Koffiebranderij Mocca d’Or wordt partner van Gastronomisch Gilde


Niels te Vaanhold van Mocca d’Or: Q-Grader en Nederlands Barista Kampioen 2023

Samenwerking – Koffiebranderij Mocca d’Or in Zwolle en het Gastronomisch Gilde zijn een partnership aangegaan. De samenwerking moet bijdragen aan het bieden van kennis, keuze en inspiratie voor de Nederlandse gastronomie. Beide partijen willen de lat hoog leggen in hun ambities de beste op hun gebied te willen zijn.

Mehmet Eser van Koffiebranderij Mocca d’Or: “Bij Mocca d’Or geloven we heel sterk in branche gerelateerde samenwerkingen ter bevordering van de professionalisering van onze mooie horeca. Zo zijn we al jarenlang actief in het ondersteunen van vele horeca vakopleidingen en vakwedstrijden en trainen we wekelijks vele (young) professionals in onze eigen training- en inspiratieruimte in Zwolle. Deze prachtige samenwerking met het Gastronomisch Gilde, het grootste professionele netwerk in de gastronomie in Nederland, is dan ook een partnership waar we als organisatie heel trots op zijn.”

Lat ligt hoog

Hans Everse, president van het Gastronomisch Gilde: “De lat ligt hoog in de Nederlandse gastronomie. Of je nu sterrenchef, kok in opleiding, gastheer, gastvrouw of leerling bent, je wilt je beroep op de beste manier uitoefenen. En in je eentje kom je ver, maar samen kom je verder. Daarom bestaat het Gastronomisch Gilde; we ondersteunen en inspireren onze leden vanuit de verbinding, bieden een groot netwerk en staan vakinhoudelijk bij om het culinaire vak goed uit te kunnen blijven oefenen en verder te kunnen verbeteren. We zijn ook blij dat Koffiebranderij Mocca d’Or ons doel omarmt en zijn ervan overtuigd dat ze met hun kennis, expertise en inspiratie een goede bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van onze leden en de Nederlandse Gastronomie”

Koffie Kennis & Inspiratiedagen

De samenwerking tussen Mocca d’Or en de leden van het Gastronomisch Gilde gaat niet alleen over het uitwisselen van kennis over het natuurproduct koffie, maar krijgt ook vorm in speciaal georganiseerde Koffie Kennis & Inspiratiedagen, onder begeleiding van Q-Grader en Nederlands Barista Kampioen Niels te Vaanhold van Mocca d’Or

Mocca d’Or is een koffiebranderij die sinds 1930 op ambachtelijke wijze koffie brandt, maalt, verpakt en distribueert. Met de merken Mocca d’Or, Earth Coffee, Santas Koffie, Café del Mar, YesPlease en Fazenda Specialty Coffee is Mocca d’Or een vooraanstaand speler op de Nederlandse koffiemarkt.

Bron: Mocca d’Or/@FoocdClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Finalisten van de HANOS Gouden Koksmuts zijn bekend

Vakwedstrijd - Tijdens de voorronde in de wedstrijdarena van het Gastronomisch Gilde op Gastvrij Rotterdam streden 11 deelnemende teams om een plek in de finale van de HANOS Gouden Koksmuts. De jury selecteerde 6 finalisten en het Gastronomisch Gilde vergeeft in de komende maanden nog 1 wildcard. Deze finale vindt plaats op maandag 8 januari 2024 tijdens de Horecava.

Lees bericht
Nederland plaatst zich voor finale Global Chefs Challenge

Wedstrijd - Nederland heeft zich in Rimini geplaatst voor de finale van de Globals Chefs Challenge in Singapore in 2024. Deze wedstrijden worden georganiseerd door World Association of Chefs Societies (WACS) waar in Nederland het Gastronomisch Gilde bij aangesloten is. Tom Lamers en Tim Hoppe vertegenwoordigden Nederland tijdens de voorronde in Rimini.

Lees bericht‘Gastvrij Rotterdam moet vastigheid bieden in onzekere tijden’

Interview - Gastvrij Rotterdam had bij de editie van vorig jaar het geluk dat ze plaatsvond in een periode dat de coronamaatregelen werden versoepeld. Toch schaalde de beursorganisatie de veiligheidsmaatregelen voor de bezoekers niet af. ‘We hadden van tevoren afgesproken om de beurs veilig te organiseren voor deelnemers en bezoekers en dat hebben we gedaan’, aldus beursorganisator Robert Melaard aan...

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid