geeft clubs en verenigingen steuntje in de rug

Steun –Na een jaar vol maatregelen en beperkingen organiseert Plus supermarkten dit najaar een spaaractie om het verenigingsleven in Nederland een steuntje in de rug te geven. Clubs en verenigingen kunnen zich hiervoor aanmelden bij hun lokale PLUS supermarkt.

Lees bericht

CPB verwacht weer economische groei na derde kwartaal

Economie - Het Centraal Planbureau (CPB) verwacht dat de Nederlandse economie weer gaat groeien vanaf het derde kwartaal, maar de coronaklap zal lang nadreunen. In de zojuist gepubliceerde macro-economische verkenningen (MEV), gaat het CPB uit van een economische krimp van 5%, gevolgd door een groei van 3% in 2021.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid