La Place krijgt grotere rol in Jumbo-formule


Formulenieuws – La Place heeft een goed jaar achter de rug en wist de omzet met 21 procent te laten groeien naar meer dan 150 miljoen euro. Daarnaast wil moederbedrijf Jumbo meer beleving in de supermarkten en bij La Place. Bij die eerste doelstelling gaat La Place een belangrijke rol spelen. Voor dit jaar heeft de restaurantketen de ambitie uitgesproken uit tot de nummer één in ‘good food fast’ Het afgelopen jaar groeide de keten met 8 restaurants, in onder meer Enschede, Haarlem, de Efteling en Madrid. De locaties van La Place zitten verder in warenhuizen van Hudson Bay, langs de snelweg en op luchthavens en in treinstations. Op dit soort plekken verwachten we komende jaren nog flink te kunnen groeien,” zegt CEO Frits van Eerd van Jumbo in een toelichting. “We willen ons nadrukkelijk onderscheiden met ‘good food fast’. Onze gasten geven aan die benadering erg op prijs te stellen. In 2019 beantwoorden we deze behoefte met een verfijnder assortiment en verrassende productinnovaties. Zo werken we doelbewust aan onze ambitie om de nummer één te worden in deze markt.” De cijfers van La Place maken onderdeel uit van de cijfers van de Jumbo Groep Holding die vandaag bekend werden gemaakt. Met een omzetgroei van 9,6% heeft de groep een sterk 2018 afgesloten. In totaal werd er een consumentenomzet van €7,817 miljard gerealiseerd. De supermarktketen van Jumbo nam hiervan met €7,405 miljard het grootste gedeelte voor haar rekening. De overname van de 23 EMTÉ supermarkten van Sligro halverwege het jaar zorgde voor een extra €262 miljoen. La Place, zoals gezegd, voegde daar nog eens €150 miljoen aan toe. Dubbele van de marktgroei Door de ombouw van 23 EMTÉ supermarkten, de opening van nog eens 12 nieuwe Jumbo vestigingen en 2 sluitingen groeide het winkelbestand met 33 naar een totaal van 618. Als onderdeel daarvan gingen in 2018 3 nieuwe vestigingen van Jumbo Foodmarkt en eveneens 3 van het gemakswinkelconcept Jumbo City open. Jumbo zag hierdoor haar marktaandeel op de Nederlandse markt stijgen tot ruim 20%. De autonome omzetgroei van de bestaande winkels lag in 2018 met 3,8% op circa het dubbele van de marktgroei van 2% (bron: GfK, week 50). Bij de presentatie van de jaarcijfers geeft het concern aan dat zij ervaart dat klanten steeds meer belangstelling hebben voor winkelgemak en een onderscheidend aanbod van lekker en gezond eten. Daarom wil het bedrijf de beleving rondom deze thema’s nadrukkelijker gaan toepassen in haar zogeheten omnichannel strategie. Om het winkelbestand te laten aansluiten bij deze beleving rondom food, worden de bestaande Jumbo vestigingen stapsgewijs verder gemoderniseerd. Zo zijn afgelopen jaar op verschillende locaties verkooppunten voor versbereide maaltijden en nieuwe meubels met bijzonder brood van La Place verschenen. Jumbo Food College powered by La Place “Jumbo heeft altijd de focus op de klant gehad en is zo met de wensen en behoeften van de klant meegegroeid,” zegt Van Eerd. “Als eerste supermarktketen zijn wij enkele jaren terug in de Jumbo Foodmarkt de heerlijkste verse gerechten gaan bereiden. Met La Place hebben we nog meer culinaire expertise in huis gehaald. De kruisbestuiving tussen Jumbo en La Place is een succes en daarom gaan we dit ook steeds meer benutten in onze reguliere winkels en in Jumbo City. We zetten zo een beweging in van foodretail naar foodbeleving.” Om die reden openen Jumbo en La Place in 2019 gezamenlijk het Jumbo Food College, een kennis- en opleidingscentrum van en voor collega’s van Jumbo en La Place gericht op innovatie en inspiratie op het gebied van lekker en gezond eten. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Eerste nieuwe La Place in 2020 bij foodcourt A28

Formulenieuws – La Place opende vanochtend in Harderwijk de eerste nieuwe La Place van 2020. Na het sluiten van de elf restaurantvestigingen binnen het failliete warenhuis Hudson’s Bay was deze nieuwe locatie weer een lichtpuntje. Ook omdat het pand volledig nieuw kon worden neergezet.

Lees bericht





Winst Sligro daalt een kwart in transitiejaar

Groothandel – De winst van groothandel Sligro is het afgelopen jaar met een kwart gedaald. De groothandel uit Veghel wist over 2019 een winst van 34 miljoen euro te realiseren. Stijgende kosten in de logistiek, lagere bestellingen bij de ‘Heineken-klanten’  en opstartverliezen in België hebben in belangrijke mate voor het drukkend resultaat gezorgd in dit ‘transitiejaar’. Sligro stond vorig jaar voor diverse ingrijpende...

Lees bericht

Walter Seib (HMSHost) nieuwe voorzitter FSIN

Benoeming – Op 14 januari heeft bestuursvoorzitter Paul Bringmann van het Foodservice Instituut Nederland (FSIN) zijn taken overgedragen aan Walter Seib van HMSHost. Hij deed dat tijdens het traditionele brunchcongres in Amsterdam bij de Horecava. Paul Bringmann was de afgelopen zes jaar voorzitter van het FSIN. Onder zijn voorzitterschap is het FSIN fors gegroeid. Bringmann was de founder van restaurantketen, en foodservicebedrijf...

Lees bericht



© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid