Kitchen Republic wil grootste platform voor startups worden van Europa


Startups – Het Kitchen Republic initiatief in Amsterdam heeft al vele startups geholopen, maar wil met behulp van sociaal ondernemer en investeerder Willem Treep en Goeie Grutten Impact Fonds werken aan het grootste Europese platfom voor startups. Van vegetarische burgers, plantaardige patisserie, Koreaanse kimchi tot aan authentieke New York style bagels, Kitchen Republic heeft al vele foodinitiatieven gesteund. Met die stratups heeft het initiatief ook bijgedragen aan een kleurrijker en duurzamer culinair landschap. Daartoe dagen zij niet alleen kleine bedrijven uit, maak nu ook de grote producenten. Kitchen Republic wil werken aan de opmars van craft food businesses in Nederland. Volgens cijfers zou de foodmarkt in 2019 bestaan uit 4.100 startups. Een enorm aantal, maar met een groeipercentage van de afgelopen vijf jaar van 45 procent van dit soort bedrijven, laat wel zien dat er grote belangstelling is om het voedselaanbod te wijzigingen in Nederland. En dat het aanbod verandert is te zien op de borden. Daarmee zetten deze gamechangers de grote voedselproducenten voor het blok. Ze worden uitgedaagd om ook op grote schaal beter eten te produceren. Kitchen Republic gaat vanaf oktober 2019 deze ondernemers nog meer ruimte om daad bij het woord te voegen. Een succesvolle crowdfundingactie en investeringsronde begin dit jaar leverde voldoende steun om naar een tweede locatie van Kitchen Republic en een groter netwerk uit te breiden. Oprichter Bart-Jan Veldhuizen: “De nieuwe scale-up kitchen is onderdeel van onze missie om beter eten op de kaart te krijgen. De mogelijkheden van onze tweede, grotere locatie laten zien dat productie anders, beter én duurzamer kan. We bieden de ondernemers de ruimte, kennis en samenwerkingen met grote partijen.” Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Een tweede zaak willen openen in coronatijd

Horeca – Terwijl de meeste horecaondernemers bezig zijn hun omzetten weer op niveau te krijgen is ondernemer Bas van Heezik in Utrecht bezig geld in te zamelen voor een tweede locatie in Leidsche Rijn. Een nieuw horecaconcept dat de huiskamer moet worden van het nieuwe winkelcentrum.

Lees bericht

Verspilling is Verrukkelijk wil met crowdfunding blijven vechten

Voedselverspilling - De ondernemers van Verspilling is Verrukkelijk zijn in 2018 een beweging gestart om zoveel mogelijk eten te redden van de verspilling. Nog altijd wordt bijna een derde van het voedsel verspild. Crowdfunding moet er nu voor zorgen dat het collectief kan blijven vechten tegen voedselverspilling.

Lees bericht

Hannah’s wil horeca met dagbestedingsplek combineren

Dagbesteding – Er zijn al de horecazaken van Brownies & Downies, maar onderneemster Laura van Holk, wil met haar initiatief Hannah’s er graag nog een horecalocatie met dagbestedingsplek voor mensen met een verstandelijke beperking uit Amsterdam en omstreken aan toevoegen. Het moet een plek worden voor een doelgroep die geen betaald werk kan doen, maar wel kan leren om zich te...

Lees bericht

Utrecht krijgt wellicht grootste vegan winkel van Nederland

Supermarkt - Natascha de Rooij (39) wil dit jaar in Utrecht de grootste vegan supermarkt van Nederland openen. Zij is daarvoor een crowdfunding actie gestart. In veel steden wereldwijd zijn er al vegan supermarkten:, zoals in Berlijn, London, Parijs, Tel Aviv, Vancouver, Helsinki. In deze supermarkten is het eten vrij van dierlijke ingrediënten of productiemethoden. Veganisme Vegan eten is meer...

Lees bericht


Royal Smilde en Kitchen Republic duiken samen de keuken in

Samenwerking – Royal Smilde gaat samenwerken met Kitchen Republic om innovaties te versnellen. Beide partijen gaan daarvoor een aparte innovatie hub inrichten in de professionele deelkeuken van Kitchen Republic-locatie in Amsterdam. Vinay Dharampal, die de innovatiekar trekt van Royal Smilde Futura motiveert de stap als volgt: “Hier kunnen we buiten bestaande organisatiestructuren, zelfstandig nieuwe concepten bedenken, maken en testen. Wij proberen...

Lees bericht

Bird Brewery haalt half miljoen euro op voor proeflokaal in de natuur

Crowdfunding - Bird Brewery gaat haar proeflokaal House of Birds realiseren. Een crowfundingactie haalde ruim een half miljoen euro op, ruim boven het streefbedrag en nog voor het eindigen van de deadline. Bird Brewery is opgericht door Ralph van Bemmel en Rik van den Berg. Beiden met een achtergrond in de bierwereld. Door het vertrouwen van ruim 400 crowdfunders lijkt hun...

Lees bericht



© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid