‘Kinderen worden gezonder met juiste aandacht op school’


Onderzoek - Kinderen worden gezonder als ze op school gezond lunchen, gevarieerd bewegen en in de klas leren over gezond gedrag. Dat blijkt uit het project Gezonde Basisschool van de Toekomst (GBT). De eindresultaten van het onderzoek zijn tijdens een symposium in Venlo bekend gemaakt.

Onderzoekers van de Universiteit Maastricht vergeleken vier jaar lang ruim 2200 kinderen van vier projectscholen en vier reguliere scholen. Zij constateerden grote verschillen in gezondheid bij kinderen op de scholen en doen een dringende oproep richting beleidsmakers, schoolbesturen en overheden om actie te ondernemen.

Doel van het project Gezonde Basisschool van de Toekomst is om te onderzoeken of kinderen die op de basisschool een gestructureerd dagritme aangeboden krijgen met aandacht voor gezonde voeding en sport een betere fysieke, emotionele en intellectuele groei doormaken.

Het GBT-project vond plaats in de Zuid-Limburgse regio Parkstad, een gebied met relatief grote gezondheidsproblematiek onder de bevolking. De onderzoekers zagen dat de BMI (body-mass index) bij kinderen op een gezonde basisschool na vier jaar veel beter was vergeleken met kinderen op de controlescholen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

‘Promotieonderzoek ontrafelt de geheimen van smaak’

Onderzoek - Er is weer een belangrijke stap gezet in het beter begrijpen van smaak en smaakcompositie. Het mondgevoelmodel blijkt een bruikbare basis te zijn voor het meten van smaak. Dat is één van de conclusies van het proefschrift: ‘Unraveling Mouthfeel. A novel approach to understand taste’ van Georgios Agorastos. Er zijn nieuwe inzichten over de rol van speeksel in...

Lees bericht






© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid