Koning legt 'digitaal werkbezoek' af aan de Nederlandse Cinema


De f&b-ruimte bij Pathé De Munt in Amsterdam

Werkbezoek - Op 27 januari heeft Koning Willem-Alexander een ‘digitaal werkbezoek’ afgelegd aan de Nederlandse Cinema. Via een videoverbinding liet de Koning zich informeren over wat er op dit moment speelt bij bioscopen en filmtheaters in Nederland.

Namens de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) en haar aangesloten leden mochten Ad Weststrate (Bioscoop CineCity, Vlissingen), Pepijn Kuyper (Filmtheater LantarenVenster, Rotterdam), Jacques Hoendervangers (Pathé Bioscopen Nederland) en Gulian Nolthenius (NVBF) de Koning informeren over hoe de Nederlandse Cinema er in tijden van corona voor staat. De cinemasector heeft de belangstelling bijzonder gewaardeerd. Net als veel andere bedrijven worden ook de cinemabedrijven hard getroffen door de coronamaatregelen.

Gesproken is over de toekomst van bioscopen en filmtheaters. Ook over het aspect dat de zalen dicht moeten blijven, terwijl het brengen van een bezoek met in achtneming van maatregelen veilig kan. Het bezoek moet dan wel hoger liggen als de aanvankelijk bepaalde dertig personen voor de lockdown, omdat er in die situatie niet rendabel kan worden geëxploiteerd.

Eten en drinken

Met inachtneming van de anderhalvemeter coronabepaling, zou het volgens de exploitanten mogelijk moeten zijn dat een filmzaal, met gemiddeld 150 stoelen, weer zo’n vijftig bezoekers kan ontvangen. Voor het bioscoopbedrijf is het essentieel dat het ook weer mogelijk wordt dat bezoekers iets te eten en drinken kunnen kopen in de bioscoop of het filmtheater. Bezoekers hoeven dan ook niet eerst langs een supermarkt om snacks of drinken te kopen met alle extra bewegingen van dien.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Eerste Pinksterdag recorddag voor bioscopen en filmtheaters

Leisure - Eerste Pinksterdag was een recorddag voor alle bioscopen en filmtheaters. In totaal hebben 189.263 mensen de bioscopen en filmtheaters bezocht. Zondag 5 juni is daarmee de beste dag sinds de start van de coronapandemie van 26 februari 2020. Dat meldt de vereniging voor bioscopen en filmtheaters (NVBF).

Lees bericht


Boris van der Ham voorzitter Vereniging van Bioscopen

Benoeming - Boris van der Ham is per 1 januari 2022 benoemd tot voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF). Van der Ham is daarmee de derde buitenvoorzitter van de vereniging. Van der Ham volgt Winnie Sorgdrager op die na tien jaar voorzitterschap het stokje overdraagt.

Lees bericht

Bioscoopbranche verbaasd over mogelijk OMT-advies

Bioscopen – De bioscoopbranche heeft met verbazing kennis genomen van het mogelijke advies van het Outbreak Management Team (OMT)  om bioscopen en theaters tijdelijk te sluiten. Volgens de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) heeft de sector laten zien dat het de afspraken nakomt en goed controleert.

Lees bericht‘NVBF wil geen coronatoegangsbewijs voor bioscoop- en theaterbezoek’

Bioscopen - De Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) spreekt in een  open brief aan het demissionaire kabinet haar zorgen uit over het vervallen van de anderhalvemeterregel per 20 september als het aantal besmettingen en ziekenhuizen die versoepeling toestaan. Consequentie daarvan zou zijn dat de bedrijven in deze sector bezoekers moet vragen om een coronatoegangsbewijs wanneer meer dan 75 mensen in...

Lees bericht

‘Verruiming sneller dan gepland, maar wel een tenzij’

Coronamaatregelen – Het werd al verwacht, maar is altijd fijn als het wordt bevestigd, maar Nederland gaat sneller open dan verwacht. Per 5 juni kan stap 3 worden doorgevoerd en gaat vrijwel alles weer open. Dat is enkele dagen eerdere dan gepland. Voorwaarde is wel dat iedereen zich aan de basisregels houdt.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid