KHN dringt bij minister EZK aan op snelle opheffing lockdown


KHN heeft diverse keren aangedrongen op heropening van de horeca, en geeft daarbij aan dat het veilig kan

Actie - Om het belang van een snelle heropening en coronaherstelplan voor de lange termijn te adresseren, initieerde Koninklijke Horeca Nederland (KHN) een gesprek met Micky Adriaansens, de nieuwe minister van Economische Zaken en Klimaat.

KHN heeft in dat gesprek ingezet op een spoedige heropening van de horeca en een eerlijke verdeling van de versoepelingsruimte. KHN-voorzitter Robèr Willemsen en KHN-directeur Dirk Beljaarts wilden om de urgentie aan te geven voor veel horecabedrijven die het water aan de lippen hebben staan. Volgens KHN laat de minister zien dat ze twee dagen naar haar aantreden haar prioriteiten scherp voor ogen heeft. De belangenvereniging voor de horeca is van mening dat het nu tijd is om door te pakken en Nederland uit de sluimerstand te halen.

Ruimte eerlijk verdelen

KHN heeft opnieuw benadrukt dat er zo snel mogelijk een eind moet komen aan de lockdown. Hierbij moet vooropstaan dat als er versoepelingen komen, de epidemiologische ruimte eerlijk verdeeld wordt. We moeten voorkomen dat we in een situatie terechtkomen waarbij bijvoorbeeld de retail wel open gaat en horeca nog niet. KHN heeft aangegeven dat de horeca veilig open kan en dat het van belang is om te kijken naar wat wél kan middels de horecaroutekaart voor een verantwoorde heropening.

Bron: KHN/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Studenten organiseren Colourfull Lunch voor de horeca

Actie – Studenten van het Horeca & Toerisme College van ROC Midden Nederland hebben met een lunch aandacht gevraagd voor de problemen in de horeca. Met de Colourfull Lunch wilden zij de aandacht vestigen op het werken in de horeca in het algemeen en het tekort aan personeel en de horeca-opleidingen in het bijzonder.

Lees bericht


KHN wil deze week duidelijkheid heropening horeca

Heropening - Nu er steeds meer geluiden komen vanuit gemeenten en maatschappij over de mogelijkheden de horeca te heropenen, roept Koninklijke Horeca Nederland (KHN) het kabinet op om nog deze week de horecasector duidelijkheid te geven over heropening.

Lees bericht

Supermarkten zien omzet ook in 2021 toenemen

Supermarkt – In 2021 hebben de Nederlandse supermarkten €44.6 miljard omzet gedraaid. Dit is weliswaar een lichte daling van -0.2%, echter door de extra 53e week in 2020, had 2021 één week minder. Gecorrigeerd voor deze extra week zou de groei +1.7% zijn geweest.

Lees bericht

Horeca vraagt in spoedoverleg nogmaals om versoepelingen

Actie - Brancheorganisaties in de horeca hebben tijdens een spoedoverleg met minister van Economische Zaken Micky Adriaansens grote zorgen geuit over de situatie die nu ontstaat in de samenleving. Horecaondernemers zijn woedend dat de maatregelen voor onder meer winkels waarschijnlijk worden versoepeld, maar voor horeca niet.

Lees bericht


© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid