Keurmerken voor cafetaria Liana en Restaria Nieuwveld


Thijmen Hartog en Wim Wink met hun Goed Gefrituurd Keurmerk

Keurmerk - Cafetaria Liana in Sint Willebrord heeft andermaal het keurmerk Goed Gefrituurd ontvangen, het bewijs van uitmuntend vakmanschap voor frituurspeciaalzaken. Het Brabantse snackbedrijf beschikte al over dit keurmerk, maar vanwege een nieuwe eigenaar was een hertoetsing noodzakelijk. Ook Restaria Nieuwveld in Poortugaal ontving het keurmerk.

Cafetaria Liana is opnieuw met goed gevolg getoetst op de aspecten Vakmanschap, Veiligheid en Verantwoordelijkheid. Het Nederlands Frituurcentrum voert de audits voor het keurmerk uit in opdracht van vakvereniging ProFri. Ondernemer Tijmen Hartog doorstond de audits en het mystery guestbezoek met glans. Hij nam vlak voor corona Cafetaria Liana over van Wim Wink.

Winky

Liana bestaat al tientallen jaren: Wink nam de zaak in 1977 over. Bovendien is Liana ‘home of the Winky’, de snackkruising tussen een kroket en een bamischijf die naamgever Wim Wink heeft bedacht. De Winky wordt inmiddels regionaal gedistribueerd.

Restaria Nieuwveld

Vorige week kreeg ook het vorig jaar geopende Restaria Nieuwveld in Poortugaal het keurmerk Goed Gefrituurd. Het was niet de eerste keer dat ondernemer Patrick Nieuwveld het keurmerk ontving. Ook met zijn vorige bedrijf in Hoogvliet verwierf hij dit kenteken van uitmuntend vakmanschap. Nieuwveld is een ervaren ondernemer. Niet alleen had hij in het verleden tevens een cafetaria in Rotterdam, ook was hij tussendoor werkzaam als accountmanager voor een frietproducent en een grossier. Bovendien vervulde Nieuwveld bestuursfuncties bij Koninklijke Horeca Nederland en ProFri.

Bron: ProFri/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

ProFri pleit bij VWS voor breed gedragen werkgroep overgewicht

Politiek  - ProFri, de vakvereniging voor professionele frituurders, wil samen met andere foodbranches en belangenclubs op het gebied van voeding en gezondheid een werkgroep vormen om overgewicht in ons land in te dammen. Dit voorstel deed ProFri tijdens ambtelijk vooroverleg dat gisteren op het ministerie van volksgezondheid (VWS) is gevoerd.

Lees bericht


ProFri laakt wetsvoorstel ‘gemeentelijk snackbarverbod’

Politiek - ProFri, de vakvereniging van frituurbedrijven, laakt het wetsvoorstel dat gemeenten de mogelijkheid geeft nieuwe snackbars uit hun openbare ruimte te weren. Volgens de vereniging is er sprake van ‘grachtengordelpolitiek’, omdat mensen elkaar op dit onderwerp napraten en de wetenschappelijke onderbouwing ontbreekt.

Lees bericht

Keurmerk Goed Gefrituurd voor Lekkerrr en De Daltons

Erkenning - Het vakmanschap en bakmanschap van Jan-Willem Voet is bekroond met het keurmerk Goed Gefrituurd van brancheorganisatie ProFri, de vakvereniging voor professionele frituurders. Voets bedrijf Lekkerrr Hoogzandveld in het gelijknamige winkelcentrum in Nieuwegein mag het bijbehorende keurmerkschildje nu uitdragen. Net als Robbert Jan de Veen van de Daltons in Voorthuizen.

Lees bericht

ProFri biedt samen met NHN vaste energieprijzen aan

Energiecontract - Vakvereniging ProFri bood samen met haar energiepartner COMCAM al eerder dit jaar leden energiebundels aan tegen lage tarieven. Met Nieuwe Horeca Nederland (NHN) zet ProFri nu een tandje bij. Naast frituurzaken kunnen ook andere bedrijven aanhaken bij de najaarsbundel. De prijzen voor 2023 en 2024 leveren ondernemers veelal blije gezichten op, volgens ProFri.

Lees berichtProFri gaat energiecrisis bij snackbars in kaart brengen

Cafetaria’s - Vakvereniging ProFri start een energie-enquête onder cafetaria’s, snackbars en frituren. De belangenvereniging wil inventariseren hoe groot de problemen zijn bij deze ondernemers als gevolg van de hoge energieprijzen. Volgens ProFri zijn er al tientallen cafetaria’s vanwege de oplopende kosten gestopt en overwegen honderden ondernemers te stoppen.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid