KHN begint kort geding tegen de Staat vanwege coronamaatregelen


Kortgeding - De Koninklijke Horeca Nederland (KHN) start een kort geding tegen de Staat. De belangenorganisatie voor de horeca wil zo snel mogelijk een versoepeling van de coronamaatregelen. In het bijzonder gaat het om het aantal mensen dat binnen anderhalve meter van elkaar aan een tafel mag zitten.

Horecazaken mogen weliswaar weer sinds 1 juni open zijn, maar wel onder bepaalde voorwaarden. Zo moeten onder andere gasten anderhalve meter afstand houden, tenzij ze uit een zelfde huishouden komen of jonger zijn dan achttien jaar. Daarnaast moeten gasten reserveren bij panden met meer dan honderd zitplaatsen of als het terras meer dan 250 plaatsen heeft.

KHN vindt met name de anderhalve meter afstand voor de horeca nogal willekeurig gekozen, omdat op andere plaatsen die beperking niet geldt. In een campagne van KHN worden die voorbeelden genoemd. Omdat veel horecaondernemers het water aan de lippen staat wil KHN dat de staat de regels versoepelt. Volgens KHN gaan de maatregelen nu verder dan noodzakelijk en handelt de Staat niet alleen in strijd met grondrechten maar ook onrechtmatig jegens horecaondernemers.

Een roadmap voor verdere versoepeling zou de horeca helpen. Weten wanneer welke maatregelen kunnen worden versoepeld, zal faillissementen voorkomen, zo is de mening van KHN. Het geding moet daar meer duidelijkheid over gaan geven. Het dient op donderdag 23 juli.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Ook horeca sportkantines moet voldoen aan nieuwe coronaregels

Sportkantines – Clubhuizen en sportkantines van sportverenigingen zijn net als de normale horeca gehouden aan de nieuwe coronamaatregelen die gisteren zijn ingegaan. Dat is bevestigd door een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Sportverenigingen zijn daarvan meestal niet op de hoogte en hanteren de nieuwe regels ook niet.

Lees bericht

Kabinet verscherpt aantal horecaregels door slechte coronacijfers

Coronamaatregelen – Het kabinet maakt zich zorgen over de toename van het aantal coronabesmettingen en verscherpt daarom een aantal regels. Zo moeten bezoekers van horecagelegenheden reserveren bij bezoek en hun naam en contactgegevens achterlaten. Daarnaast zijn bij horecagelegenheden alleen zitplaatsen toegestaan voor bezoekers, zowel binnen als buiten. En kunnen attractieparken, musea en horecazaken voor maximaal twee weken gesloten worden als duidelijk...

Lees bericht


‘Ondanks min 2 miljard euro omzet in Q2 kan 2020 nog wat worden’

Analyse – In tweede kwartaal bedroeg de totale omzetdaling in de foodsevicesector ruim 2 miljard euro. Dat betekent dat slechts de helft van de normale bestedingen in horeca, catering en gemak hebben plaatsgevonden. Maar lichtpuntje is dat mocht de omzet in het tweede en derde kwartaal op hetzelfde niveau uitkomen als in 2019 dan komt de totale omzet van alle sectoren uit op 80%...

Lees bericht


Horecabeurs Horecava volgend jaar in hybridevariant

Beurzen - Passend bij alle coronamaatregelen krijgt ook horecavakbeurs Horecava in 2021 een hybridevariant. Naast een veel kleinere fysieke vakbeurs die voor bezoekers en exposanten volgens de geldende coronamaatregelen wordt ingericht, zal er online meer dan gebruikelijk te zien en beleven zijn.

Lees bericht

KHN moet opnieuw om tafel, kort geding aangehouden

Kort geding - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) moet opnieuw om tafel gaan zitten met de overheid om te bezien welke versoepeling van maatregelen mogelijk is. Het kort geding dat de brancheorganisatie vandaag had aangespannen is tot 8 augustus aangehouden.

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid