Kwalitaria Délifrance De Beuk viert 25 jarig jubileum


Arie de Vroet is een Kwalitaria-ondernemer van het eerste uur

Formulenieuws – De cafetariaformule Kwalitaria bestaat meer dan 25 jaar en dus zijn er ook ondernemers van het eerste uur die een jubileum hebben te vieren. Kwalitaria Délifrance De Beuk in het Zuid-Hollandse Puttershoek is er eentje van.

Eigenaar Arie de Vroet is maar wat trots op de mijlpaal die hij deze maand met zijn cafetaria en lunchroom bereikt. In de afgelopen 25 jaar zag hij veel veranderen, ook in het assortiment. En die veranderingen vielen niet altijd in goede aarde.  De kleine gemeenschap Puttershoek moest wel even wennen aan de nieuwe snackbarketen bij de opening in 1997. De Vroet: In de ogen van sommige bewoners waren wij een vrij moderne zaak. We ontvingen een brief waarin stond dat men het idee had in een etalage of vissenkom te zitten, omdat er geen vitrage voor de ramen hing.” Ook het assortiment was vernieuwend. “Naast friet en snacks verkochten we pizzapunten. ‘Wat zijn dat voor koeken?’, kregen we te horen. Verder kon je lasagne en spareribs bestellen en we hadden het hele jaar door softijs en milkshakes. Dat was wel echt nieuw voor het dorp.”

Na een grote verbouwing werd de pizzaoven vervangen door een grotere bakwand en ging Vroets zich meer richten op lunch met belegde broodjes. Drie jaar later werd nog een keer verbouwd om de Délifrance shop-in-shop te integreren.  De Vroet: “Het aanbod is in de laatste jaren enorm uitgebreid. Met de belegde broodjes van Délifrance, maar ook met diverse soorten salades, friet specials, vegetarische gerechten en glutenvrije snacks. Maar het patatje oorlog met een frikandel speciaal is ook nog steeds te bestellen. Dat blijft voor mij toch wel de ultieme guilty pleasure.”

Bron: FFC/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Hagu Horeca Groothandel in Best failliet

Faillissement - Hagu Horeca Groothandel in Best is door de rechtbank in Den Bosch failliet verklaard. De groothandel kon de betalingen bij leveranciers niet langer voldoen. Of de groothandel nog een doorstart gaat maken is niet bekend.

Lees bericht


Eetwinkel Selissen in Boxtel krijgt keurmerk Goed Gefrituurd

Cafetaria - Het vak- en bakmanschap van Eetwinkel Selissen in Boxtel is bekroond met het keurmerk Goed Gefrituurd van brancheorganisatie ProFri, de vakvereniging voor professionele frituurders. Onderneemster Jorien van der Pasch (34) kreeg het bijbehorende gevelschildje voor uitblinkend vakmanschap overhandigd door ProFri-directeur Frans van Rooij.

Lees bericht

Kritiek ProFri bij aftrap overheidscampagne Minder Wegwerpplastic

Verpakkingen – De bewustwordingscampagne 'Supporter van Schoon' over het verminderen van het gebruik van eenmalig plastic, heeft niet de steun van ProFri. De campagne is woensdag door Staatssecretaris Vivianne Heijnen van Milieu ludiek afgetrapt door een bakje friet te laten vullen in een zelf meegenomen bakje. De vakvereniging van frituurders heeft belangrijke bezwaren tegen wijze waarop wordt gecommuniceerd in de campagne.

Lees bericht

Kwalitaria opent vega pop-up store in Groningen

Formulenieuws – Vegataria dat is de naam van de eerste Kwalitaria, maar dan 100% vegetarisch. Deze eerste vegetarische pop-up store opent naar verwachting in juli in Groningen. Het cafetaria presenteert zichzelf als ‘Jouw nieuwe vega snack stek’.

Lees bericht


Kwalitaria wint twee Dutch Interactive Awards

Verkiezing - Kwalitaria heeft samen met Bluebird Day twee zilveren Dutch Interactive Awards in ontvangst mogen nemen voor het nieuwe online platform. Tijdens de uitreiking in de Beurs van Berlage werd zowel in de categorie Digitale Transformatie als in de categorie E-commerce een award gewonnen.

Lees bericht

Nederlandse cafetariasector groeit tot mei met 11%

Cafetaria – De Nederlandse cafetariasector is tot en met mei dit jaar met 11 procent gegroeid ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit kassadata van NTF op basis van 360 cafetaria’s, die gezamenlijk zo’n 20 procent marktaandeel hebben in de cafetariamarkt van zowel de verkopen offline als online.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid