Kookwedstrijd ‘Generational Flavours’ voor alle koksopleidingen
Wedstrijd - Rational Nederland organiseert samen met een aantal partners een kookwedstrijd ‘Generational Flavours’ voor alle koksopleiding. Bij de wedstrijd draait het om de smaak van de jongeren. Centraal dus de vraag: Wat kook jij als je familie of vrienden over de vloer komen en je indruk wil maken? Jonge kooktalenten die mee willen doen, moeten een team samenstellen uit drie leerlingen van hetzelfde niveau. Gezamenlijk moeten zij drie gerechten samenstellen, die de smaak van het team vertegenwoordigt. In de eerste ronde is een foto met een beschrijving van het gerecht voldoende. Maar tijdens de halve finale moeten de gerechten gemaakt worden voor de jury. De teams die daarna overblijven gaan door naar de finale op de Horecava in Amsterdam, begin volgend jaar. De jury De jury bestaat uit: Thijs Meliefste van restaurant Meliefste (Gault&Millau 17/20), Fjeze Fur, rapper, instagrammer en kookgek en René Staartjes, voormalig BiB Gourmand chef-kok en thans werkzaam als kooktechnisch adviseur voor Rational. Partners die samen met Rational de wedstrijd opzetten: Vanilla Venture, Natuurlijk Vers, Meiko, Bresc, Meindersma, Yama Food en Nice to Meat. Niet alleen het deelnemende team wint een ‘smakelijk’ prijzenpakket, ook de school kan winnen. De hoofdprijs is namelijk een Rational VarioCookingCenter t.w.v. €13.900,-. Inschrijving Inschrijven voor de wedstrijd kan tot en met 20 oktober 2019 via de website. Daar is ook alle informatie over het prijzenpakket te vinden. Bron: @FoodClicks Wedstrijd - Rational Nederland organiseert samen met een aantal partners een kookwedstrijd ‘Generational Flavours’ voor alle koksopleiding. Bij de wedstrijd draait het om de smaak van de jongeren. Centraal dus de vraag: Wat kook jij als je familie of vrienden over de vloer komen en je indruk wil maken? Jonge kooktalenten die mee willen doen, moeten een team samenstellen uit drie leerlingen van hetzelfde niveau. Gezamenlijk moeten zij drie gerechten samenstellen, die de smaak van het team vertegenwoordigt. In de eerste ronde is een foto met een beschrijving van het gerecht voldoende. Maar tijdens de halve finale moeten de gerechten gemaakt worden voor de jury. De teams die daarna overblijven gaan door naar de finale op de Horecava in Amsterdam, begin volgend jaar. De jury De jury bestaat uit: Thijs Meliefste van restaurant Meliefste (Gault&Millau 17/20), Fjeze Fur, rapper, instagrammer en kookgek en René Staartjes, voormalig BiB Gourmand chef-kok en thans werkzaam als kooktechnisch adviseur voor Rational. Partners die samen met Rational de wedstrijd opzetten: Vanilla Venture, Natuurlijk Vers, Meiko, Bresc, Meindersma, Yama Food en Nice to Meat. Niet alleen het deelnemende team wint een ‘smakelijk’ prijzenpakket, ook de school kan winnen. De hoofdprijs is namelijk een Rational VarioCookingCenter t.w.v. €13.900,-. Inschrijving Inschrijven voor de wedstrijd kan tot en met 20 oktober 2019 via de website. Daar is ook alle informatie over het prijzenpakket te vinden. Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Marco van der Wijngaard net niet in wereldfinale Bocuse d’Or
Wedstrijd - Het Nederlandse Bocuse d’Or team met chef Marco van der Wijngaard en commis Stijn de Jong (beiden Sterklas) zijn er net niet in geslaagd om een plek te winnen in de wereldfinale van Bocuse d’Or. Het team kreeg een penalty en eindigde ondanks een goede prestatie tijdens de Europese finale in het Noorse Trondheim de 11de...
Lees berichtVakbeurs Foodspecialiteiten blijft inspireren
Vakbeurzen – Kaassoorten waren er in overvloed, maar de Vakbeurs Foodspecialiteiten in de Expo Houten biedt nog zoveel meer voor wie op zoek is naar onderscheidende producten. Twee dagen lang konden foodspecialisten zich oriënteren op de markt voor fijne vleeswaren, tapas, wijnen en andere specialiteiten. Een beurs voor fijnproevers.
Lees berichtNice to Meat in de race voor beste steak ter wereld
Verkiezing - De Nederlandse horecaslagerij en vleesimporteur Nice to Meat in Almere is vorige week tijdens de internationale World Steak Challenge – de ‘Oscars voor steaks’ – volop in de prijzen gevallen. Een tachtigkoppige vakjury van slagers en chefs bekroonde de inzendingen van Nice to Meat met maar liefst acht gouden medailles, twee zilveren medailles en een bronzen medaille. Uit de winnaars...
Lees berichtProFri haalt met Rational 50-ste partner binnen
Cafetaria – Vakvereniging ProFri haalde onlangs met Rational de vijftigste partner binnen. ProFri-directeur Frans van Rooij ziet de mijlpaal als signaal dat er steeds meer herkenning en erkenning komt voor de inzet die de vereniging levert voor de frituurbranche.
Lees berichtRutger van der Hoeven wint prestigieuze kookwedstrijd
Wedstrijd - Rutger van der Hoeven heeft de vooraanstaande kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs van Chaîne des Rôtisseurs gewonnen. De souschef van restaurant Bridges in Amsterdam versloeg maandag 16 mei in Beverwijk vier jonge collega’s en mag in oktober Nederland vertegenwoordigen tijdens de internationale finale in Mexico.
Lees berichtRobbert de Veen maakt ‘s werelds duurste hamburger
Record - Robbert Jan de Veen van cafetaria De Daltons in Voorthuizen is er met zijn ‘The Golden Boy’ in geslaagd het officiële wereldrecord binnen te halen van de duurste hamburger ter wereld. The Golden Boy is een zeer exclusieve burger, gemaakt van Wagyu A5 vlees met onder andere Beluga kaviaar, Engelse cheddar van Wyke Farms en barbecuesaus gemaakt...
Lees bericht