La Place Leiderdorp heropent onder de vlag van franchiseketen Gr8


La Place Leiderdorp

Formulenieuws – De La Place-locatie in Leiderdorp opent op maandag 31 mei onder de vlag van Gr8 Investments. GR8 wordt daarmee net als horecabedrijf Vermaat ook franchisenemer van de La Place-formule. De groep nam eerder ook het La Place restaurant in Bergen op Zoom over.

Gr8 Investments is opgericht door Bas en Bob van den Nieuwenhuyzen en Martien Heinrichs. Naast de overname van verschillende La Place-vestigingen voeren zij de franchiseformule van Burger King en zijn zij eigenaar van de licentie van Starbucks en zeven hotels. De oprichters zijn kleinkinderen van Van der Valk-oprichter Gerrit van der Valk. De groep heeft ook hotels in Nederland, Duitsland en Curaçao.

Colette Cloosterman-van Eerd, CCO van Jumbo en verantwoordelijk voor La Place, is verheugd met de samenwerking. “Ik ben blij dat we groei kunnen realiseren en onze La Place formule nog sterker neer kunnen zetten door ook met franchisepartners samen te werken, zoals met Vermaat en Gr8. Gr8 heeft in korte tijd een uitstekende staat van dienst opgebouwd in Nederland.” Dezelfde enthousiaste geluiden klinken aan de kant van de Gr8. “Met de heropening van La Place in Leiderdorp bereiken we dit jaar alweer een bijzondere mijlpaal na de overname van het La Place restaurant in Bergen op Zoom”, aldus Diederik Leijten, operationeel manager van Gr8.“

Steeds meer restaurantlocaties van La Place komen in handen van externe partijen. eerder nam horecabedrijf Vermaat de exploitatie over van 44 La Plcae-resturants. De exploitatie van een aantal Express-vestigingen en locaties op high traffic-punten zoals stationsgebieden blijft de La Place-organisatie vooralsnog zelf doen.

Centraal marktplein

In het concept van La Place draait het om lekker, goed en vers eten waarbij de nadruk ligt op smaak en zintuigelijke verleiding, snelheid en gemak. La Place in Leiderdorp heeft een centraal marktplein met open keuken en verschillende kramen waar de gerechten worden bereid. De medewerkers bereiden de eigen, unieke recepten van La Place onder de ogen van gasten. Zij gebruiken hiervoor verse, eerlijke en waar mogelijk biologische ingrediënten. Bezoekers kunnen dagelijks terecht voor ontbijt, lunch, diner en lekkers tussendoor. Tevens is er vergaderruimte. Gasten zijn straks ook met de boot welkom. De aanlegsteiger bij het restaurant wordt opgeknapt, zodat ook langsvarende boten er kunnen aanmeren. Het restaurant aan de A4 in Leiderdorp biedt ruimte aan 260 gasten en op het terras is plaats voor 109 bezoekers.

La Place heeft naast 60 vestigingen in Nederland ook locaties in de Verenigde Staten, Canada, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk en Duitsland. Begin 2016 is de foodserviceformule overgenomen door Jumbo Groep Holding B.V.

Bron: La Place/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Jubilerend Marketing4Results organiseerde zes impactvolle sessies

Jubileum – Marketing4Results bestaat vijftien jaar. Voor het marketingbureau voor foodservice reden iets waardevols te organiseren. Het werden zes sessies gewijd aan een betekenisvolle economie. Thema’s als plasticreductie, voedselverspilling, onderwijs en true pricing kwamen voorbij, met vooral schokkende cijfers. De foodsector staat voor uitdagingen en wel op korte termijn.

Lees bericht


Jumbo presteert goed, het wachten is op La PLace

Cijfers - Jumbo doet op alle fronten goede zaken, alleen de coronamaatregelen blijven de La Place-restaurants parten spelen. De omzet over het eerste half jaar nam vrijwel volledig autonoom toe met 5,3% ten opzichte van eerste helft 2020 en kwam uit op €5,36 miljard. Een stijging met €268 miljoen. Omdat de groei van 5,3% hoger is dan de gemiddelde marktgroei in de sector van circa 5%,...

Lees bericht

Bar Bistro Saam van Vermaat in MECC opent in september

Congres – MECC Maastricht opent in september Bar Bistro Saam. De opening van het restaurant vindt gelijktijdig plaats met de officiële opening van het vernieuwde congrescentrum. Bar Bistro Saam wordt geëxploiteerd door Vermaat. Woensdag 7 juli werd de samenwerking tussen Vermaat Groep en MECC Maastricht ondertekend.

Lees bericht

Jumbo gaat samenwerken met Makro in zakelijke markt

Samenwerking - Jumbo Supermarkten en foodservicegroothandel Makro bundelen vanaf deze maand hun krachten om zakelijke klanten van Jumbo beter te kunnen bedienen. Dat laten beide bedrijven maandag weten. Met de samenwerkingsovereenkomst worden bijna duizend artikelen uit het assortiment van Makro aan het zakelijke online winkelkanaal van Jumbo toegevoegd.

Lees berichtInstockMarket verdubbelt capaciteit na corona

Voedselverspilling – InstockMarket, een online horeca groothandel in geredde voedselproducten, heeft geïnvesteerd in technologie en vierkante meters waardoor een groter aantal boeren, telers en producenten met reststromen zich kan aansluiten. Door de uitbreiding kunnen 400 horecaklanten in heel Nederland nu duurzamer koken.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid