KHN wil deze week duidelijkheid heropening horeca


KHN-voorzitter Robèr Willemsen: “Sneltesten voor uit eten zijn onbespreekbaar voor horecaondernemers" / Foto bij: KHN

Heropening - Nu er steeds meer geluiden komen vanuit gemeenten en maatschappij over de mogelijkheden de horeca te heropenen, roept Koninklijke Horeca Nederland (KHN) het kabinet op om nog deze week de horecasector duidelijkheid te geven over heropening.

De roep vanuit zowel de verschillende sectoren, als vanuit de samenleving om te kijken naar wat er wél kan, wordt inmiddels ook breed gedragen door burgemeesters en veiligheidsregio’s., zo laat KHN weten. Maandagavond riep het Veiligheidsberaad het kabinet op de horeca nog deze week duidelijkheid te bieden over de coronaversoepelingen. ‘Een welkome steun voor de horeca, maar nu is Den Haag aan zet om snel besluiten te nemen en verder te versoepelen’, aldus KHN in een oproep.

Horecaroutekaart

Om de oproep kracht bij te zetten, biedt KHN voorafgaand aan het coronadebat van donderdag de Tweede Kamerleden de vernieuwde horecaroutekaart voor heropening en een petitie aan. De Tweede Kamer kan immers via een motie het kabinet oproepen om de horeca onmiddellijk, maar uiterlijk per 26 januari, te openen en hier nog deze week duidelijkheid over te geven. KHN-voorzitter Robèr Willemsen: “Het is fijn dat we hoog op het prioriteitenlijstje staan en complimenten krijgen over hoe we het als sector doen. Maar het is mooi geweest. We moeten als sector vóór aankomend weekend horen waar we volgende week aan toe zijn. Het is fijn dat burgemeesters onze duidelijke oproep ondersteunen.”

Bron: KHN/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsGroeiende zorgen over voldoende horecapersoneel

Onderzoek  - Horecaondernemers hebben grote zorgen over personeelskrapte. Zeker met de lange weekenden met Hemelvaart en Pinksteren voor de deur, vragen horecaondernemers zich af of ze hun gasten wel op de juiste manier kunnen ontvangen door het personeelsprobleem in de sector, maar inzet techniek wordt nog niet gezien als oplossing. Dat laat onderzoek van GROUP7 Professional Community zien.

Lees bericht

Vakbeurs euvend & coffeena 2022 gaat niet door

Vakbeurzen - De Internationale Vakbeurs voor Vending & Office Coffee Service die gepland staat voor 27 tot en met 29 oktober, euvend & coffeena 2022, gaat dit jaar niet door. De reden is dat de organisatie niet een volwaardige afspiegeling van de markt voor vending en koffie kan presenteren.

Lees bericht

Diageo lanceert nieuw B2B-kennisplatform DIAGEO One

Platform - Diageo introduceert DIAGEO One, een B2B-ondersteuningsplatform, waar eigenaren van slijterijen en horeca 24 uur per dag terecht kunnen voor onder meer exclusieve trainingsvideo's, recepten, social media materiaal, speciale aanbiedingen, trends updates. Ook het bestellen van Diageo producten via hun reguliere groothandel kan met DIAGO One.

Lees bericht


Platform voor horeca lanceert marktplaats ‘no waste’

Voedselverspilling - TIPPR, het inspiratieplatform voor de horeca,  lanceert een marktplaats met overschotten en imperfecte producten. Op het platform ‘no Waste’ kunnen fabrikanten en groothandelaren producten aanbieden, die zij niet meer kunnen verkopen, maar voor een horecaondernemer tegen een gunstige prijs nog wel geschikt zijn om te gebruiken.

Lees bericht

Grote inhaalslag horeca in 2022 met ruim 30% volumegroei

Analyse - Gedurende dit jaar vindt er in de horeca een grote inhaalslag plaats met een verwachte volumegroei van 30% tot 35%. Ondanks de forse groei zal de horecasector naar verwachting pas in 2023 volledig zijn hersteld van de coronapandemie. Dit blijkt uit het nieuwe vooruitzicht horeca van ING Research.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid