KHN wil dat horeca als een van de eerste sectoren opent na lockdown

Corona - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wil dat de horeca na de huidige lockdown als een van de eerste sectoren op een verantwoorde manier haar deuren weer kan openen. De huidige maatregelen voorzien in een sluiting in ieder geval tot de19e van deze maand.
De brancheorganisatie roept het kabinet daarom op zo snel mogelijk met een economisch heropeningsplan te komen voor de getroffen horecasectoren. Daarnaast moet er zo snel mogelijk meer duidelijkheid komen als het gaat om sneltesten en ventilatiemogelijkheden, zodat ondernemers weten waar ze aan toe zijn. KHN pleit voor een steviger steunpakket voor de periode waarin ondernemen in de gehele sector niet voor 100 procent mogelijk is.
Heropeningsplan
KHN is van mening dat zodra er versoepelingen doorgevoerd kunnen worden, horecaondernemers als eerste weer ruimte moeten krijgen om te ondernemen. Ook omdat veel horecabedrijven al meer dan een half jaar op slot zitten. KHN wordt hierin gesteund door VNO-NCW, MKB-Nederland en INretail. Zowel de horeca als retail horen immers thuis in het straatbeeld en leveren een cruciale bijdrage aan de leefbaarheid in de stad. Veel zal afhangen van het vaccinatieprogramma en het succes er van. Verschillende scenario’s zouden de horeca helpen plannen te kunnen maken, nu ontbreekt elk perspectief volgens KHN.
KHN-voorzitter Robèr Willemsen is van mening dat met het eerder gepresenteerde ‘slimme maatregelenplan’ de horeca weer op een verantwoorde manier open kan. “Na de vele handreikingen vanuit KHN wordt het nu echt tijd voor het kabinet om dit sámen met de branche op te pakken.”
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
HMSHost is erkend als Top Employer 2021 in Nederland
Certificatie - HMSHost Nederland is gecertificeerd als Top Employer 2021 door het wereldwijde Top Employers Institute. Deze certificering geeft blijk van een organisatie van goed werkgeverschap met en dito HR-beleid en arbeidsvoorwaarden.
Lees berichtKerstomzet restaurants in het niet bij groei omzet supers
Data-analyse - Eindelijk was het weer druk voor sommige restaurants. Veel restaurants die zich tijdens de feestmaand december hadden gericht op de kerstmenu’s deden goed zaken. In veel gevallen overtrof de vraag zelfs het aantal kerstmenu’s. Die menu’s moesten wel zelf worden afgehaald.
Lees berichtKHN: Steunmaatregelen horeca zetten zoden aan de dijk
Coronamaatregelen - De ministers Koolmees, van ’t Wout en Hoekstra hebben gisteren nieuwe aanvullingen op het steunpakket bekendgemaakt. Een verruiming van het steunpakket met o.a. een verbetering van de NOW, de TVL-subsidie en een tegemoetkoming voor starters is dan ook meer dan welkom, zo laat brancheorganisatie KHN weten.
Lees bericht20% van de Nederlandse restaurants vreest voorbestaan
Horeca – Eén op de vijf restaurants in Nederland verwacht nooit meer de deuren te kunnen openen. De horecabedrijven vrezen voor hun voortbestaan als gevolg van de coronamaatregelen. Dat blijkt uit onderzoek van WijnSpijs onder 1200 restaurants.
Lees berichtHTC Advies en Atir voegen INPROVE toe aan holding
Overname - De holding van HTC Advies en Atir neemt INPROVE over. INPROVE is expert op het gebied van het meten en verbeteren van de klantbeleving, onder meer door mystery shopping.
Lees bericht