KHN dringt bij minister EZK aan op snelle opheffing lockdown
Actie - Om het belang van een snelle heropening en coronaherstelplan voor de lange termijn te adresseren, initieerde Koninklijke Horeca Nederland (KHN) een gesprek met Micky Adriaansens, de nieuwe minister van Economische Zaken en Klimaat.
KHN heeft in dat gesprek ingezet op een spoedige heropening van de horeca en een eerlijke verdeling van de versoepelingsruimte. KHN-voorzitter Robèr Willemsen en KHN-directeur Dirk Beljaarts wilden om de urgentie aan te geven voor veel horecabedrijven die het water aan de lippen hebben staan. Volgens KHN laat de minister zien dat ze twee dagen naar haar aantreden haar prioriteiten scherp voor ogen heeft. De belangenvereniging voor de horeca is van mening dat het nu tijd is om door te pakken en Nederland uit de sluimerstand te halen.
Ruimte eerlijk verdelen
KHN heeft opnieuw benadrukt dat er zo snel mogelijk een eind moet komen aan de lockdown. Hierbij moet vooropstaan dat als er versoepelingen komen, de epidemiologische ruimte eerlijk verdeeld wordt. We moeten voorkomen dat we in een situatie terechtkomen waarbij bijvoorbeeld de retail wel open gaat en horeca nog niet. KHN heeft aangegeven dat de horeca veilig open kan en dat het van belang is om te kijken naar wat wél kan middels de horecaroutekaart voor een verantwoorde heropening.
Bron: KHN/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Samenwerking KHN en Horeca Vakbeurs Hardenberg
Vakbeurzen - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) regio Overijssel en Horeca Vakbeurs gaan de komende editie samenwerken. De samenwerking richt zich niet alleen op het hebben van een eigen beursstand op de horecabeurs, maar KHN is ook medeorganisator van de Regionale Biertapwedstrijd Overijssel 2025.
Lees berichtAd Schaap en Kaj Gorgels starten samen Drippy’s
Horecaconcept - Kaj Gorgels, bekend van YouTube en tv-presentator, start samen met horecaondernemer en CEO van De Beren Ad Schaap en culinair influencer Colin Knopper hamburgerrestaurant Drippy’s. Het horecabedrijf is gevestigd aan het Stadhuisplein in Rotterdam.
Lees berichtVakprijs voor Restaurant Spetters in Breskens
Verkiezing - Restaurant Spetters in Breskens is uitgeroepen tot Restaurant van het Jaar door restaurantvereniging JRE-Nederland. Het Zeeuwse restaurant van topkok Laurent Smallegange kreeg de vakprijs toegekend tijdens het Eindejaarsdiner van JRE-Nederland in Maastricht.
Lees berichtKHN bereikt akkoord over nieuwe Horeca-cao
Personeel - KHN is samen met FNV Horeca een nieuwe cao voor de horeca overeengekomen. Er lag al een overeenkomst tussen beide partijen, maar maandag werd bekend dat de achterban van FNV Horeca ook akkoord is.
Lees berichtNederlands Culinair Team wint Zilver en Sustainability Award
Wedstrijd - Het Nederlands Culinair Team, vertegenwoordigd door Tom Lamers en Tim Hoppe, heeft afgelopen week zilver en de Sustainability Award gewonnen tijdens de finale van de Global Chef Challenge in Singapore. Deze wedstrijd werd georganiseerd door het chef-netwerk Worldchefs.
Lees berichtEssense nieuwe high-end cateraar in eventcatering
Eventcatering – Chef-koks Jeroen Robberegt en Jasper Gronert hebben de handen ineen geslagen en zijn een nieuw avontuur aangegaan in de eventcatering met het bedrijf Essense. Met het high-end cateringbedrijf willen zij een nieuwe norm neerzetten op het gebied van culinaire evenementen.
Lees bericht