La Place opent ook tweede vernieuwde locatie binnen HEMA

Formulenieuws – Na Hilversum opende aan de Langestraat 72 in Alkmaar La Place donderdag de tweede vestiging van het vernieuwde restaurantconcept in een Hema. Op deze locatie van La Place geen buffet, maar een food- en barista bar, waar bestellingen worden opgenomen en ter plekke vers worden bereid. Ook kunnen gasten in het restaurant via een QR-code een bestelling plaatsen, direct afrekenen en de bestelling aan tafel ontvangen. Zelfs de borden hoeven de gasten niet meer zelf op te ruimen.
Het nieuwe restaurant, met 110 zitplaatsen, bezorgt gasten een echte foodbeleving op diverse manieren, zo laat La Place weten. Vooralsnog blijft het bij twee testlocaties om te zien hoe La Place wordt ontvangen binnen de HEMA. Dat de twee Nederlandse formules de handen in één slaan is niet verwonderlijk, omdat beide formules elkaar versterken.
Nieuwe gerechten
Het menu van La Place in het nieuwe concept biedt zowel klassiekers aan als nieuwe favorieten. Gasten kunnen nog steeds terecht voor de welbekende maaltijdsalades, sappen en broodjes met kruidenroomkaas, maar ook voor een tal van nieuwe gerechten. Zo heeft de nieuwe La Place plaatpizza’s op het menu staan met bijvoorbeeld zalm, kip of gegrilde groenten, en vegetarische pita’s met falafel of paprika en feta.
Bread pudding
La Place wil in de nieuwe locaties ook meer vertellen over de stappen die het bedrijf zet op gebied van duurzaamheid. Dat gebeurt deels door de gesprekken tussen gasten met de medewerkers, maar wordt ook ondersteund door de digitale schermen boven het assortiment. Zo zijn de paddenstoelen uit de ragout van La Place bijvoorbeeld gekweekt op 'circulaire koffiedrab', en worden de overgebleven croissants gebruikt in een huisgemaakte bread pudding. Verder is logischerwijs op deze HEMA-locatie de tompouce toegevoegd.
Bron: La Place/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Onverkocht La Place brood wordt Borrelbrood bij Jumbo Foodmarkt
Voedselverspilling – Jumbo introduceert tijdens de Verspillingsweek iets nieuws: Borrelbrood. Het gaat om onverkocht La Place brood van de vorige dag dat wordt belegd in de keukens van Jumbo Foodmarkten en vervolgens alsnog wordt verkocht.
Lees berichtSwinkels ontvangt ‘duurzaamste brouwerij award’
Award - Bij de World Beer Awards heeft Swinkels Family Brewers de titel ‘Sustainable brewery of the year’ gewonnen. In de Icons of Beer-competitie, een internationale organisatie die ook jaarlijks de beste bieren waardeert, worden brouwerijen geprezen die hun stempel op de bierindustrie drukken. De jury beoordeelt hierbij brouwerijen op hun innovativiteit en inzet op het gebied van duurzaamheid.
Lees bericht50% minder voedselafval bij Vermaat in 2027 met Orbi’s
Voedselverspilling - Vermaat gaat op grote schaal de strijd aan tegen voedselverspilling. Onderdeel van die aanpak is de inzet van de technologie van Orbisk, de zogenaamde Orbi. De voedsel verspilling moet met deze slimme technologie in 2027 met 50% zijn teruggebracht.
Lees berichtStart vernieuwing HEMA-winkels op negen NS-stations
Formulenieuws - HEMA en NS hebben een overeenkomst getekend voor de verlenging van de winkels op negen grote stations. Deze overeenkomst geldt voor een periode van zeven jaar. Als onderdeel van de verlening worden de locaties aangepast met elementen uit de vier pilot-winkels zoals HEMA die begin dit jaar opende.
Lees berichtLekkerland Nederland behaald zilveren EcoVadis
Groothandel - Lekkerland Nederland heeft een overall score van 67 punten behaald en daarmee een Zilver medaille ontvangen. De scores werden vooral behaald op de thema’s milieu, ethiek en arbeid & mensenrechten.
Lees berichtfritz-kola zet actie op voor skateboard van plastic doppen
Actie - fritz-kola, een frisdrankenmerk met focus op duurzaamheid, is een samenwerking aangegaan met het Nederlandse skateboardmerk WasteBoards. Samen zetten ze zich in voor #plasticfreejuly voor het recycling en hergebruik van grondstoffen en de strijd tegen plastic afval aan te gaan.
Lees bericht