Kwalitaria opent vier nieuwe vestigingen in 2 maanden


Formulenieuws – De cafetariaformule Kwalitaria groeide de afgelopen twee maanden met vier nieuwe vestigingen. Na de opening van Kwalitaria Hobbemakade in Amsterdam en Kwalitaria Bussum afgelopen week staat de teller op vier openingen in twee maanden tijd.

In totaal telt Kwalitaria nu ruim 135 vestigingen in heel Nederland. Martijn Boone, die bij formulehuis FFC eindverantwoordelijk is voor de marketing en sales: “Ons nieuwe take-away en delivery-concept helpt ons om te groeien. Omdat alles tegenwoordig draait om afhalen en bezorgen, heeft een nieuwe vestiging minder vierkante meters en niet per se een A-locatie nodig. En dat betekent ook dat er minder financiële middelen nodig zijn om te starten.”

Tweede zaak eenvoudiger

Het nieuwe take-away en delivery-concept maakt ook de stap naar een tweede vestiging eenvoudiger. Zo is de in september geopende Kwalitaria Barentsz de tweede vestiging voor Gianmarco Tutone. “Ik liep al een tijd met de wens rond om, naast mijn zaak in Rotterdam, nog een Kwalitaria te openen”, aldus de jonge ondernemer. “Door het nieuwe concept is deze wens sneller uitgekomen dan gedacht. Mijn nieuwe, compacte zaak in Capelle aan den IJssel is vooral gericht op bezorgen en afhalen en heeft een speciaal gedeelte waar je ambachtelijk schepijs kunt halen.”

Ruime Kwalitaria blijft

Het nieuwe concept betekent niet dat het bestaande Kwalitaria 4.0-concept, dat zich kenmerkt door de restaurantomgeving, vaarwel wordt gezegd. Dit concept voldoet nog steeds aan de wensen op het gebied van eten en drinken, vinden ook kersverse Kwalitaria-ondernemers Chris Lich en Jan van der Weele. Zij openden in augustus een gloednieuwe, ruim opgezette Kwalitaria Délifrance vestiging in Winschoten. “We wilden iets neerzetten wat er in deze buurt nog niet is”, aldus het ondernemersduo. “Van ambachtelijke hamburgers, heerlijke broodjes en verse salades tot een stamtafel waar koffie gedronken kan worden. En dat alles in een ruime zaak met een groot buitenterras.”

Meer openingen

Voor de komende periode staan er voor Kwalitaria nog meer openingen op de planning. “Het doel is om dit jaar vijftien nieuwe vestigingen te hebben geopend, we zijn heel goed op weg”, aldus Martijn Boone.

Bron: FFC/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Délifrance Vlissingen integreert Kwalitaria voor take away & delivery

Formulenieuws  – Wie trek heeft in een burger, snack of frietje kan vanaf nu bij Délifrance in het centrum van Vlissingen terecht. Sinds vorige week is de cafetariaformule Kwalitaria namelijk geïntegreerd in de broodjeszaak. Door beide formats te combineren hoopt eigenaar Werner van Damme en zijn partner Jorden Kolditz een breder publiek aan te spreken.

Lees berichtNauta plaatst bij zijn derde Kwalitaria de keuken achterin

Cafetaria’s - Drie Kwalitaria’s heeft cafetariaondernemer René Nauta nu. Maar met de opening van zijn locatie in Bodegraven is toch iets bijzonders aan de hand; de kenmerkende vitrine is achterwege gelaten en de bakwand in de keuken achterin is een beetje uit het zicht geïnstalleerd. Handiger met bezorgen en meer rust in de zaak.

Lees bericht

Minimarkt en takeayay bij Rotterdamse boekhandel Donner

Shopconcept – Bij de Rotterdamse boekhandel Donner kun je voortaan ook boodschappen doen. Boodschappen doen. Op de begane grond van het boekenwalhalla op de Coolsingel is een minimarkt ingericht met verse producten die ambachtelijk zijn bereid door ondernemers uit de buurt.

Lees bericht


Family start pilot met bestelzuil in Heemskerk

Formulenieuws - FHC Formulebeheer en Foodticket zijn dit voorjaar een samenwerking gestart om het online bestelplatform te optimaliseren. Deze week werd daarin eerste stap gezet met de plaatsing van de eerste orderkiosk. Family-ondernemer Sander Koenekoop had de primeur.

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid