KHN begint kort geding tegen de Staat vanwege coronamaatregelen


Kortgeding - De Koninklijke Horeca Nederland (KHN) start een kort geding tegen de Staat. De belangenorganisatie voor de horeca wil zo snel mogelijk een versoepeling van de coronamaatregelen. In het bijzonder gaat het om het aantal mensen dat binnen anderhalve meter van elkaar aan een tafel mag zitten.

Horecazaken mogen weliswaar weer sinds 1 juni open zijn, maar wel onder bepaalde voorwaarden. Zo moeten onder andere gasten anderhalve meter afstand houden, tenzij ze uit een zelfde huishouden komen of jonger zijn dan achttien jaar. Daarnaast moeten gasten reserveren bij panden met meer dan honderd zitplaatsen of als het terras meer dan 250 plaatsen heeft.

KHN vindt met name de anderhalve meter afstand voor de horeca nogal willekeurig gekozen, omdat op andere plaatsen die beperking niet geldt. In een campagne van KHN worden die voorbeelden genoemd. Omdat veel horecaondernemers het water aan de lippen staat wil KHN dat de staat de regels versoepelt. Volgens KHN gaan de maatregelen nu verder dan noodzakelijk en handelt de Staat niet alleen in strijd met grondrechten maar ook onrechtmatig jegens horecaondernemers.

Een roadmap voor verdere versoepeling zou de horeca helpen. Weten wanneer welke maatregelen kunnen worden versoepeld, zal faillissementen voorkomen, zo is de mening van KHN. Het geding moet daar meer duidelijkheid over gaan geven. Het dient op donderdag 23 juli.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsFoodservicesector laat stevige groei zien

Analyse – De groei in foodservice zit er stevig in. Over periode 6 en 7, week 21 t/m 28, (23 mei t/m 17 juli 2022) laat de foodservicemonitor een stijging zien van respectievelijk 31% en 16,6%. Het betreft de groei in de toelevering van eten en drinken in Foodservice ten opzichte van vorig jaar. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar staat het groeicijfer van periode 7 op een...

Lees bericht

Inzet diepvries is alternatief voor horeca bij voedselverspilling

Onderzoek – Horeca kan meer gebruik maken van diepvriesproducten in de keuken als duidelijk is dat voedselverspilling daarmee voorkomen kan worden. Met name jongeren hebben minder moeite met het feit dat horecabedrijven meer gebruik maken van diepvriesproducten als zij weten dat daarmee verspilling van voedsel wordt tegengegaan. Dit blijkt uit onderzoek van diepvriesfabrikant Iglo waarvoor @FoodClicks specifieke horecavragen heeft laten meelopen.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid