KHN presenteert horecaroutekaart voor verantwoorde heropening


Actie - De commissie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) nam maandag de petitie ‘Meer steun en een snelle heropening van de horeca’ in ontvangst. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) startte de petitie in december omdat de situatie in de horeca kritiek is. De petitie is sinds december ruim 86.000 keer ondertekend. De petitie werd samen aangeboden met de door KHN opgestelde routekaart Horeca route naar een verantwoorde opening.

Vorige week presenteerde minister De Jonge een routekaart die laat zien welke versoepelingen er volgen als er minder besmettingen zijn. Volgens KHN is dit een volstrekt onacceptabel plan, dat niet werkzaam is voor de horeca. KHN heeft daarom de al eerder ontwikkelde slimme maatregelen vertaald naar de Horecaroute naar een verantwoorde opening. De concrete KHN invulling van de horecadelen van de overheidsroutekaart beschrijft stapsgewijs hoe de horeca veilig open kan.

De alternatieve horecaroutekaart werd maandag aangeboden aan de commissie EZK van de Tweede Kamer met de oproep aan die zelfde Tweede Kamer om het kabinet te bewegen in overleg te treden over de routekaart met gesloten sectoren zoals de horeca. KHN voelt zich in ieder geval al gesteund door de vorige week ingediende motie van Klaas Dijkhoff; een motie die het kabinet oproept om de versoepelingruimte eerlijker te verdelen over de verschillende sectoren en daarover in overleg te treden met de getroffen sectoren. Voor de petitie en routekaart was veel aandacht in de Tweede Kamer. De Kamerleden Aartsen (VVD), Schonis (D66), Van Haga (FvD), Bruins (CU), Moorlag (PvdA) en Van der Lee (GroenLinks) waren aanwezig bij de online aanbieding en overhandiging.

Petitie

In de petitie die samen met de alternatieve routekaart voor de horeca is aangeboden, wordt de Tweede Kamer opgeroepen om de steunpakketten te verstevigen, maar vooral ook om concreet perspectief te bieden voor heropening van de horeca. Robèr Willemsen: “De steunpakketten zijn recent nog uitgebreid. Maar dat laat onverlet dat de overheidssteun bij lange na niet 100 procent van de lasten dekt. Het overgrote deel van de horeca is straks minimaal zeven maanden dicht geweest en sommige sectoren zijn sinds half maart überhaupt niet open geweest.”

Bron: KHN/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws





Foodservicesector laat stevige groei zien

Analyse – De groei in foodservice zit er stevig in. Over periode 6 en 7, week 21 t/m 28, (23 mei t/m 17 juli 2022) laat de foodservicemonitor een stijging zien van respectievelijk 31% en 16,6%. Het betreft de groei in de toelevering van eten en drinken in Foodservice ten opzichte van vorig jaar. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar staat het groeicijfer van periode 7 op een...

Lees bericht


Inzet diepvries is alternatief voor horeca bij voedselverspilling

Onderzoek – Horeca kan meer gebruik maken van diepvriesproducten in de keuken als duidelijk is dat voedselverspilling daarmee voorkomen kan worden. Met name jongeren hebben minder moeite met het feit dat horecabedrijven meer gebruik maken van diepvriesproducten als zij weten dat daarmee verspilling van voedsel wordt tegengegaan. Dit blijkt uit onderzoek van diepvriesfabrikant Iglo waarvoor @FoodClicks specifieke horecavragen heeft laten meelopen.

Lees bericht




© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid