KHN en Curaçao Restaurant Association gaan samenwerken
_1080_720_90.jpg)
Samenwerking - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en de Curaçao Restaurant Association (CRA) zijn een samenwerking aangegaan, waarbij Curaçao een nieuwe KHN-afdeling wordt. Dit betekent dat horecaondernemers op Curaçao binnenkort kunnen profiteren van de diensten van het KHN-lidmaatschap.
Robèr Willemsen en Dirk Beljaarts van KHN en Tarzeno Circkens en John Henry Every van de CRA hun handtekening hebben onlangs tijdens een bijeenkomst op Curaçao in het bijzijn van de waarnemend Gouverneur van Curaçao, Hare Excellentie Michelle Capriles onder de samenwerking hun handtekening gezet.
De samenwerking is geformaliseerd in de nieuwe KHN-afdeling Curaçao, met als doel om samen toe te werken naar een toekomstbestendige horeca. Op Curaçao wordt toerisme als economische pijler steeds belangrijker. Dat stelt nieuwe eisen aan de horeca. Het lidmaatschap van KHN kan een steun in de rug zijn bij de verdere professionalisering. Leden op Curaçao kennen dezelfde rechten en plichten als andere KHN-leden. Alle horecaondernemers op het eiland kunnen lid worden van deze nieuwe afdeling.
Voor de horecaondernemers op Curaçao betekent de samenwerking met KHN onder meer dat zij persoonlijk advies kunnen krijgen, dat hun belangen worden behartigd en dat zij op de hoogte worden gebracht van veranderende wet- en regelgeving. Maar ook Nederlandse horecaondernemers profiteren van de samenwerking, volgens KHN. ‘Er zijn al veel Nederlandse horecaondernemers actief op Curaçao, en veel ondernemers zijn geïnteresseerd om de stap te maken. Met KHN als bindende kracht, zowel hier als op Curaçao, kan KHN ook een rol spelen voor in Nederland gevestigde horecaondernemers die op Curaçao willen ondernemen. Het systeem is hetzelfde en ondernemers kunnen snel schakelen met het lokale bestuur’, aldus KHN in een toelichting.
Curaçao Restaurant Association
De Curaçao Restaurant Association is opgericht in september 2007 en behartigt de belangen van restaurants. Leden van de CRA zijn professionele restaurateurs en foodservice-exploitanten. Lidmaatschap van de Restaurant Association geeft ondernemers toegang tot gespecialiseerde branche-informatie, service, ondersteuning ledenvoordelen, cursussen en workshops, communicatie met de overheid en andere instanties en een uitgebreid netwerk van collega-ondernemers.
Bron: KHN/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
YoungOnes en SVH gaan freelancers in horeca trainen
Opleiding – Freelanceplatform YoungOnes en Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) werken vanaf nu samen in het trainen van duizenden freelancers die via het platform van YoungOnes in de horeca aan de slag gaan.
Lees berichtFood-startup Greenforce lanceert B2B-platform voor horeca
Platform – Food-startup Greenforce lanceert deze maand een B2B-platform waarmee ze de horeca bedienen met hun plantaardige poedermixen in grootverpakking. Het bedrijf biedt de horeca op die manier de kans om zelf te kunnen experimenteren met plantaardige poedermixen.
Lees berichtDeliveroo gaat wellicht vertrekken uit Nederland
Bezorgdienst - Deliveroo heeft woensdag bekend gemaakt dat het voorbereidingen treft om Nederland te verlaten. Het bezorgbedrijf wil zich concentreren op de markten waar het een sterkere marktpositie heeft.
Lees berichtFoodservicesector laat stevige groei zien
Analyse – De groei in foodservice zit er stevig in. Over periode 6 en 7, week 21 t/m 28, (23 mei t/m 17 juli 2022) laat de foodservicemonitor een stijging zien van respectievelijk 31% en 16,6%. Het betreft de groei in de toelevering van eten en drinken in Foodservice ten opzichte van vorig jaar. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar staat het groeicijfer van periode 7 op een...
Lees berichtInzet diepvries is alternatief voor horeca bij voedselverspilling
Onderzoek – Horeca kan meer gebruik maken van diepvriesproducten in de keuken als duidelijk is dat voedselverspilling daarmee voorkomen kan worden. Met name jongeren hebben minder moeite met het feit dat horecabedrijven meer gebruik maken van diepvriesproducten als zij weten dat daarmee verspilling van voedsel wordt tegengegaan. Dit blijkt uit onderzoek van diepvriesfabrikant Iglo waarvoor @FoodClicks specifieke horecavragen heeft laten meelopen.
Lees berichtVernieuwde foodcourts HEMA in centrum Arnhem
Formulenieuws – Donderdag was de opening van de vernieuwde HEMA in het centrum van Arnhem. De locatie heeft de nieuwste foodcourt op de begane grond en een uitgebreid restaurant op de eerste verdieping.
Lees bericht