La Place opent ook tweede vernieuwde locatie binnen HEMA


De vernieuwde La Place-locatie op de eerste etage in de HEMA in Alkmaar

Formulenieuws – Na Hilversum opende aan de Langestraat 72 in Alkmaar La Place donderdag de tweede vestiging van het vernieuwde restaurantconcept in een Hema. Op deze locatie van La Place geen buffet, maar een food- en barista bar, waar bestellingen worden opgenomen en ter plekke vers worden bereid. Ook kunnen gasten in het restaurant via een QR-code een bestelling plaatsen, direct afrekenen en de bestelling aan tafel ontvangen. Zelfs de borden hoeven de gasten niet meer zelf op te ruimen.

Het nieuwe restaurant, met 110 zitplaatsen, bezorgt gasten een echte foodbeleving op diverse manieren, zo laat La Place weten. Vooralsnog blijft het bij twee testlocaties om te zien hoe La Place wordt ontvangen binnen de HEMA. Dat de twee Nederlandse formules de handen in één slaan is niet verwonderlijk, omdat beide formules elkaar versterken.

Nieuwe gerechten

Het menu van La Place in het nieuwe concept biedt zowel klassiekers aan als nieuwe favorieten. Gasten kunnen nog steeds terecht voor de welbekende maaltijdsalades, sappen en broodjes met kruidenroomkaas, maar ook voor een tal van nieuwe gerechten. Zo heeft de nieuwe La Place plaatpizza’s op het menu staan met bijvoorbeeld zalm, kip of gegrilde groenten, en vegetarische pita’s met falafel of paprika en feta.

Bread pudding

La Place wil in de nieuwe locaties ook meer vertellen over de stappen die het bedrijf zet op gebied van duurzaamheid. Dat gebeurt deels door de gesprekken tussen gasten met de medewerkers, maar wordt ook ondersteund door de digitale schermen boven het assortiment. Zo zijn de paddenstoelen uit de ragout van La Place bijvoorbeeld gekweekt op 'circulaire koffiedrab', en worden de overgebleven croissants gebruikt in een huisgemaakte bread pudding. Verder is logischerwijs op deze HEMA-locatie de tompouce toegevoegd.

Bron: La Place/@FoodClicks

De La Place-locatie in de HEMA-vestiging in Almaar die in augustus sluit en wordt omgebouwd

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Bas Roelofs volgt Eric Bras op bij Signature Foods

Persoonlijk - Erik Bras gaat terugtreden als ceo van Signature Foods, een bedrijf met de merken Johma, Heks’nkaas en Topking in Nederland. Begin volgend jaar zal hij worden opgevolgd door Bas Roelofs en Herman de Boer als cfo. Dat meldt FoodPersonality op basis van een brief van Bras aan relaties.

Lees bericht

Innovatief restwarmte-terugwinningsproject bij PMI

Duurzaamheid - Een bont gezelschap van ingenieurs en andere technici kwam onlangs samen bij Philip Morris-fabriek in Bergen op Zoom. Niet om de achtergronden te horen over de productie van de IQOS-heats die daar worden gemaakt, maar om de details te horen over uniek restwarmte-terugwinningsproject dat PMI samen met JOA Air Solutions uit Delft heeft opgezet.

Lees bericht

Albert Heijn Nederland behaalt B Corp certificering

Duurzaamheid - Albert Heijn Nederland heeft de B Corp certificering ontvangen. Dat heeft het Zaanse retailbedrijf maandag bekendgemaakt. Het behalen van de B Corp certificering ziet AH als een aanmoediging om op de ingeslagen weg naar verdere verduurzaming in te gaan.

Lees bericht


FHC Formulebeheer lanceert initiatief ‘Food in de Aarde’

Formulenieuws - FHC Formulebeheer lanceert een duurzaam initiatief onder de naam ‘Food in de Aarde’. Bedoeling is dat de organisatie met de aangesloten bedrijven het voor elkaar krijgt jaarlijks meer dan 1.000 bomen in Nederland te planten, in een bijdrage CO2-compensatie te realiseren voor het behoud van de aarde voor toekomstige generaties.

Lees bericht

Grolsch toont duurzame innovaties tijdens Dutch Design Week

Event - Koninklijke Grolsch opent tijdens Dutch Design Week (DDW) op het Ketelhuisplein in Eindhoven de deuren van het Grolsch Lab.  In de ruimte kunnen bezoekers op een interactieve manier kennismaken met de duurzame resultaten en initiatieven van de brouwerij uit Enschede. Van innovatieve verpakkingen tot verantwoord watergebruik.

Lees bericht



© 2025 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid