KFC-kip bitterballen nu ook te koop in supermarkt


Formulenieuws – Voor het eerst brengt KFC een product uit de restaurant naar de supermarkt. Voortaan zijn de oer-Hollandse kip bitterballen van de fastfoodketen te vinden in het diepvriesvak van Albert Heijn. Het gaat om twee varianten: de Crunchy Kip Bitterballen en de Spicy Kip Zinger Bitterballen, beide voorzien van de 1 ster Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming.

Vorig jaar stonden de Spicy Kip Zinger bitterballen al op de menukaart bij alle KFC restaurants in Nederland. Aan deze borrelhap werd toen een KFC-twist gegeven door deze op smaak te brengen met de Spicy Kip Zinger en Original Recipe kruiden. Deze kip bitterballen zijn nu thuis te bereiden in de oven of airfryer. Trix van der Vleuten, CMO KFC Northern Europe over het waarom van de verkrijgbaarheid van het snackproduct in supermarkten: “KFC wil mensen samenbrengen, een bucket eet je immers niet alleen. Bitterballen is een typische snack die mensen samen eten en past daarom perfect hierbij. Met de lancering van onze kip bitterballen bieden we mensen nu ook de mogelijkheid om thuis samen te genieten van de typische KFC smaken uit een bucket.”

Beter Leven

De kip bitterballen zijn de eerste introductie van KFC onder het 1 ster Beter Leven keurmerk. KFC maakte al eerder stappen op het gebied van dierenwelzijn door als eerste fastfood keten de Better Chicken Commitment te tekenen voor de Noordwest-Europese markt, waar Nederland deel van uitmaakt. Marijke de Jong, programmamanager Beter Leven keurmerk bij de Dierenbescherming, zegt: “We hopen dat met de introductie van deze speciale sterren bitterbal de weg wordt ingeslagen naar een verdere verbreding van het assortiment diervriendelijker geproduceerde snacks.”

De kip bitterballen zijn te koop bij Albert Heijn-winkels en AH.nl voor een adviesprijs van €3,79 (10 stuks). Vanaf 6 april zijn de KFC kip bitterballen ook in de restaurants weer terug op het bezorgmenu.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



AH geeft zakelijke klant 10% korting op plantaardig en biologisch

Formulenieuws- Albert Heijn biedt geeft alle zakelijke klanten voortaan standaard 10% korting op alle biologische en AH Terra-producten. Deze laatste is de volledig plantaardige lijn van het eigenmerk. Albert Heijn is de eerste supermarkt in Nederland met een standaardkorting op Bio en AH Terra voor zakelijke klanten.

Lees bericht

‘Kwart supermarktomzet tabak naar tankstations en tabakszaken’

Tankstations - In de eerste vier weken van het jaar is de verkoop van tabak hard gedaald bij de supermarkten, terwijl de tankstations en de tabaks- en gemakszaken de omzet fors zagen toenemen. Volgens cijfers van marktonderzoekbureau Circana lag de omzet bij supermarkten 25% lager. Opvallend want vooralsnog zijn alleen de eigen filialen van Albert Heijn gestopt met de verkoop van...

Lees bericht




BP Vlamings Dinteloord opent aparte TabakSpeciaalZaak

Tankstation – BP Dinteloord is naar alle waarschijnlijkheid het eerste Nederlandse tankstation dat een eigen TabakSpeciaalZaak heeft geopend. De vestiging ging deze week open en voldoet aan alle geldende wet- en regelgeving van dit moment. De TabakSpeciaalZaak is in een aparte, afgescheiden ruimte van de tankshop ingericht.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid