KFC Rotterdam voor één week volledig vegetarisch


Formulenieuws – De formule zelf spreekt van een wereldprimeur en feitelijk klopt dat ook, want nog niet eerder ging een KFC-filiaal ergens ter wereld volledig over op vegetarisch. Het Kentucky Fried Chicken restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam vervangt tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, van 9 tot en met 15 maart, een week lang alle kipproducten voor vegetarische opties.

Het historische moment is voor de kipketen gelijk de aftrap van de landelijke introductie van de Chickenless Chicken Burger en de eerste test van Chickenless Crispy Tenders in Nederland. Twee producten die later onderdeel kunnen gaan uitmaken van het vleesloze assortiment van KFC.

KFC is er voor iedereen, aldus de restaurantketen, en dus horen vegetarische producten thuis in het assortiment. “Daarom ben ik trots dat KFC nu een vegetarische optie kan toevoegen aan het menu. We hebben de tijd genomen om écht een goed product neer te zetten”, aldus Trix van der Vleuten, CMO KFC Northern Europe.

De Chickenless Chicken Burger, de eerste vegetarische KFC-burger, wordt op 9 maart in heel Nederland aan het KFC menu toegevoegd. De burger is volgens het originele KFC recept gepaneerd met 11 kruiden en specerijen en wordt gefrituurd voor het krokante laagje. Het hoofdingrediënt van de burger is Mycoproteïne, een eiwitrijk product geproduceerd door vegetarische voedingsproducent Quorn.

Tender-test

De Rotterdamse vestiging gaat ook fungeren als testlocatie voor de eerste Chickenless Crispy Tenders in Nederland. Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees zal deze vegetarische versie van de tender in diverse gerechten geserveerd worden. Gasten kunnen op die manier kennismaken met de vegetarische producten. Bij een succesvolle evaluatie van deze test, overweegt KFC ook een landelijke uitrol van de Chickenless Crispy Tenders.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Vegetarische bezorgmaaltijden worden steeds populairder

Bezorgmaaltijden – Er worden steeds vaker vegetarische gerechten besteld. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van afgelopen twee jaren waarin de Week Zonder Vlees plaatsvond, bekeek het bedrijf het aantal vegetarische bestellingen rondom de campagneweek en ook welke vegetarische bezorgmaaltijden in Nederland favoriet zijn.

Lees bericht


Eerste vegetarische KFC-restaurant ter wereld open

Formulenieuws – Vandaag, bij de start van de Nationale Week Zonder Vlees, opende fastfoodformule KFC het eerste vegetarische restaurant ter wereld. De locatie is gevestigd aan het Binnenwegplein in Rotterdam. De vestiging kleurt daarmee als eerste een week lang volledig groen.

Lees bericht

De Vegetarische Slager wil ook deel EU-vleessubsidie

Subsidie – De Vegetarische Slager heeft zich bij de EU aangemeld als vleessubsidie-kandidaat om met het subsidiegeld vegetarisch vlees meer onder de aandacht te brengen. Tijdens de ‘Nationale week zonder vlees’, die morgen begint, zet zij het initiatief ‘subsidiespecktakel’ op.

Lees bericht


Family sluit vega-campagne af tijdens Week Zonder Vlees

Formulenieuws - Een betere manier om de campagne waarin vegetarisch genieten centraal staat af te sluiten is er niet; met De Nationale Week Zonder Vlees van 9 t/m 15 maart voor de deur, zal er bij cafetariaformule Family ruime aandacht zijn voor de vegetarische opties binnen het snackassortiment.

Lees bericht
© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid