La Place opent ook tweede vernieuwde locatie binnen HEMA


De vernieuwde La Place-locatie op de eerste etage in de HEMA in Alkmaar

Formulenieuws – Na Hilversum opende aan de Langestraat 72 in Alkmaar La Place donderdag de tweede vestiging van het vernieuwde restaurantconcept in een Hema. Op deze locatie van La Place geen buffet, maar een food- en barista bar, waar bestellingen worden opgenomen en ter plekke vers worden bereid. Ook kunnen gasten in het restaurant via een QR-code een bestelling plaatsen, direct afrekenen en de bestelling aan tafel ontvangen. Zelfs de borden hoeven de gasten niet meer zelf op te ruimen.

Het nieuwe restaurant, met 110 zitplaatsen, bezorgt gasten een echte foodbeleving op diverse manieren, zo laat La Place weten. Vooralsnog blijft het bij twee testlocaties om te zien hoe La Place wordt ontvangen binnen de HEMA. Dat de twee Nederlandse formules de handen in één slaan is niet verwonderlijk, omdat beide formules elkaar versterken.

Nieuwe gerechten

Het menu van La Place in het nieuwe concept biedt zowel klassiekers aan als nieuwe favorieten. Gasten kunnen nog steeds terecht voor de welbekende maaltijdsalades, sappen en broodjes met kruidenroomkaas, maar ook voor een tal van nieuwe gerechten. Zo heeft de nieuwe La Place plaatpizza’s op het menu staan met bijvoorbeeld zalm, kip of gegrilde groenten, en vegetarische pita’s met falafel of paprika en feta.

Bread pudding

La Place wil in de nieuwe locaties ook meer vertellen over de stappen die het bedrijf zet op gebied van duurzaamheid. Dat gebeurt deels door de gesprekken tussen gasten met de medewerkers, maar wordt ook ondersteund door de digitale schermen boven het assortiment. Zo zijn de paddenstoelen uit de ragout van La Place bijvoorbeeld gekweekt op 'circulaire koffiedrab', en worden de overgebleven croissants gebruikt in een huisgemaakte bread pudding. Verder is logischerwijs op deze HEMA-locatie de tompouce toegevoegd.

Bron: La Place/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsSwinkels ontvangt ‘duurzaamste brouwerij award’

Award - Bij de World Beer Awards heeft Swinkels Family Brewers de titel ‘Sustainable brewery of the year’ gewonnen. In de Icons of Beer-competitie, een internationale organisatie die ook jaarlijks de beste bieren waardeert, worden brouwerijen geprezen die hun stempel op de bierindustrie drukken. De jury beoordeelt hierbij brouwerijen op hun innovativiteit en inzet op het gebied van duurzaamheid.

Lees bericht


Start vernieuwing HEMA-winkels op negen NS-stations

Formulenieuws - HEMA en NS hebben een overeenkomst getekend voor de verlenging van de winkels op negen grote stations. Deze overeenkomst geldt voor een periode van zeven jaar. Als onderdeel van de verlening worden de locaties aangepast met elementen uit de vier pilot-winkels zoals HEMA die begin dit jaar opende.

Lees berichtfritz-kola zet actie op voor skateboard van plastic doppen

Actie - fritz-kola, een frisdrankenmerk met focus op duurzaamheid, is een samenwerking aangegaan met het Nederlandse skateboardmerk WasteBoards. Samen zetten ze zich in voor #plasticfreejuly voor het recycling en hergebruik van grondstoffen en de strijd tegen plastic afval aan te gaan.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid