KHN presenteert horecaroutekaart voor verantwoorde heropening


Actie - De commissie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) nam maandag de petitie ‘Meer steun en een snelle heropening van de horeca’ in ontvangst. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) startte de petitie in december omdat de situatie in de horeca kritiek is. De petitie is sinds december ruim 86.000 keer ondertekend. De petitie werd samen aangeboden met de door KHN opgestelde routekaart Horeca route naar een verantwoorde opening.

Vorige week presenteerde minister De Jonge een routekaart die laat zien welke versoepelingen er volgen als er minder besmettingen zijn. Volgens KHN is dit een volstrekt onacceptabel plan, dat niet werkzaam is voor de horeca. KHN heeft daarom de al eerder ontwikkelde slimme maatregelen vertaald naar de Horecaroute naar een verantwoorde opening. De concrete KHN invulling van de horecadelen van de overheidsroutekaart beschrijft stapsgewijs hoe de horeca veilig open kan.

De alternatieve horecaroutekaart werd maandag aangeboden aan de commissie EZK van de Tweede Kamer met de oproep aan die zelfde Tweede Kamer om het kabinet te bewegen in overleg te treden over de routekaart met gesloten sectoren zoals de horeca. KHN voelt zich in ieder geval al gesteund door de vorige week ingediende motie van Klaas Dijkhoff; een motie die het kabinet oproept om de versoepelingruimte eerlijker te verdelen over de verschillende sectoren en daarover in overleg te treden met de getroffen sectoren. Voor de petitie en routekaart was veel aandacht in de Tweede Kamer. De Kamerleden Aartsen (VVD), Schonis (D66), Van Haga (FvD), Bruins (CU), Moorlag (PvdA) en Van der Lee (GroenLinks) waren aanwezig bij de online aanbieding en overhandiging.

Petitie

In de petitie die samen met de alternatieve routekaart voor de horeca is aangeboden, wordt de Tweede Kamer opgeroepen om de steunpakketten te verstevigen, maar vooral ook om concreet perspectief te bieden voor heropening van de horeca. Robèr Willemsen: “De steunpakketten zijn recent nog uitgebreid. Maar dat laat onverlet dat de overheidssteun bij lange na niet 100 procent van de lasten dekt. Het overgrote deel van de horeca is straks minimaal zeven maanden dicht geweest en sommige sectoren zijn sinds half maart überhaupt niet open geweest.”

Bron: KHN/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht


Eventseizoen 2024 geopend met fors meer eventcateraars

Analyse – In april start het evenementenseizoen en volgens cijfers van de Kamer van Koophandel is het aantal fors gegroeid. Het gaat dan om cateringpartijen die zowel festivals, bruiloften, verjaardagen en andere feesten verzorgen. Het handelsregister van de KvK telde er in het eerste kwartaal van 2024 ruim 27.000, dat zijn er bijna 16.000 meer dan vijf jaar geleden, een stijging van 133%.

Lees bericht

Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht



Steeds vaker worden flessen en blikjes ingeleverd

Statiegeld - Eén jaar na de invoering van statiegeld op blikjes, wordt op dit moment ongeveer 65% ingeleverd. Naar inschatting komt het inzamelpercentage voor alle plastic drankflessen, groot en klein, met én zonder statiegeld over 2023 op 71% uit. Dit is in lijn met de verwachting. Dat laat Verpact, voorheen Stichting Afvalfonds Verpakkingen, weten.

Lees bericht

Dirk Beljaarts neemt afscheid als Algemeen Directeur KHN

Persoonlijk – Dirk Beljaarts vertrekt nog voor de zomer na een periode van negen jaar bij Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Beljaarts begon zijn loopbaan bij KHN als lid van het Landelijk Bestuur en diende vervolgens de laatste vijf jaar als Algemeen Directeur. Hij vindt het nu voor een nieuwe uitdaging.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid