KHN dringt bij minister EZK aan op snelle opheffing lockdown


KHN heeft diverse keren aangedrongen op heropening van de horeca, en geeft daarbij aan dat het veilig kan

Actie - Om het belang van een snelle heropening en coronaherstelplan voor de lange termijn te adresseren, initieerde Koninklijke Horeca Nederland (KHN) een gesprek met Micky Adriaansens, de nieuwe minister van Economische Zaken en Klimaat.

KHN heeft in dat gesprek ingezet op een spoedige heropening van de horeca en een eerlijke verdeling van de versoepelingsruimte. KHN-voorzitter Robèr Willemsen en KHN-directeur Dirk Beljaarts wilden om de urgentie aan te geven voor veel horecabedrijven die het water aan de lippen hebben staan. Volgens KHN laat de minister zien dat ze twee dagen naar haar aantreden haar prioriteiten scherp voor ogen heeft. De belangenvereniging voor de horeca is van mening dat het nu tijd is om door te pakken en Nederland uit de sluimerstand te halen.

Ruimte eerlijk verdelen

KHN heeft opnieuw benadrukt dat er zo snel mogelijk een eind moet komen aan de lockdown. Hierbij moet vooropstaan dat als er versoepelingen komen, de epidemiologische ruimte eerlijk verdeeld wordt. We moeten voorkomen dat we in een situatie terechtkomen waarbij bijvoorbeeld de retail wel open gaat en horeca nog niet. KHN heeft aangegeven dat de horeca veilig open kan en dat het van belang is om te kijken naar wat wél kan middels de horecaroutekaart voor een verantwoorde heropening.

Bron: KHN/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsGroeiende zorgen over voldoende horecapersoneel

Onderzoek  - Horecaondernemers hebben grote zorgen over personeelskrapte. Zeker met de lange weekenden met Hemelvaart en Pinksteren voor de deur, vragen horecaondernemers zich af of ze hun gasten wel op de juiste manier kunnen ontvangen door het personeelsprobleem in de sector, maar inzet techniek wordt nog niet gezien als oplossing. Dat laat onderzoek van GROUP7 Professional Community zien.

Lees bericht

Vakbeurs euvend & coffeena 2022 gaat niet door

Vakbeurzen - De Internationale Vakbeurs voor Vending & Office Coffee Service die gepland staat voor 27 tot en met 29 oktober, euvend & coffeena 2022, gaat dit jaar niet door. De reden is dat de organisatie niet een volwaardige afspiegeling van de markt voor vending en koffie kan presenteren.

Lees bericht

Diageo lanceert nieuw B2B-kennisplatform DIAGEO One

Platform - Diageo introduceert DIAGEO One, een B2B-ondersteuningsplatform, waar eigenaren van slijterijen en horeca 24 uur per dag terecht kunnen voor onder meer exclusieve trainingsvideo's, recepten, social media materiaal, speciale aanbiedingen, trends updates. Ook het bestellen van Diageo producten via hun reguliere groothandel kan met DIAGO One.

Lees bericht


Platform voor horeca lanceert marktplaats ‘no waste’

Voedselverspilling - TIPPR, het inspiratieplatform voor de horeca,  lanceert een marktplaats met overschotten en imperfecte producten. Op het platform ‘no Waste’ kunnen fabrikanten en groothandelaren producten aanbieden, die zij niet meer kunnen verkopen, maar voor een horecaondernemer tegen een gunstige prijs nog wel geschikt zijn om te gebruiken.

Lees bericht

Grote inhaalslag horeca in 2022 met ruim 30% volumegroei

Analyse - Gedurende dit jaar vindt er in de horeca een grote inhaalslag plaats met een verwachte volumegroei van 30% tot 35%. Ondanks de forse groei zal de horecasector naar verwachting pas in 2023 volledig zijn hersteld van de coronapandemie. Dit blijkt uit het nieuwe vooruitzicht horeca van ING Research.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid