Kwalitaria opent vega pop-up store in Groningen


Formulenieuws – Vegataria dat is de naam van de eerste Kwalitaria, maar dan 100% vegetarisch. Deze eerste vegetarische pop-up store opent naar verwachting in juli in Groningen. Het cafetaria presenteert zichzelf als ‘Jouw nieuwe vega snack stek’.

Formulebeheerder ffc wil met de Vegataria inspelen op de groeiende vraag naar vegetarische gerechten. Dat de eerste in Groningen zou komen stond al geruime tijd vast. Ook omdat er in de stad veel studenten wonen, maar ook omdat er een ondernemer zit die meer met duurzaamheid wilde. Ook voor Kwalitaria telt duurzaamheid. “Duurzaamheid is voor ons altijd al een belangrijk onderwerp geweest”, aldus Martijn Boone, marketing & sales manager bij Kwalitaria. Wat dat betreft sluit een locatie met een volledig vegetarisch assortiment dan ook aan bij die duurzaamheidsvisie.

Voor iedereen

Alles wat Vegataria aanbiedt is 100% vegetarisch en dat gaat verder dan enkel een vegetarische kroket en frikandel. Naast snacks is de menukaart gevuld met onder andere vegetarische burgers en friet specials met vega toppings, maar ook voor een romige milkshake of softijsje kun je er terecht. “De pop-up store is voor iedereen”, geeft Boone aan. “Niet alleen voor vegetariërs, maar voor alle Groningers die willen proeven hoe lekker vegetarisch snacken kan zijn.”

Half juli

Op dit moment worden de laatste voorbereidingen getroffen in de zaak aan de Oude Kijk in ’t Jatstraat zodat, naar verwachting, vanaf half juli iedereen kan komen genieten van de vegetarische gerechten. De locatie is straks zeven dagen per week geopend en gaat ook bezorgen. De pop-up store blijft in ieder geval een jaar open. “Wanneer het een succes wordt gaan we kijken naar andere mogelijke locaties in Nederland”, laat Boone weten.

Bron: Kwalitaria/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Kwalitaria’s pop-up store Vegataria sluit de deuren

Formulenieuws - Vegataria, het volledige vegetarische cafetaria van Kwalitaria, sluit per 1 december de deuren. De pop-upstore in Groningen, die sinds afgelopen zomer open was, kende het assortiment van een Kwalitaria maar dan 100% vegetarisch. De ‘vega snack stek’, zoals Vegataria zichzelf presenteerde, werd positief ontvangen, maar kende toch onvoldoende klanten.

Lees bericht


Kwalitaria Prinsenland verkozen tot Kwalitaria van het Jaar

Formulenieuws - Kwalitaria Prinsenland uit Rotterdam mag zich een jaar lang Kwalitaria van het Jaar noemen. Na beoordelingen van een vakjury, mystery visits en een stemronde, werd tijdens de jaarlijkse Ondernemersdag van de cafetariaformule de winnende vestiging van 2023 bekend gemaakt. Trotse ondernemer Gianmarco Tutone nam de gouden bezorgfiets en wisseltrofee in ontvangst.

Lees bericht
© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid