Kip het meest populair bij Brabanders met carnaval


kipproducten zijn populair bij de Brabanders tijdens het Carnaval

Bezorgmarkt – Carnaval vieren maakt hongerig en dat ziet bezorgdienst Deliveroo terug in de cijfers; een stijging van twintig procent in de bestellingen, terwijl dat in de rest van het land slechts vijf procent is. Uit diezelfde cijfers blijkt ook dat kip het meest populair is bij de carnavalsvierders in Brabant.

De bestelvoorspellingen worden gedaan op basis van verzamelde data van de carnavalsdagen van de afgelopen jaren. Het bezorgbedrijf bekeek waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben. Op basis daarvan zijn er verschillen per stad aan te geven in wat er wordt gegeten tijdens het driedaagse feest, dat van 22 tot en met 25 februari voornamelijk in het zuiden en oosten van het land wordt gevierd.

Carpaccio-truffelbroodjes

De onderlinge verschillen per stad in het zuiden zijn opvallend. Zo waren in Den Bosch vorig jaar de carpaccio-truffelbroodjes niet aan te slepen en werd de kip tikka masala na deze broodjes het vaakst besteld door de Bosschenaren.

Kip het populairst

In zowel Eindhoven, Den Bosch als Tilburg stond een kipgerecht in de top drie en dan met name die van KFC. In Breda was ook kip het populairst, maar dan van Subway. Een broodje kip teriyaki staat daar op de eerste plek, gevolgd door een bowl kip met wokgroenten. In Eindhoven ging men het vaakst voor een Mexicaans gerecht: de klassieke burrito van Chidoz.

Eerste dag het drukst

Zaterdag 22 februari, de eerste dag van Carnaval, wordt naar verwachting de drukste dag voor bestellingen. De feestvierders willen het feest blijkbaar met een goed gevulde maag beginnen. De meeste maaltijden worden besteld om 19.00 uur ’s avonds.

Goede voornemens

Deliveroo verwacht op woensdag na carnaval een kleine opleving van de goede voornemens. In Eindhoven worden er tijdens de vier dagen carnaval al aardig wat poké bowls besteld, met name die van restaurant Hemels. In andere steden gaan ze pas weer gezond eten op woensdag: vanaf die dag bezorgt Deliveroo méér poke bowls en sushi in het zuiden.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Vegetarische bezorgmaaltijden worden steeds populairder

Bezorgmaaltijden – Er worden steeds vaker vegetarische gerechten besteld. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van afgelopen twee jaren waarin de Week Zonder Vlees plaatsvond, bekeek het bedrijf het aantal vegetarische bestellingen rondom de campagneweek en ook welke vegetarische bezorgmaaltijden in Nederland favoriet zijn.

Lees bericht

Deliveroo wil landelijk doorgroeien in 2020

Bezorgdienst - Deliveroo zet dit jaar in op landelijke groei en start met de uitbreiding naar drie nieuwe steden. Vanaf maart is het maaltijdplatform in Maastricht, Apeldoorn en Enschede beschikbaar. Aan het einde van 2020 wil Deliveroo een groei van 20% in het restaurantaanbod realiseren op het platform en 5.8 miljoen Nederlanders de mogelijkheid bieden om eten te bestellen via het platform.

Lees bericht

Deliveroo wordt partner van de Eredivisie

Bezorgdienst – Deliveroo en de Eredivisie gaan voor het huidige en volgende competitieseizoen samenwerken. Vanaf aanstaande zondag 1 maart wordt op de zogenaamde Super Zondag, met de topwedstrijden PSV - Feyenoord en Ajax - AZ, het maaltijdbezorgplatform de ‘Official Food Delivery Partner’ van de Eredivisie.

Lees berichtFEBO opent tijdelijk ‘Valentijnsdag’-restaurant Maison FEBO

Formulenieuws - De FEBO op het Amsterdamse Stadionplein wordt speciaal voor Valentijnsdag omgetoverd tot romantisch restaurant. Maison FEBO is een ode aan de eerste vestiging die grondlegger Johan Izaäk de Borst in 1941 startte. Om hem te eren is ook een receptuur van hem ingezet waardoor de chocoladebitterbal weer verkrijgbaar is.

Lees bericht
© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid