KFC-kip bitterballen nu ook te koop in supermarkt


Formulenieuws – Voor het eerst brengt KFC een product uit de restaurant naar de supermarkt. Voortaan zijn de oer-Hollandse kip bitterballen van de fastfoodketen te vinden in het diepvriesvak van Albert Heijn. Het gaat om twee varianten: de Crunchy Kip Bitterballen en de Spicy Kip Zinger Bitterballen, beide voorzien van de 1 ster Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming.

Vorig jaar stonden de Spicy Kip Zinger bitterballen al op de menukaart bij alle KFC restaurants in Nederland. Aan deze borrelhap werd toen een KFC-twist gegeven door deze op smaak te brengen met de Spicy Kip Zinger en Original Recipe kruiden. Deze kip bitterballen zijn nu thuis te bereiden in de oven of airfryer. Trix van der Vleuten, CMO KFC Northern Europe over het waarom van de verkrijgbaarheid van het snackproduct in supermarkten: “KFC wil mensen samenbrengen, een bucket eet je immers niet alleen. Bitterballen is een typische snack die mensen samen eten en past daarom perfect hierbij. Met de lancering van onze kip bitterballen bieden we mensen nu ook de mogelijkheid om thuis samen te genieten van de typische KFC smaken uit een bucket.”

Beter Leven

De kip bitterballen zijn de eerste introductie van KFC onder het 1 ster Beter Leven keurmerk. KFC maakte al eerder stappen op het gebied van dierenwelzijn door als eerste fastfood keten de Better Chicken Commitment te tekenen voor de Noordwest-Europese markt, waar Nederland deel van uitmaakt. Marijke de Jong, programmamanager Beter Leven keurmerk bij de Dierenbescherming, zegt: “We hopen dat met de introductie van deze speciale sterren bitterbal de weg wordt ingeslagen naar een verdere verbreding van het assortiment diervriendelijker geproduceerde snacks.”

De kip bitterballen zijn te koop bij Albert Heijn-winkels en AH.nl voor een adviesprijs van €3,79 (10 stuks). Vanaf 6 april zijn de KFC kip bitterballen ook in de restaurants weer terug op het bezorgmenu.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsAH to go opent locatie op Media Park

Formulenieuws - Albert Heijn heeft op 3 mei op het Media Park in Hilversum de deuren geopend van een AH to go winkel. De convenienceshop is op alle dagen geopend voor de medewerkers op het mediapark en de bezoekers. Het assortiment in de winkel is specifiek afgestemd op de bezoekersgroep van het Media Park.

Lees bericht

Albert Heijn start bezorging met LEV’s en cargobikes

Bezorgwagentjes - Albert Heijn wil vanaf 2025 emissievrij boodschappen rondbrengen in de binnensteden en start vanaf vandaag in Amersfoort met het bezorgen met Light Electronic Vehicles (LEV). Binnen twee jaar moeten deze elektrische minibusjes door heel Nederland rijden. In binnenstad van Breda gaat de supermarktketen ook testen met elektrische cargobikes.

Lees bericht

Chipsmerk Lay’s introduceert 3 iconische restaurant-smaken

Introductie – Lay’s, het zoutjes- en chipsmerk van PepsiCo, komt met een drietal smaken, die gekoppeld zijn aan een drietal iconische fastservicerestaurants. Deze Restaurant Flavours-range moeten de restaurantervaring thuis nabootsen en het ‘niet uiteten kunnen gaan’ iets dragelijker maken, grapt het introductiebericht.

Lees bericht


Albert Heijn levert aan merkkracht in door ‘arrogantie’

Onderzoek – Hoewel Bol.com van Ahold/Delhaize onveranderd aan kop blijft staan in de top-drie van sterkste retailmerken van Nederland, is de positie van Albert Heijn fors gedaald. Albert Heijn daalde voor het eerst in vijf jaar van de tweede naar de vierde plek door een ‘te zelfverzekerde houding in coronatijd’ zo, luidt het argument. Kruidvat en Hema wisten hun...

Lees bericht

Mind Your Bite-congres over New Supermarket concepts

Webinar - Feed Your Mind organiseert jaarlijks een themabijeenkomst voor geïnteresseerden in de wereld van eten en drinken die op zoek zijn naar een beter voedselsysteem in alle schakels van de keten. Dit jaar gebeurt dat online tijdens het jaarlijkse Foodinar Mind Your Bite. Verschillende sprekers geven tijdens dit interactieve programma nieuwe inzichten op het snijvlak van fooddesign en...

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid