Koppert Cress en Rungis maken Restaurant Groente Box voor AH


Actie – In samenwerking met Albert Heijn hebben de bedrijven Coppert Cress en Rungis een box ontwikkeld met daarin verse producten die normaal gesproken alleen verkrijgbaar zijn in de horeca. De ‘culinaire’ Restaurant Groente Box is uitsluitend verkrijgbaar bij alle AH XL-locaties.

Langzaam maar zeker laat na de eerste hamsterperiode ook het supermarktkanaal zien oog te hebben voor de problemen binnen foodservice. Zochten eerder Coop en cateraar Hutten elkaar op met een aantal kwaliteitsmaaltijden, nu vinden ook de twee foodservicebedrijven Rungis en Koppert Cress elkaar in een culinair initiatief met Albert Heijn. De Restaurant Groente Box bevat een selectie van bijzondere groenten die normaal gesproken exclusief zijn voor chefs.

Koppert Cress en Rungis werken al jaren samen om bijzondere verse producten bij restaurants te leveren. Nu de horeca gesloten hebben de beide bedrijven het initiatief van de box opgepakt om de producten te redden. De verkoop van de box draagt wat dat betreft bij aan de continuïteit van de horecaleveranciers.

Video

De box zit vol met kleur, laat Rob Baan in een video weten. En ook op de website prijst hij de box aan: ‘Te beginnen met een bijzondere courgette van Courgette Fleur Zwinkels, die naast een gele ook courgettes met bloemen hebben. Vol van kleur zijn ook de radijsjes van JongFresh, kleine smaakbommetjes die makkelijk te gebruiken zijn in eigen keuken. Eminent staat in de gastronomie bekend om hun bijzondere selectie van tomaten, nu krijgt de consument thuis een klein inzicht in deze rijke wereld. De anijs paddenstoel uit Brabant heeft een zeer verrassende smaak en maakt menig chef jaloers.’

Culinair

Koppert Cress heeft zelf de cressen Shiso Purple (komijn) en de Vene Cress (lichte zuring) in de box zitten. Volgens Baan twee producten die erg bijzonder van smaak zijn. "Slechts met een klein blaadje wordt elk gerecht al naar een culinair niveau gebracht".

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Jan Ernst de Groot wordt Chief Sustainability Officer Ahold Delhaize

Benoeming  – Ahold Delhaize kondigt woensdag aan dat Jan Ernst de Groot is aangesteld als Chief Sustainability Officer (CSO). In deze nieuw gecreëerde functie zal hij verantwoordelijk zijn voor het succes van de integrale visie, strategie en doelstellingen van Ahold Delhaize met betrekking tot alle aspecten van ecologische duurzaamheid, gezond eten, sociale impact, ethiek, mensenrechten en bestuur.

Lees bericht


AH, Jumbo, Vrumona en Coca-Cola schaffen plastic handgreepjes af

Samenwerking – In een gezamenlijke boodschap maken Albert Heijn, Jumbo, Coca-Cola en Vrumona bekend dat zij stoppen met de plastic handgrepen op alle multiverpakkingen frisdrank en water zoals deze in Nederland worden aangeboden. De stap leidt tot besparing van bijna 40.000 kilo plastic en maakt meer dan 550.000 kilo plastic beter te recyclen.

Lees bericht

De Graaf Bakeries lanceert vegan frikandelbroodje met Nutri-Score B

Introductie – De Graaf Bakeries heeft een vegan frikandelbroodje ontwikkeld. Het broodje is exclusief voor Albert Heijn gemaakt en maakt onderdeel uit van de nieuwe generatie verse snacks op de bakkerij-afdeling van de retailer, passend bij de behoefte aan duurzame en plantaardige snack. Bovendien heeft het vegan frikandelbroodje een Nutri-Score B.

Lees bericht

AH gaat ‘persoonsgerichte maaltijden’ leveren

Formulenieuws  - Albert Heijn start een nieuwe maaltijdservice. Binnenkort verschijnen de eerste bezorgbusjes in het straatbeeld met de tekst ‘Maaltijd Thuis. Met aandacht bereid, met liefde gebracht.’ Het gaat om ‘persoonsgerichte’ maaltijden voor mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken in de keuken, of op zoek zijn naar gemak, aldus AH.

Lees bericht


AH gaat meer werk maken van gezonde voeding

Formulenieuws – Meer gezonde producten bij de kassa, een apart schap met gezondere tussendoortjes in de winkel en opname van de sportvoeding van de merken Body & Fit en Barebells. Albert Heijn wil meer werk maken van een gezondere leefstijl en past daarom een aantal zaken vanaf maandag aan.

Lees bericht

Meer foodconcepten bij vernieuwde AH Gelderlandplein

Formulenieuws – De vernieuwde Albert Heijn XL Gelderlandplein in Amsterdam heeft na een verbouwing de allernieuwste foodconcepten gekregen en tevens het grootste biologisch en glutenvrij assortiment. De supermarktketen zet hiermee de volgende stap op het gebied van vers, gemak en gezond. Klanten vinden er de Allerhande Keuken met Babacous, een sushibar die is uitgebreid met Aziatisch streetfood en een groot vega...

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid