Kwalitaria opent vier nieuwe vestigingen in 2 maanden


Formulenieuws – De cafetariaformule Kwalitaria groeide de afgelopen twee maanden met vier nieuwe vestigingen. Na de opening van Kwalitaria Hobbemakade in Amsterdam en Kwalitaria Bussum afgelopen week staat de teller op vier openingen in twee maanden tijd.

In totaal telt Kwalitaria nu ruim 135 vestigingen in heel Nederland. Martijn Boone, die bij formulehuis FFC eindverantwoordelijk is voor de marketing en sales: “Ons nieuwe take-away en delivery-concept helpt ons om te groeien. Omdat alles tegenwoordig draait om afhalen en bezorgen, heeft een nieuwe vestiging minder vierkante meters en niet per se een A-locatie nodig. En dat betekent ook dat er minder financiële middelen nodig zijn om te starten.”

Tweede zaak eenvoudiger

Het nieuwe take-away en delivery-concept maakt ook de stap naar een tweede vestiging eenvoudiger. Zo is de in september geopende Kwalitaria Barentsz de tweede vestiging voor Gianmarco Tutone. “Ik liep al een tijd met de wens rond om, naast mijn zaak in Rotterdam, nog een Kwalitaria te openen”, aldus de jonge ondernemer. “Door het nieuwe concept is deze wens sneller uitgekomen dan gedacht. Mijn nieuwe, compacte zaak in Capelle aan den IJssel is vooral gericht op bezorgen en afhalen en heeft een speciaal gedeelte waar je ambachtelijk schepijs kunt halen.”

Ruime Kwalitaria blijft

Het nieuwe concept betekent niet dat het bestaande Kwalitaria 4.0-concept, dat zich kenmerkt door de restaurantomgeving, vaarwel wordt gezegd. Dit concept voldoet nog steeds aan de wensen op het gebied van eten en drinken, vinden ook kersverse Kwalitaria-ondernemers Chris Lich en Jan van der Weele. Zij openden in augustus een gloednieuwe, ruim opgezette Kwalitaria Délifrance vestiging in Winschoten. “We wilden iets neerzetten wat er in deze buurt nog niet is”, aldus het ondernemersduo. “Van ambachtelijke hamburgers, heerlijke broodjes en verse salades tot een stamtafel waar koffie gedronken kan worden. En dat alles in een ruime zaak met een groot buitenterras.”

Meer openingen

Voor de komende periode staan er voor Kwalitaria nog meer openingen op de planning. “Het doel is om dit jaar vijftien nieuwe vestigingen te hebben geopend, we zijn heel goed op weg”, aldus Martijn Boone.

Bron: FFC/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsProFri pleit bij VWS voor breed gedragen werkgroep overgewicht

Politiek  - ProFri, de vakvereniging voor professionele frituurders, wil samen met andere foodbranches en belangenclubs op het gebied van voeding en gezondheid een werkgroep vormen om overgewicht in ons land in te dammen. Dit voorstel deed ProFri tijdens ambtelijk vooroverleg dat gisteren op het ministerie van volksgezondheid (VWS) is gevoerd.

Lees bericht


Kwalitaria neemt franchiseformule Burger Business over

Overname - Per 1 januari 2023 is Kwalitaria de nieuwe eigenaar van franchiseformule Burger Business. De formule, die in 2015 is opgericht door jeugdvrienden Valentijn Prince en Daan van Loon, richt zich op het bezorgen van ambachtelijk bereide premium burgers. De formule telt vier vestigingen, in Tilburg, Breda, Eindhoven en Nijmegen. Januari 2023 wordt de eerste pilot gestart in Tilburg waar het beste van...

Lees bericht


Keurmerk Goed Gefrituurd voor Lekkerrr en De Daltons

Erkenning - Het vakmanschap en bakmanschap van Jan-Willem Voet is bekroond met het keurmerk Goed Gefrituurd van brancheorganisatie ProFri, de vakvereniging voor professionele frituurders. Voets bedrijf Lekkerrr Hoogzandveld in het gelijknamige winkelcentrum in Nieuwegein mag het bijbehorende keurmerkschildje nu uitdragen. Net als Robbert Jan de Veen van de Daltons in Voorthuizen.

Lees bericht

Sligro-formule Plaza na rebranding klaar voor verdere groei

Formulenieuws - Plaza , een soft-franchise formule van Sligro, heeft een flinke metamorfose ondergaan. Na een volledige rebranding gaan tientallen ondernemers, verspreid door het hele land, fris en eigentijds de toekomst tegemoet. De formule heeft ook een nieuwe slogan: ’Lekker bij ons. Plaza’.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid