Kwalitaria Délifrance De Beuk viert 25 jarig jubileum


Arie de Vroet is een Kwalitaria-ondernemer van het eerste uur

Formulenieuws – De cafetariaformule Kwalitaria bestaat meer dan 25 jaar en dus zijn er ook ondernemers van het eerste uur die een jubileum hebben te vieren. Kwalitaria Délifrance De Beuk in het Zuid-Hollandse Puttershoek is er eentje van.

Eigenaar Arie de Vroet is maar wat trots op de mijlpaal die hij deze maand met zijn cafetaria en lunchroom bereikt. In de afgelopen 25 jaar zag hij veel veranderen, ook in het assortiment. En die veranderingen vielen niet altijd in goede aarde.  De kleine gemeenschap Puttershoek moest wel even wennen aan de nieuwe snackbarketen bij de opening in 1997. De Vroet: In de ogen van sommige bewoners waren wij een vrij moderne zaak. We ontvingen een brief waarin stond dat men het idee had in een etalage of vissenkom te zitten, omdat er geen vitrage voor de ramen hing.” Ook het assortiment was vernieuwend. “Naast friet en snacks verkochten we pizzapunten. ‘Wat zijn dat voor koeken?’, kregen we te horen. Verder kon je lasagne en spareribs bestellen en we hadden het hele jaar door softijs en milkshakes. Dat was wel echt nieuw voor het dorp.”

Na een grote verbouwing werd de pizzaoven vervangen door een grotere bakwand en ging Vroets zich meer richten op lunch met belegde broodjes. Drie jaar later werd nog een keer verbouwd om de Délifrance shop-in-shop te integreren.  De Vroet: “Het aanbod is in de laatste jaren enorm uitgebreid. Met de belegde broodjes van Délifrance, maar ook met diverse soorten salades, friet specials, vegetarische gerechten en glutenvrije snacks. Maar het patatje oorlog met een frikandel speciaal is ook nog steeds te bestellen. Dat blijft voor mij toch wel de ultieme guilty pleasure.”

Bron: FFC/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Restaria roept formules op tot vereniging bij ProFri

Cafetaria – “De cafetariabranche moet gezamenlijk de handschoen oppakken om de sector toekomstbestendig te maken,” dat zegt Hans van Ballegooijen, formulemanager van Restaria. De formule verlengde het collectieve lidmaatschap bij de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) en roept andere formules op Restaria te volgen.

Lees bericht


Jonge ondernemer opent Kwalitaria Beren in Groningen

Formulenieuws – Voor de jonge ondernemer Sije Veenstra (26) is zijn droom, een eigen cafetaria, uitgekomen. Woensdag opende hij de deuren van Kwalitaria Beren in Groningen. Na een grote verbouwing staan hij met zijn team klaar om alle buurtbewoners te bedienen.

Lees bericht

ProFri Keurmerk voor Snackpoint De Passage in Wolvega

Cafetaria – ProFri-bestuurslid Marcel van Veen heeft onlangs het Goed Gefrituurd Keurmerk uitgereikt van de vakvereniging aan zijn collega Menno de Koe van Snackpoint de Passage in het Friese Wolvega. ProFri was in De Koe’s bedrijf te gast vanwege een regionale ledenbijeenkomst.

Lees bericht

‘Viswinkel’ in Dokkum wordt Kwalitaria De Leckerbeck

Formulenieuws – Winkel De Leckerbeck is al lange tijd een begrip in de Friese plaats, maar na 15 jaar hielden de bestaande ondernemers ermee op. Het ondernemersechtpaar Gerard en Marijke Dijkstra zag mogelijkheden en vormde de zaak om naar een Kwalitaria en breidde het assortiment uit met onder andere burgers, maaltijden en belegde broodjes.

Lees bericht


Antonio Stroes verkoopt deel Kwalitaria aan Antea

Formulenieuws – Antonio Stroes, oprichter en aandeelhouder van cafetariaformule Kwalitaria, heeft een deel van zijn aandelen verkocht aan investeringsmaatschappij Antea. Hiermee gaat het cafetariabedrijf een volgende fase in, die zich richt op overnames en ook gericht is op de zakelijke markt.

Lees bericht

FEBO maakt werk van Landelijke Opschoondag

Actie – Snackbarformule FEBO maakt werk van de Landelijke Opschoondag op 19 maart. Onder het motto ‘Door samen te werken bereik je meer’ roepen ze klanten en andere geïnteresseerden op een stukje van de straat of wijk op te ruimen.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid