KHN: horeca-omgeving veiliger, dan thuis zonder toezicht


Coronamaatregelen - KHN laat weten afgelopen weekend met afgrijzen te hebben gekeken naar de beelden van lange wachtrijen voor supermarkten in diverse steden. Zodra cafés en restaurants om 22.00 uur hun deuren moesten sluiten, stapten mensen massaal naar supermarkten en nachtwinkels om daar drank in te kopen om die thuis of in het park te nuttigen. Volgens KHN is de horeca-omgeving veiliger dan het huisdrinken zonder toezicht.

In een eerder bericht van KHN waarschuwde de belangenvereniging al dat door de vervroegde sluitingstijd het samenkomen van mensen zich verplaatst naar publieke ruimte, illegale feesten -met alle handhavingsproblemen van dien- en naar de privésfeer. Daarom wil KHN dat de beperking van de sluitingstijden en het aantal personen wordt teruggedraaid. KHN-voorzitter Robèr Willemsen: “De horeca is onderdeel van de oplossing, geen oorzaak van het probleem.”

Volgens KHN doet de horeca er met hun medewerkers alles aan om hun gasten een veilige en gastvrije ervaring te bieden.  “Onze broek zakt af als we de rijen voor de supermarkt en nachtwinkel zien staan om 22.15 uur van gasten die vervolgens naar huis gaan om daar met z’n allen verder te drinken. Welk probleem hebben we dan opgelost door de horeca eerder dicht te gooien?” aldus Willemsen.

Toezicht

Volgens Willemsen houden mensen behoefte om elkaar te zien. In de horeca gebeurt dat volgens de regels, op een veilige manier, daar is toezicht. In de privésfeer – zoals blijkt uit de berichten van afgelopen weekend - niet. Als huiskamer van de samenleving bieden wij juist een omgeving waar men op een veilige en verantwoorde manier kan samenkomen. Volgens de regels. KHN doet daarom nogmaals een oproep aan het kabinet: neem onze sector serieus, ga aan de slag met de protocollen en kijk naar wat er wél kan, in plaats van vast te houden aan de verregaande restricties. Want die beperkingen verplaatsen het probleem naar plaatsen zonder toezicht.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags: horeca khn

Gerelateerd nieuws

Loetje blijft ‘open’ en opent in 2021 twee nieuwe locaties

Formulenieuws – Alle 21 locaties van loetje blijven hun biefstuk verkopen, alleen moeten de gasten de maaltijd ophalen. Op vijf locaties kan dat zelfs via een ‘drive in’. Daarnaast groeit het bedrijf ondanks de horecamaatregelen gewoon door en opent het restaurant begin 2021 twee nieuwe locaties.

Lees bericht


Horecagroothandels weer open voor particulieren

Groothandel - Op woensdag 14 oktober heeft het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL), de koepelorganisatie van supermarkten en foodservicebedrijven, op verzoek van de overheid bekend gemaakt dat zelfbedieningsgroothandels per donderdag 15 oktober weer toegankelijk zijn voor particulieren. Een einddatum is op dit moment nog niet bekend.

Lees bericht

‘Horecamaatregelen mogelijk voor vier weken’

Coronamaatregelen – Het kabinet heeft tijdens de persconferentie van dinsdag 13 oktober een aantal duidelijke en zware maatregelen bekendgemaakt. Dat de horeca de deuren moest sluiten was al eerder uitgelekt, maar dat het mogelijk vier weken gaat duren is nieuw. Het kabinet gaat alle afgekondigde maatregelen over twee weken evalueren en besluit dan over een mogelijke verlenging.

Lees bericht

‘Horeca opnieuw twee weken dicht’

Corona – De Nederlandse horeca gaat mogelijk opnieuw twee weken dicht. Volgens diverse media gaat het kabinet dat vanavond bekendmaken. De sluiting moet leiden tot een daling in het aantal coronabesmettingen.

Lees bericht


‘Comeback’ INTERNORGA 2021 in nieuwe opzet

Beurzen – Na de Keulse zoetwarenbeurs ISM laat ook de INTERNORGA weten volgend voorjaar terug te keren. De internationale vakbeurs voor de foodservice- en horecamarkt heeft als thema ‘Laten we doorgaan’ gekozen voor haar comeback in een volledig nieuwe opzet. Dit jaar kon de vakbeurs niet doorgaan als gevolg van de coronamaatregelen.

Lees bericht

FSIN: ‘Schade lockdown en crisis ongelijk verdeeld’

Analyse  - Binnen Foodservice is de schade van de lockdown en de coronacrisis zeer ongelijk verdeeld. Zakenhotels, catering, bedrijven in de Randstad, travel en horecabedrijven met weinig (buiten)ruimte worden het hardst geraakt. Minder hard getroffen worden leisurehotels, horeca met veel (buiten)ruimte, horeca in toeristische gebieden, fastservice en pompshops.

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid