Kwalitaria neemt franchiseformule Burger Business over


De oprichters van Burger Business samen met Antonio Stroes (2e van links) en Joep Leemans (uiterst rechts) van Kwalitaria

Overname - Per 1 januari 2023 is Kwalitaria de nieuwe eigenaar van franchiseformule Burger Business. De formule, die in 2015 is opgericht door jeugdvrienden Valentijn Prince en Daan van Loon, richt zich op het bezorgen van ambachtelijk bereide premium burgers. De formule telt vier vestigingen, in Tilburg, Breda, Eindhoven en Nijmegen. Januari 2023 wordt de eerste pilot gestart in Tilburg waar het beste van beide formules zichtbaar zal zijn.

Beide partijen zien door de overname veel voordelen. De drie franchisenemers (de locatie in Tilburg is company owned, red.) krijgen een organisatie achter zich, die meer zekerheden en groeimogelijkheden biedt. En de cafetariaformule Kwalitaria ziet op haar beurt kansen om voordeel te halen uit de uitstekende knowhow van het premium burgersegment. De premium burger is de kurk waar het bij Burger Business om draait en waar de formule meer dan gemiddeld succesvol in is.

Synergie

Kwalitaria ziet al jaren een toename in de verkoop van burgers. Voor de cafetariaformule, met ruim 135 vestigingen in Nederland, is dit dus een interessante productgroep om zich nog nadrukkelijk in te onderscheiden. Met de overname van Burger Business haalt Kwalitaria de kennis in huis om deze productgroep in 2023 verder door te ontwikkelen. Joep Leemans, algemeen directeur: “De overname past bij onze ambitie om onze leidende positie in de markt verder uit te bouwen. Maar bovenal geloven we van toegevoegde waarde te zijn voor de bestaande Burger Business klant en Burger Business franchisenemer.”

Burger Business by Kwalitaria

In januari zal gestart worden met een pilot in Tilburg om de beide formules met elkaar te verbinden: Het beste van premium burgers en het beste van Kwalitaria, zodat beide merken elkaar versteken. Een soort shop-in-shopconcept van Burger Business by Kwalitaria. Omdat Burger Business ook veel ervaring heeft op het gebied van vegetarische producten en vegetarische gerechten zijn voor Kwalitaria ook op dit terrein voordelen te behalen. De beide oprichters van Burger Business zullen de integratie gaan begeleiden. Plannen om de formule verder te laten groeien moeten zich nog verder ontwikkelen en zijn afhankelijk van deze pilot.

Logische stap

Valentijn Prince, oprichter van Burger Business: “Samen met jeugdvriend Daan ben ik 8 jaar geleden dit avontuur aangegaan. De overname door Kwalitaria zien we als een mooie, logische stap in dit avontuur. Het biedt de bestaande franchisenemers betere ondernemerskansen. Ze kunnen zo beter gebruik maken van de voordelen door schaalgrootte en de kennis van deze grotere franchiseorganisatie.”

Bron: Kwalitaria/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws50.000 euro voor Kinderen van de Voedselbank van Kwalitaria

Schenking – Met haar kindermenu maakt cafetariaformule Kwalitaria niet alleen kinderen bij Kwalitaria blij, maar ook kinderen die in armoede leven. Van elk verkocht kindermenu gaat er namelijk ook een donatie naar Stichting Kinderen van de Voedselbank. Zo kon het dat de 130 Kwalitaria ondernemers 50.000 euro konden overhandigen aan de stichting, die zich inzet tegen de maatschappelijke gevolgen van kinderarmoede in Nederland.

Lees bericht

Jonge ondernemer opent Kwalitaria Beren in Groningen

Formulenieuws – Voor de jonge ondernemer Sije Veenstra (26) is zijn droom, een eigen cafetaria, uitgekomen. Woensdag opende hij de deuren van Kwalitaria Beren in Groningen. Na een grote verbouwing staan hij met zijn team klaar om alle buurtbewoners te bedienen.

Lees bericht

‘Viswinkel’ in Dokkum wordt Kwalitaria De Leckerbeck

Formulenieuws – Winkel De Leckerbeck is al lange tijd een begrip in de Friese plaats, maar na 15 jaar hielden de bestaande ondernemers ermee op. Het ondernemersechtpaar Gerard en Marijke Dijkstra zag mogelijkheden en vormde de zaak om naar een Kwalitaria en breidde het assortiment uit met onder andere burgers, maaltijden en belegde broodjes.

Lees bericht


Antonio Stroes verkoopt deel Kwalitaria aan Antea

Formulenieuws – Antonio Stroes, oprichter en aandeelhouder van cafetariaformule Kwalitaria, heeft een deel van zijn aandelen verkocht aan investeringsmaatschappij Antea. Hiermee gaat het cafetariabedrijf een volgende fase in, die zich richt op overnames en ook gericht is op de zakelijke markt.

Lees bericht
© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid