KHN in gesprek met kabinet over routekaart horeca


KvK verwacht meer faillissementen door te lage omzetten en hoge schulden

Horeca - In navolging op het gesprek van afgelopen vrijdag tussen KHN en minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) initieerden minister Grapperhaus, minister De Jonge, minister Van ’t Wout en staatssecretaris Keijzer een afspraak met KHN en MKB-Nederland. In het gesprek werd ingegaan op de huidige – financiële - situatie en werd gekeken via welke route de horeca veilig open zou kunnen, de zogenaamde horecaroutekaart.

De horecaroutekaart beschrijft stapsgewijs hoe de horeca veilig open kan; een werkbaar plan waarmee verantwoord ondernemen mogelijk wordt gemaakt. Het is volgens KHN voor de horecabranche enorm belangrijk dat er perspectief geboden wordt. Daarnaast blijft ook de financiële situatie voor horecaondernemers onhoudbaar en zal er tot (gedeeltelijke)heropening 100% gecompenseerd moeten worden, naar de mening van KHN.

100% compensatie

Tijdens het gesprek hebben KHN-voorzitter Robèr Willemsen en KHN-directeur Dirk Beljaarts toegelicht hoe ernstig de sector er op dit moment voor staat. Over heel 2020 gezien, komt de omzetdaling in de horeca uit op 33,9 procent ten opzichte van 2019. Bovendien is er geen perspectief op een heropening. KHN heeft daarom opnieuw gevraagd om een wetenschappelijke onderbouwing voor de sluiting van de horeca. De ministers gaven aan dat het risico van heropening van de horeca voornamelijk zit in de toename van bewegingen, ontmoetingen en contactmomenten. KHN heeft daarop aangegeven dat als hieraan wordt vastgehouden er 100% compensatie moet plaatsvinden bij verplichte sluiting.

Vervolgafspraak

Tijdens het gesprek heeft het kabinet geen toezeggingen gedaan over een heropeningsdatum of aanvullende steun. Wel willen de ministers het gesprek met KHN blijven aangaan over de horecaroutekaart en hoe het kabinet, zodra het kan, versoepelingen door kan voeren voor de horeca. Het kabinet wil de horeca als onderdeel van de oplossing betrekken in het proces richting het heropenen van de economie. Daarom staat er later deze week een vervolgafspraak gepland, om te kijken welke stappen er mogelijk zijn. “Het is goed dat het kabinet nu eindelijk gehoor geeft aan de oproep van KHN om ons te betrekken in het proces en de branche als onderdeel van de oplossing te zien", aldus Willemsen.

Bron: KHN/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam breekt alle records

Vakbeurzen - Ruim 450 exposanten en 16.757 bezoekers bezochten tijdens de afgelopen dagen Gastvrij Rotterdam. Daarmee is het eerdere record in 2019 met 16.303 bezoekers verslagen en werd de horecavakbeurs afgelopen dagen in Rotterdam Ahoy de grootste editie tot nog toe.

Lees bericht


SIAL Paris komt met nieuwe digitale catalogus

Vakbeurzen – SIAL Paris, internationale vakbeurs die van 15 tot en met 19 oktober wordt gehouden,  komt met een nieuwe digitale catalogus. Op de CXMP marktplaats treft de gebruiker een overzicht aan van ruim 7.000 aanwezige exposanten en hun producten. De digitale catalogus moet een hulpmiddel zijn voor exposanten en bezoekers om 365 dagen van het jaar commercieel in contact te zijn.

Lees bericht

‘Gastvrij Rotterdam moet vastigheid bieden in onzekere tijden’

Interview - Gastvrij Rotterdam had bij de editie van vorig jaar het geluk dat ze plaatsvond in een periode dat de coronamaatregelen werden versoepeld. Toch schaalde de beursorganisatie de veiligheidsmaatregelen voor de bezoekers niet af. ‘We hadden van tevoren afgesproken om de beurs veilig te organiseren voor deelnemers en bezoekers en dat hebben we gedaan’, aldus beursorganisator Robert Melaard aan...

Lees berichtJoin Program wint contract campus Booking.com

Catering - Booking.com kiest voor cateringvernieuwer Join Program om het complete voedsel- en drank aanbod te produceren en faciliteren voor het nieuwe kantoor. Booking.com verhuist in 2023 naar een nieuwe campus en heeft in Join Program de partner gevonden om ervoor te zorgen dat alle HQ-medewerkers zich thuis gan voelen.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid