KHN: ‘Verlenging maatregelen enorme tegenvaller’


KHN-voorzitter Robèr Willemsen: “Compenseer horeca voor stijgende energielasten en verlaag werkgeverslasten." / Foto bij: KHN

Horeca – Het besluit kwam niet onverwacht, maar toch is het enorme tegenvaller, reageert Koninklijke Horeca Nederland (KHN) op de bekendmaking van de verlening van de maatregelen, die minister-president Mark Rutte vandaag bekend maakte.

Volgens KHN laat het zien dat het einde van de coronacrisis voorlopig nog niet in zicht is. De meeste coronamaatregelen zouden aanvankelijk tot en met 28 april gelden, maar worden nu verlengd tot en met 19 mei 2020. De verlenging van deze maatregelen betekent dat de eet- en drinkgelegenheden voorlopig dicht blijven, behalve voor afhalen en bezorgen. Hotels mogen open zijn voor de eigen hotelgasten.

Begrip

KHN begrijpt het besluit en is ook van mening dat de volksgezondheid op 1 moet staan, maar vindt ook dat door de verlenging extra steunmaatregelen op hun plaats zijn. Het huidige noodpakket vanuit de overheid helpt op verschillende onderdelen, zo zegt KHN, maar dekt bij lange na niet alle doorlopende kosten bij een opgelegde sluiting zonder omzet. Naast de actieve lobby die KHN voert voor verbeterpunten met betrekking tot de NOW-regeling en de reparatie van de Wet arbeidsmarkt in balans (Wab), is de belangenorganisatie van menig dat er zo spoedig mogelijk een noodpakket deel II nodig is.

Geen buffers

Uit recent onderzoek van KHN onder de eigen leden blijkt dat 10% van de respondenten aangeeft nu al geen buffers meer te hebben. Een kwart zegt het nog maximaal een maand uit te kunnen houden en een derde denkt het nog maximaal twee tot drie maanden uit te kunnen zingen. De nood onder horecaondernemers is dus groot, zodat snel handelen gewenst is door de overheid.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Schiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon

Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.

Lees bericht


Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht


CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht


Eventseizoen 2024 geopend met fors meer eventcateraars

Analyse – In april start het evenementenseizoen en volgens cijfers van de Kamer van Koophandel is het aantal fors gegroeid. Het gaat dan om cateringpartijen die zowel festivals, bruiloften, verjaardagen en andere feesten verzorgen. Het handelsregister van de KvK telde er in het eerste kwartaal van 2024 ruim 27.000, dat zijn er bijna 16.000 meer dan vijf jaar geleden, een stijging van 133%.

Lees bericht

Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid