KHN wil dat horeca als een van de eerste sectoren opent na lockdown


Corona - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wil dat de horeca na de huidige lockdown als een van de eerste sectoren op een verantwoorde manier haar deuren weer kan openen. De huidige maatregelen voorzien in een sluiting in ieder geval tot de19e van deze maand.

De brancheorganisatie roept het kabinet daarom op zo snel mogelijk met een economisch heropeningsplan te komen voor de getroffen horecasectoren. Daarnaast moet er zo snel mogelijk meer duidelijkheid komen als het gaat om sneltesten en ventilatiemogelijkheden, zodat ondernemers weten waar ze aan toe zijn. KHN pleit voor een steviger steunpakket voor de periode waarin ondernemen in de gehele sector niet voor 100 procent mogelijk is.

Heropeningsplan

KHN is van mening dat zodra er versoepelingen doorgevoerd kunnen worden, horecaondernemers als eerste weer ruimte moeten krijgen om te ondernemen. Ook omdat veel horecabedrijven al meer dan een half jaar op slot zitten. KHN wordt hierin gesteund door VNO-NCW, MKB-Nederland en INretail. Zowel de horeca als retail horen immers thuis in het straatbeeld en leveren een cruciale bijdrage aan de leefbaarheid in de stad. Veel zal afhangen van het vaccinatieprogramma en het succes er van. Verschillende scenario’s zouden de horeca helpen plannen te kunnen maken, nu ontbreekt elk perspectief volgens KHN.

KHN-voorzitter Robèr Willemsen is van mening dat met het eerder gepresenteerde ‘slimme  maatregelenplan’ de horeca weer op een verantwoorde manier open kan. “Na de vele handreikingen vanuit KHN wordt het nu echt tijd voor het kabinet om dit sámen met de branche op te pakken.”

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsKerstomzet restaurants in het niet bij groei omzet supers

Data-analyse - Eindelijk was het weer druk voor sommige restaurants. Veel restaurants die zich tijdens de feestmaand december hadden gericht op de kerstmenu’s deden goed zaken. In veel gevallen overtrof de vraag zelfs het aantal kerstmenu’s. Die menu’s moesten wel zelf worden afgehaald.

Lees bericht

KHN: Steunmaatregelen horeca zetten zoden aan de dijk

Coronamaatregelen - De ministers Koolmees, van ’t Wout en Hoekstra hebben gisteren nieuwe aanvullingen op het steunpakket bekendgemaakt. Een verruiming van het steunpakket met o.a. een verbetering van de NOW, de TVL-subsidie en een tegemoetkoming voor starters is dan ook meer dan welkom, zo laat brancheorganisatie KHN weten.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid