La Place moet kwart van de filialen sluiten


La Place op het nieuwe foodcourt in Harderwijk aan de A28 heeft nu ook een Take Away

Formulenieuws – Restaurantketen la Place moet een kwart van de bijna honderd filialen sluiten. Dat meldt de Telegraaf. De werknemers van het bedrijf worden daarover maandagavond ingelicht.

De ingreep wordt bevestigd door cfo Ton van Veen van Jumbo, die eigenaar is van de restaurantketen. Volgens Van Veen vallen er geen ontslagen onder de 480 medewerkers. Er wordt gezocht naar oplossingen voor alle mensen. Tijdens de lockdown van de horeca in het kader van de bestrijding van het coronavirus werden La Place-medewerkers ook al ingezet bij Jumbo-supermarkten.

Volgens Van Veen betekent de sluiting van een aantal locaties niet het einde van La Place, maar pijnlijk is de ingreep wel. Van de 80 filialen in Nederland zouden er 23 dicht gaan. Daaronder zijn verschillende vestigingen, locaties langs snelwegen, maar ook in winkelcentra en in binnensteden.

Jumbo kocht de restaurants van La Place begin 2016. De keten was toen succesvol, maar maakte onderdeel uit van het failliete warenhuis V&D. Na opstart van de keten werd La Place ook getroffen door het plotselinge vertrek van Hudson’s Bay, waarin de restaurantketen diverse filialen had gevestigd. Nu is het vooral de coronaperiode die het bedrijf in de zwaar weer heeft gebracht. Volgens mediaberichten zou La Place maandelijks 6 tot 7 miljoen euro verlies draaien. De afgelopen periode zijn verschillende filialen weer opengegaan, maar de helft zou nog steeds gesloten zijn. De filialen die openblijven openen de deuren naar verwachting in september.

Restaurants van La Place die gaan sluiten:

– Apeldoorn De Brink A50

– Arnhem Johnny van Doornplein

– Bergen op Zoom De Parade

– Breda Hazeldonk A16

– Den Haag Megastores

– Emmen Monetpassage

– Gouda De Markt

– Heerlen Berden

– Hellevoetsluis Struytse Hoeck

– Hendrik Ido Ambacht Sandelingen A16

– Hilversum Arendstraat

– Holten Struik A1

– Hulst Morres Wonen

– Leiderdorp A4

– Middelburg Mortiere

– Nederweert Noord Meiberg A2

– Nieuwegein City Plaza

– Nieuwegein De Kroon A27

– Oosterhout Arendshof

– Rotterdam Oude Binnenweg

– Veenendaal Bloemheuvel A12

– Veenendaal Corridor

– Zevenaar A12

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags: la place

Gerelateerd nieuws

La Place sluit 23 eigen filialen, maar is succesvol met takeaway

Formulenieuws - De 23 La Place-locaties die Jumbo gaat sluiten zijn allemaal eigen filialen. De locaties in handen van de franchisers, zoals Schiphol en de Fashion Outlet Center in Roermond van HMSHost, blijven open. Franchisers zijn ook geenszins van plan deze La Place restaurants te beëindigen. Ook de takeaway-activiteiten, die tijdens de coronaperiode zijn opgestart en recent zijn uitgebreid, verlopen...

Lees bericht

La Place opent 20 locaties en breidt take-aways uit

Formulenieuws – De versoepeling van de horecamaatregelen biedt ook La Place meer ruimte. Vanaf vandaag, woensdag 3 juni, heropent de restaurantketen 20 La Place restaurants de deuren voor maximaal 30 gasten en start het ook nog eens op een viertal locaties met take-away.  La Place had deze service al op 9 locaties.

Lees bericht

Vier nieuwe Take Away-locaties erbij voor La Place

Formulenieuws - Harderwijk, Rotterdam, Eindhoven en Apeldoorn zijn de locaties die La Place extra heeft geopend voor Take Away. De restaurantketen had al aangekondigd vaart te willen zetten met het uitbreiden van afhaalmogelijkheden bij de bestaande locaties.

Lees bericht
Eerste nieuwe La Place in 2020 bij foodcourt A28

Formulenieuws – La Place opende vanochtend in Harderwijk de eerste nieuwe La Place van 2020. Na het sluiten van de elf restaurantvestigingen binnen het failliete warenhuis Hudson’s Bay was deze nieuwe locatie weer een lichtpuntje. Ook omdat het pand volledig nieuw kon worden neergezet.

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid