Klant moet straks extra betalen voor plastic on-the-go-verpakking


ISS introduceerde eerder al reusable plastic voor kantoren

Politiek – Maaltijdproducten en bekers voor ‘to-go’ , die milieuvervuilend zijn verpakt in plastic, worden vanaf 1 juli 2023 belast. Tevens komt er een verbod op het gratis verstrekken van wegwerpbekers bij verkooplocaties. Voor deze plastic producten moet de koper straks extra gaan betalen.

Dat schrijft staatssecretaris Heijnen in een brief aan de Tweede Kamer, waarover de NOS bericht. Partijen die die deze plastic producten verstrekken zoals tankstations en locaties op treinstations, mogen wel zelf bepalen hoeveel zij in rekening brengen voor de verpakking. De staatssecretaris hoopt met de maatregelen het gebruik van milieuvervuilend plastic verder aan banden te leggen.

Kantoren

Ook de – vaak gratis - plastic bekers op de kantoren worden aangepakt. Van 2024 moeten deze worden vervangen door herbruikbare mokken of kopjes. De staatsecretaris verlengt daarmee feitelijk de periode van invoering, aangezien haar voorganger dit volgend jaar al wilde invoeren, zo meldt het bericht.

Veiligheid

Ook festivals krijgen met de maatregelen te maken. Vanaf 2024 is het niet meer toegestaan plastic bierglazen te gebruiken. Maar uiteindelijk krijgen veel meer locaties te maken met de maatregelen. Ook zwembaden, sportverenigingen, strandpaviljoens en andere locaties geven vaak producten mee in plastic vanwege de veiligheid op de betreffende locatie.

Bron: NOS/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

BackWERK en Lekkerland verlengen samenwerking

Samenwerking – Ook de komende jaren worden de bakery-cafe’s van backWERK bevoorraad door Lekkerland Nederland. Beide partijen hebben de samenwerking per april 2022 verlengd. De focus komt te liggen op verdere groei van de bakkerijketen.

Lees bericht


Vijf grootste stations gaan plastic flesjes innemen

Statiegeld - Vanaf september kunnen reizigers op de vijf grootste treinstations in Nederland hun plastic flesjes met statiegeld inleveren. Op ieder flesje zit namelijk sinds 1 juli dit jaar 15 eurocent statiegeld. De inlevermachines zijn ook geschikt voor het inzamelen van blikjes, waar vanaf 31 december 2022 statiegeld op zit.

Lees bericht

REWE ontwikkelt en test vier to go-shopformats

Buitenland – REWE, moedermaatschappij van groothandel Lekkerland in Nederland, heeft een viertal shopconcepten ontwikkeld, die momenteel in Duitsland worden getest. Het gaat om shopconcepten voor hightraffic-locaties, als treinstations en luchthaven en universiteiten, kantoren en ziekenhuizen. De vier ontwikkelde concepten verschillen in productaanbod en gebruikte techniek.

Lees bericht

Ruime Kamermeerderheid wijst vleestaks af

Vleestaks – Een Kamermeerderheid wijst net als de vleessector zelf een vleestaks af. Tegenstanders van een extra belasting op vlees zijn van mening dat boodschappen al duur genoeg zijn en de vleessector zelf is van mening dat de vleestaks contraproductief werkt.

Lees bericht


KHN wil snelle opening horeca en krijgt bijval

Actie -Koninklijke Horeca Nederland (KHN) bood vanmorgen voorafgaand aan het coronadebat de nieuwe horecaroutekaart en petitie aan Tweede Kamerleden aan. Met deze actie wil KHN duidelijk maken dat de horeca op een veilige en verantwoorde manier open kan en daar nog deze week duidelijkheid over wil. KHN riep voorafgaand aan het debat het kabinet op per direct versoepelingen voor de...

Lees bericht

Tweede Luca’s by Julia’s opent in ’s-Hertogenbosch

Reizigersshop -  ’s-Hertogenbosch heeft de eerste ‘Luca’s by Julia’s’ van het zuiden. Bij het stoere broertje van Julia’s kunnen reizigers en stationbezoekers terecht voor vers afgebakken pizza en andere Italiaanse gerechten, naast de belegde broodjes en koffie van Julia’s. In oktober ging de eerste Luca’s by Julia’s open op station Zwolle.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid