KHN: ‘Verlenging maatregelen enorme tegenvaller’


Horeca – Het besluit kwam niet onverwacht, maar toch is het enorme tegenvaller, reageert Koninklijke Horeca Nederland (KHN) op de bekendmaking van de verlening van de maatregelen, die minister-president Mark Rutte vandaag bekend maakte.

Volgens KHN laat het zien dat het einde van de coronacrisis voorlopig nog niet in zicht is. De meeste coronamaatregelen zouden aanvankelijk tot en met 28 april gelden, maar worden nu verlengd tot en met 19 mei 2020. De verlenging van deze maatregelen betekent dat de eet- en drinkgelegenheden voorlopig dicht blijven, behalve voor afhalen en bezorgen. Hotels mogen open zijn voor de eigen hotelgasten.

Begrip

KHN begrijpt het besluit en is ook van mening dat de volksgezondheid op 1 moet staan, maar vindt ook dat door de verlenging extra steunmaatregelen op hun plaats zijn. Het huidige noodpakket vanuit de overheid helpt op verschillende onderdelen, zo zegt KHN, maar dekt bij lange na niet alle doorlopende kosten bij een opgelegde sluiting zonder omzet. Naast de actieve lobby die KHN voert voor verbeterpunten met betrekking tot de NOW-regeling en de reparatie van de Wet arbeidsmarkt in balans (Wab), is de belangenorganisatie van menig dat er zo spoedig mogelijk een noodpakket deel II nodig is.

Geen buffers

Uit recent onderzoek van KHN onder de eigen leden blijkt dat 10% van de respondenten aangeeft nu al geen buffers meer te hebben. Een kwart zegt het nog maximaal een maand uit te kunnen houden en een derde denkt het nog maximaal twee tot drie maanden uit te kunnen zingen. De nood onder horecaondernemers is dus groot, zodat snel handelen gewenst is door de overheid.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Horecasector zwaar getroffen in eerste kwartaal 2020

Omzetcijfers - De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal. De omzetdaling was de eerste in zeven jaar tijd. Dat meldt het CBS.

Lees bericht

SVH en KHN komen met gratis e-learning Hygiëne & Veiligheid in coronatijd

Opleiding – Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) komen met een nieuwe gratis e-learning Hygiëne & Veiligheid in coronatijd. Nu de horeca vanaf 1 juni weer voorzichtig open mag, hebben de beide organisaties besloten om een speciale e-learning in coronatijd voor de bedrijfstak te ontwikkelen op het gebied van Hygiëne & Veiligheid.

Lees bericht


Sportscholen en sportkantines vervroegd per 1 juli open

Leisure – Sportkantines en sportscholen mogen van het kabinet twee maanden eerder open, tenminste als de ontwikkelingen in de bestrijding van het coronavirus blijven verlopen zoals nu. In het routeplan van het kabinet zouden sportscholen en sportkantines aanvankelijk pas op 1 september open mogen gaan. Dat is nu vervroegd naar 1 juli. Minister-president Mark Rutte heeft dat vanavond bekendgemaakt.

Lees bericht


‘Je favoriete terrasplekje reserveren met BarBooking’

Reserveringssysteem – Hoe kun je nu met beperkte ruimte en mogelijkheid toch een plekje reserveren bij je favoriete bar of terras. Die vraag stond centraal bij een tweetal horecaliefhebbers. Om zowel ondernemers te helpen als de mogelijkheid voor de gasten te bieden een plek te reserveren, ontwikkelde zij Barbooking.nl, een platform volgens het principe: zoek, boek en geniet.

Lees bericht

Speciale e-learning: coronasafe ondernemen in de horeca

Opleiding – Speciaal om de horeca te helpen bij de (gedeeltelijke) heropening van de locaties heeft opleider Horeca & Toerisme College van ROC Midden Nederland in samenwerking met adviesbureau Kroonenburg Advies de e-learning ‘Corona safe ondernemen in de horeca (HACCP)’ ontwikkeld.

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid