KHN in gesprek met kabinet over routekaart horeca


KvK verwacht meer faillissementen door te lage omzetten en hoge schulden

Horeca - In navolging op het gesprek van afgelopen vrijdag tussen KHN en minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) initieerden minister Grapperhaus, minister De Jonge, minister Van ’t Wout en staatssecretaris Keijzer een afspraak met KHN en MKB-Nederland. In het gesprek werd ingegaan op de huidige – financiële - situatie en werd gekeken via welke route de horeca veilig open zou kunnen, de zogenaamde horecaroutekaart.

De horecaroutekaart beschrijft stapsgewijs hoe de horeca veilig open kan; een werkbaar plan waarmee verantwoord ondernemen mogelijk wordt gemaakt. Het is volgens KHN voor de horecabranche enorm belangrijk dat er perspectief geboden wordt. Daarnaast blijft ook de financiële situatie voor horecaondernemers onhoudbaar en zal er tot (gedeeltelijke)heropening 100% gecompenseerd moeten worden, naar de mening van KHN.

100% compensatie

Tijdens het gesprek hebben KHN-voorzitter Robèr Willemsen en KHN-directeur Dirk Beljaarts toegelicht hoe ernstig de sector er op dit moment voor staat. Over heel 2020 gezien, komt de omzetdaling in de horeca uit op 33,9 procent ten opzichte van 2019. Bovendien is er geen perspectief op een heropening. KHN heeft daarom opnieuw gevraagd om een wetenschappelijke onderbouwing voor de sluiting van de horeca. De ministers gaven aan dat het risico van heropening van de horeca voornamelijk zit in de toename van bewegingen, ontmoetingen en contactmomenten. KHN heeft daarop aangegeven dat als hieraan wordt vastgehouden er 100% compensatie moet plaatsvinden bij verplichte sluiting.

Vervolgafspraak

Tijdens het gesprek heeft het kabinet geen toezeggingen gedaan over een heropeningsdatum of aanvullende steun. Wel willen de ministers het gesprek met KHN blijven aangaan over de horecaroutekaart en hoe het kabinet, zodra het kan, versoepelingen door kan voeren voor de horeca. Het kabinet wil de horeca als onderdeel van de oplossing betrekken in het proces richting het heropenen van de economie. Daarom staat er later deze week een vervolgafspraak gepland, om te kijken welke stappen er mogelijk zijn. “Het is goed dat het kabinet nu eindelijk gehoor geeft aan de oproep van KHN om ons te betrekken in het proces en de branche als onderdeel van de oplossing te zien", aldus Willemsen.

Bron: KHN/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht



CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht

Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht



Steeds vaker worden flessen en blikjes ingeleverd

Statiegeld - Eén jaar na de invoering van statiegeld op blikjes, wordt op dit moment ongeveer 65% ingeleverd. Naar inschatting komt het inzamelpercentage voor alle plastic drankflessen, groot en klein, met én zonder statiegeld over 2023 op 71% uit. Dit is in lijn met de verwachting. Dat laat Verpact, voorheen Stichting Afvalfonds Verpakkingen, weten.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid