Klant moet straks extra betalen voor plastic on-the-go-verpakking


ISS introduceerde eerder al reusable plastic voor kantoren

Politiek – Maaltijdproducten en bekers voor ‘to-go’ , die milieuvervuilend zijn verpakt in plastic, worden vanaf 1 juli 2023 belast. Tevens komt er een verbod op het gratis verstrekken van wegwerpbekers bij verkooplocaties. Voor deze plastic producten moet de koper straks extra gaan betalen.

Dat schrijft staatssecretaris Heijnen in een brief aan de Tweede Kamer, waarover de NOS bericht. Partijen die die deze plastic producten verstrekken zoals tankstations en locaties op treinstations, mogen wel zelf bepalen hoeveel zij in rekening brengen voor de verpakking. De staatssecretaris hoopt met de maatregelen het gebruik van milieuvervuilend plastic verder aan banden te leggen.

Kantoren

Ook de – vaak gratis - plastic bekers op de kantoren worden aangepakt. Van 2024 moeten deze worden vervangen door herbruikbare mokken of kopjes. De staatsecretaris verlengt daarmee feitelijk de periode van invoering, aangezien haar voorganger dit volgend jaar al wilde invoeren, zo meldt het bericht.

Veiligheid

Ook festivals krijgen met de maatregelen te maken. Vanaf 2024 is het niet meer toegestaan plastic bierglazen te gebruiken. Maar uiteindelijk krijgen veel meer locaties te maken met de maatregelen. Ook zwembaden, sportverenigingen, strandpaviljoens en andere locaties geven vaak producten mee in plastic vanwege de veiligheid op de betreffende locatie.

Bron: NOS/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Veiling tankstations brengt bijna 300 miljoen euro op

Petrol – Woensdag werden de huurrechten van 27 tankstationlocaties langs de Nederlandse rijkswegen geveild door de overheid. De huurrechten werden voor bijna 300 miljoen geveild (289.198.501 euro). Zes locaties veranderden van eigenaar. Zeventien locaties werden voor het eerst geveild en tien locaties zijn al eens eerder geveild (of vallen niet onder de overgangsbepalingen van de Wet). De overheid zelf hield aan de veiling 117,8 miljoen...

Lees bericht


GemaQ bundelt krachten met Menuez-platform

Petrol – Coöperatieve retail-inkooporganisatie GemaQ heeft per juni 2023 alle gepersonaliseerde, standaard communicatie- en marketingmiddelen bij Menuez International ondergebracht. De samenwerking moet de meer dan 200 petrol- en retailondernemers bij GemaQ ondersteunen bij het vergroten van hun zichtbaarheid en de verkoop van het assortiment.

Lees bericht

Plastictoeslag helpt NS afvalvrij te maken in 2040

Stations – Per 1 juli betalen consumenten extra voor verpakkingen met plastic. De overheid heeft dat verplicht gesteld. Hoeveel meer bepalen de bedrijven zelf. De NS heeft voor de eigen formules Kiosk, Julia’s en Stationshuiskamer de prijs vastgesteld op 0,10 voor een beker, 0,25 voor een saladebak of pastabox en 0,05 cent voor andere verpakkingen waar plastic in zit. Volgens NS helpt de toeslag...

Lees bericht

Gebruik creditcards vaak ongewenst bij retail in Nederland

Betaalmethode - Het gebruik van creditcards in Nederlandse supermarkten en conveniencestores ligt Europees gezien laag. Opmerkelijk want veel Nederlanders betalen wel in het buitenland met hun creditcard. Amper 2,5 procent van de kassabetalingen in Nederland wordt afgerekend met een creditcard.

Lees berichtOne Hundred gaat samenwerking aan met Culi-Nova

Samenwerking – Het Nederlandse bedrijf One Hundred restrooms is een strategische samenwerking aangegaan met Culi-Nova (CN) construction management in Barendrecht. CN bouwt al sinds 2011 toiletten in benzinestations, winkelcentra en treinstations door heel Europa.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid